Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cestovinová diéta: Zdvihne vám náladu a vyženie kilá!

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Máte rady cestoviny? Nech sa páči, obslúžte sa! Budete vždy sýta a zároveň na ceste k vysnívanej postave. S týmito receptmi si rozpustíte tukové vankúšiky raz-dva.

Pri väčšine diét sa necítite sýta, nevydržíte až do konca, lebo vás kvári hlad, a preto viacero žien skôr priberá, ako chudne. Na raňajky si pripravte za hrsť kukuričných lupienkov, zalejte ich mliekom a pridajte nakrájané jablko alebo banán. Na obed si vyberte jeden z našich receptov, ktoré sú vhodné aj na večeru. Večeru si naplánujte najneskôr o 18. hodine.

Ľahký pôžitok pre letnú postavu

Našťastie s novou cestovinovou diétou je to celkom iné. Recepty sú spravené tak, aby optimálne nasycovali, organizmus zásobovali minerálnymi látkami a vitamínmi a aby boli aj chutné. Náš tip: Siahnite radšej vždy po celozrnných cestovinách (chudnutie prebehne ešte úspešnejšie) a pite veľa tekutín.

Celozrnné cestoviny chutia a budete z nich fit!

  • Sú lahodné! Špeciálne moderné výrobné procesy umožňujú, že celozrnné cestoviny už nechutia tak sucho ako kedysi, pretože obilie, skôr než sa spracuje na cestoviny, býva pomleté ešte jemnejšie.
  • Jednoducho zdravé! V celozrnných cestovinách sa zachovávajú vitamíny a minerálne látky, ktoré v obyčajných cestovinách nie sú, pretože sa nachádzajú v obilninových šupkách. Sú tak omnoho zdravšie. Okrem toho dlhšie vydržia.
  • Rezance so šampiňónmi

    Na 4 porcie potrebujeme: 350 g farebných cestovín, zväzok jarnej cibuľky, 400 g hnedých šampiňónov, 1 PL oleja, 1 PL tymianových lístkov, soľ, korenie.
    Postup: Uvaríme cestoviny. Medzitým očistíme, umyjeme a nadrobno nakrájame cibuľku. Očistíme a pokrájame aj šampiňóny – na polovice alebo štvrtiny a opečieme ich na oleji. Pridáme tymian a cibuľku, osolíme a okoreníme. Pridáme k cestovinám a naservírujeme.
    1 512 kJ, 5 g tuku

    Zapekané cestoviny so zeleninou

    Na 4 porcie potrebujeme: 200 g cestovín, 200 g filiet z kuracích pŕs, soľ, korenie, 1 PL olivového oleja, 1 zväzok jarnej cibuľky, 250 ml vývaru, 100 ml mlieka, 250 g kokteilových paradajok, 80 g strúhaného ementálu, 1 zväzok petržlenu.
    Postup: Uvaríme cestoviny, schladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. Mäso nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Olivový olej zohrejeme na panvici a opečieme mäso. Očistíme cibuľku, nakrájame na malé kúsky. Pridáme k mäsu a krátko opražíme. Všetko zalejeme vývarom a mliekom, necháme zovrieť a varíme asi 6 minút. Paradajky, pridáme k mäsu a zohrejeme. Všetko dáme do misky na pečenie, posypeme syrom a necháme piecť v rúre pri 200 °C asi 30 minút. Posypeme petržlenom a servírujeme.
    1 659 kJ, 13 g tuku

    Taliansky cestovinový šalát

    Na 4 porcie potrebujeme: 250 g kokteilových paradajok, 200 g mozzarelly, 1 cibuľu, 2 PL balzamového octu, soľ, korenie, 3 PL olivového oleja, 30 g píniových jadierok, 200 g cestovín, zväzok bazalky.
    Postup: Paradajky umyjeme a rozpolíme. Mozzarellu necháme odkvapkať a pokrájame na kúsky. Olúpeme cibuľu a pokrájame na malé kocky. Na šalátový dresing zmiešame ocot, soľ, korenie a olivový olej a zmiešame ho s pripravenými prísadami. Všetko dáme na 30 minút do chladničky. Píniové jadierka opražíme na panvici bez pridania tukov. Cestoviny uvaríme, zlejeme a necháme odkvapkať. Cestoviny, bazalku a píniové jadierka zmiešame s marinovanou zeleninou a so šalátom nachystáme na tanier.
    1 676 kJ, 19 g tuku

    Cestovinová panvica s kuraťom

    Na 4 porcie potrebujeme: 600 g zeleniny (mrkva, šampiňóny, jarná cibuľka, zeler, hrášok), 300 g filiet z kuracích pŕs, 3 PL oleja, soľ, korenie, 200 ml vývaru, 2 PL kečupu, 150 g kyslej smotany, 200 g cestovín.
    Postup: Pripravíme si zeleninu. Mäso opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a vyberieme. Zeleninu podusíme v oleji, ktorý ostal po mäse, a zalejeme vývarom. Zamiešame kečup, smotanu, osolíme a okoreníme. Uvaríme cestoviny. Všetko nachystáme na jeden tanier alebo malú panvicu.
    1659 kJ, 14 g tuku

    Vyberáme pre vás niečo PLUS