Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ako vyzerať v plavkách ako BOHYŇA? S týmto skvelým 3-dňovým plánom zhodíte na brušku až 3 kilá

Štíhle bruško za pár dní

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Bikinová sezóna je tu a mnohé z nás riešia vypuklé bruško, ktoré v plavkách nevyzerá práve najlepšie. Máme pre vás výbornú správu. Ak sa trochu posnažíte, ešte nie je neskoro.

Určite vás poteší informácia, že ako rýchlo dokážeme v tejto partii nabrať prebytočné kilogramy, rovnako rýchlo ich vieme aj zhodiť. Tukové tkanivo v oblasti brucha je výnimočne aktívne, preto zareaguje na diétny režim ako prvé. Výsledok bude viditeľný o pár dní!

Trojdňová diéta

Máme pre vás trojdňový plán plný výživných receptov na raňajky, obed i večeru. Môžu vám pomôcť zhodiť na brušku až tri kilogramy. Dôležité je dodržiavať zopár pravidiel:

● Medzi dvoma výživnými jedlami by mal byť odstup minimálne štyri hodiny.
● Pite dostatok minerálnej vody a bylinkových čajov, ako napríklad feniklový.
● Medzi jedlami nič nejedzte, aj drobnosť dokáže zaťažiť trávenie.
● Večeru jedzte najneskôr okolo 18.00, dlhší nočný pôst je kľúčom, ako sa ráno zobudiť s plochejším bruškom.
● Silové cvičenie podporí celkový efekt.

1. deň

Začneme zoštíhľujúcou silou bielkovín – ľahké raňajky a chudé mäsko bohaté na proteíny okamžite rozbehnú spaľovanie tukov.

Raňajky:  Čokoládová kaša  s ovocím

Privedieme do varu 3 PL ovsených otrúb, 2 PL jemných ovsených vločiek, 1 ČL kakaa, 50 ml vody a 100 ml mandľového mlieka. Pomaly varíme 15 minút. Nadrobno nakrájame pol banána, 1 kaki a 5 bobúľ modrého hrozna. Pridáme do kaše spolu s 1 ČL sezamu.
350 kcal, T: 5 g

Obed: Uhorkový šalát s kuracími špízmi

Nakrájame 200 g kuracích pŕs na rezančeky. Zmiešame s 1 PL sójovej omáčky, mletým čiernym korením a 1 ČL oleja. Dáme na 30 minút do chladničky. Očistíme pol zväzku reďkoviek, 2 jarné cibuľky a pol uhorky a nakrájame nadrobno. Zmiešame a dochutíme. Mäso nastokneme na špízy a opečieme na panvici z oboch strán. Podávame so šalátom.
415 kcal, T: 22 g

Večera: Rezeň so zelenými fazuľkami

Uvaríme 250 g zemiakov. V osolenej vode povaríme 200 g zelených fazuliek. Okoreníme 1 bravčovú filetu a opečieme z oboch strán na 1 ČL oleja. Zjemníme citrónovou šťavou a 1 PL kapár. Zemiaky ošúpeme a opečieme na výpeku z mäsa. Podávame s fazuľkami a rukolou.
445 kcal, T: 9 g

Zdroj: shutterstock

Čokoládová kaša s ovocím

2. deň

Vegetariánsky deň uľaví tráveniu. Veľa ovocia a zeleniny vás prečistí zvnútra. Zvyšky potravy, ktoré sa ešte nachádzajú v črevách, sa tak rýchlejšie vylúčia.

Raňajky: Sójový jogurt s topingom a ovocím

Vymiešame 200 g sójového jogurtu dokrémova. Na suchej panvici opražíme 2 PL zmesi semienok a 1 PL ovsených vločiek. Zamiešame 1 PL medu a nanesieme na jogurt. Pokvapkáme 1 ČL medu. Podávame s 250 g ovocia podľa chuti.
400 kcal, T: 17 g

Obed: Teplý zeleninový šalát

Očistíme 200 g papriky, 100 g cukety, 50 g hlivy a 1 paradajku. Zeleninu nakrájame na malé kúsky. Zmiešame s tymianom, rozmarínom, 1 PL octu, 2 PL oleja, so soľou a s mletým čiernym korením. Necháme odstáť 30 minút. Následne pri 200 °C pečieme 20 minút. Udusíme 20 g quinoy a premiešame so zeleninou. Podávame na rímskom šaláte. Dresing pripravíme rozmixovaním 30 g fety, 10 g strúhaného parmezánu a 3 PL vody.
465 kcal, T: 31 g

Večera: Šošovica s mrkvou a pórom

Očistíme 1 mrkvu, pol cibule, 1 pór a nakrájame na malé kúsky. Speníme na 1 ČL oleja. Pridáme 60 g žltej šošovice a štipku mletého zázvoru. Zalejeme 300 ml vývaru a privedieme do varu. Pod pokrievkou varíme asi 20 minút. Nasekáme pol zväzku petržlenovej vňate alebo koriandra. Polievku dochutíme a pred podávaním posypeme bylinkami.
380 kcal, T: 6 g

Zdroj: shutterstock

Šošovica s mrkvou a pórom

3. deň

Prevažne so zásaditou potravou a zdravou plnohodnotnou kuchyňou ďalej redukujeme brušný tuk. Prechádzka po obede tento efekt podporí.

Raňajky: Pšenové müsli

Zmiešame 25 g pšena a 25 g jemných ovsených vločiek so 100 ml vody. Necháme odstáť najmenej 60 minút, ale najlepšie celú noc. Opečieme 1 PL nasekaných mandlí. Nakrájame 150 g citrusov a pol banána nadrobno. Do műsli zamiešame 1 PL pohánkových vločiek, 1 ČL medu a 100 g jogurtu. Pridáme ovocie.
415 kcal, T: 12 g

Obed: Ryba s uhorkovým šalátom

Uvaríme 50 g ryže. Zmiešame po 1 ČL sezamu, strúhaného kokosu a strúhanky. Ochutíme 150 g lososa a obalíme v trojobale so sezamovou strúhankou. Opečieme na 1 ČL oleja. Nadrobno nakrájame pol uhorky, zmiešame s papričkou čili, 1 jarnou cibuľkou a 1 PL sójovej omáčky. Dochutíme.
475 kcal, T: 16 g

Večera: Pečená zelenina so zemiakmi a s hummusom

Umyjeme 200 g nových zemiakov, rozpolíme a zmiešame so soľou, s korením a 1 ČL oleja. Pečieme 15 minút pri 180 °C. Krátko povaríme 150 g brokolice. Nakrájame 200 g farebnej papriky. Zeleninu, 1 ČL oleja, soľ a korenie zmiešame a 15 minút pečieme so zemiakmi. Podávame s pastou pripravenou rozmixovaním 75 g cícera, citrónovej šťavy, 1 ČL tahini pasty a 1 ČL oleja.
465 kcal, T: 19 g

Zdroj: shutterstock

Ryba s uhorkovým šalátom

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.