Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chcete mať SEXI postavičku do leta? Skúste TENTO plán a bude z vás bohyňa!

Zázračný sladký pohár

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Dopriať si maškrtu a ešte aj schudnúť? Náhodou to k sebe celkom dobre pasuje. Pripravili sme pre vás dezert, vďaka ktorému budete mať toto leto postavičku ako lusk!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Hladovka ako očista nie je zdravá, ako sa podpíše na organizme?

    Leto sa blíži a vy ste si už isto robili starosti, ako ukryť následky toho nešťastného ničnerobenia počas pandémie. Najhoršie je zbaviť sa tých posledných pár kíl, ktoré nie a nie zmiznúť. Skúste náš sladký dezert. Nielenže chutí famózne, ale podporuje aj spaľovanie tukov.

    Dobrý spánok je KĽÚČOVÝ

    Zatiaľ čo počas dňa je látková premena zamestnaná spracúvaním výživných látok, ktoré cez deň prijmeme, počas noci sa prepne do spaľovacieho režimu a odbúrava prebytočné rezervy, ktoré si naše telo ukladá. Našťastie existujú potraviny, ktoré jej v tom dokážu pomôcť. K nim patria predovšetkým mliečne výrobky. Obsahujú tryptofány, ktoré ovplyvňujú tvorbu melatonínu. Tento hormón určuje náš spánkový rytmus. Predovšetkým tvaroh a jogurt bodujú podvečer vďaka vysokému obsahu bielkovín, ktoré počas noci podporujú zoštíhľujúcu prácu rastových hormónov. Orechy sú tiež skvelým zdrojom tryptofánu. Telu dodávajú aj vitamíny skupiny B, ktoré naštartujú aktivitu spánkového hormónu v tele.

    Ako na to?

    Vďaka našej večernej dobrote a zoštíhľujúcemu plánu sa zobudíte každé ráno o kilo ľahšia. Postupujte podľa našich receptov a vychutnajte tri ľahké hlavné jedlá bohaté na vitálne látky. Medzi nimi nič nemaškrťte. Namiesto toho si hneď po večeri doprajte namiesto zákuska náš chutný dezert. Samozrejme, dôležité je ísť včas spať, aby sa telo mohlo aspoň osem hodín zbavovať nadbytočných tukových zásob.

    Tento pohár spaľuje tuky!

    Doprajte si ho najlepšie hneď po večeri. Zatiaľ čo podľa najnovších výskumov drobné maškrty pomedzi hlavné jedlá chudnutie blokujú, ten správny dezert hneď po jedle môže spaľovanie tukov ešte urýchliť.

    Postup:

    Na suchej panvici opražíme 10 g orechov (napríklad kešu), ktoré sme predtým nasekali najemno. Vymiešame 100 g tvarohu (20 % tuku) dokrémova. Navrstvíme do pohára na striedačku s orechmi a nakoniec pokvapkáme troškou medu.

    160 kcal, S: 8 g, T: 8 g, B: 13 g

    Zdroj: shutterstock

    Tento pohár spaľuje tuky!

    Váš zoštíhľujúci 3-dňový plán

    1. deň 

    Raňajky: Celozrnný chlebík s vajcom

    Uvaríme 1 vajce natvrdo. Opečieme nasucho 2 plátky celozrnných alebo bielkovinových hrianok a potrieme 2 ČL bylinkového smotanového syra. Vajce ošúpeme a spolu s trochou šalátovej uhorky nakrájame na plátky. Obložíme chlebíky a posypeme rukolou, soľou a mletou červenou paprikou.

    305 kcal, S: 39 g, T: 10 g, B: 15 g

    Obed: Fazuľový šalát s grilovaným filé

    Varíme 50 g bulguru v 80 ml vývaru asi 5 minút. Vypneme a necháme 15 minút napučať. V osolenej vode udusíme 150 g zelenej fazuľky. Zlejeme. V miske vymiešame 1 PL citrónovej šťavy, trochu medu, 1 PL olivového oleja, soľ a mleté čierne korenie. Nakrájame štvrť jablka a pol jarnej cibuľky nadrobno, všetko spolu premiešame a pridáme 50 g grilovaného filé.

    405 kcal, S: 44 g, T: 17 g, B: 18 g

    Večera: Slané palacinky

    Vymiešame 20 g pohánkovej múky, 1 PL mlieka, 1 vajce, soľ a 1 PL studenej vody na hladké cesto. Necháme chvíľu odstáť. Potom z neho na 1 ČL oleja upečieme dve palacinky. Tie naplníme 2 plátkami šunky a 15 g strúhaného syra čedar.

    400 kcal, S: 17 g, T: 24 g, B: 28 g

    Zdroj: shutterstock

    Slané palacinky

    2. deň 

    Raňajky: Exotický chia puding

    Zalejeme 20 g chia semiačok (alebo ľanových semiačok) 4 PL teplej vody a necháme 10 minút napučať. Zmiešame 200 g bieleho jogurtu (3,5 % tuku) s trochou vanilkovej esencie. Dáme spolu s pol banánu nakrájaného na kolieska do pohára. Posypeme 1 ČL orechov, 100 g ovocia a 1 ČL kokosových čipsov.

    415 kcal, S: 37 g, T: 20 g, B: 15 g

    Zdroj: shutterstock

    Exotický chia puding

    Obed: Ryža s ázijskou zeleninou

    Uvaríme 30 g ryže. Nakrájame 100 g farebnej papriky na rezance. Chvíľu povaríme 50 g ružičiek brokolice v osolenej vode. Nakrájame 50 g šampiňónov na plátky a 125 g hovädzieho mäsa na rezance a spolu s nasekanou polovicou strúčika cesnaku opečieme. Zamiešame papriku a brokolicu a dochutíme sójovou omáčkou, zázvorom a koriandrom. Posypeme 1 ČL sezamu. Podávame s ryžou.

    385 kcal, S: 29 g, T: 14 g, B: 34 g

    Zdroj: shutterstock

    Ryža s ázijskou zeleninou

    Večera: Mexické čili

    Opečieme 100 g mletého morčacieho mäsa na 1 ČL oleja. Pridáme 150 g mrazenej zeleniny, 50 g nasekanej cibule, 1 PL paradajkového pretlaku, vločky čili a 150 g krájaných paradajok z konzervy. Dochutíme soľou, korením, rímskou rascou, cukrom a oreganom. Varíme asi 25 minút a pridáme prepláchnutú fazuľu z konzervy. Podľa potreby dochutíme a podávame s 1 PL kyslej smotany.

    325 kcal, S: 26 g, T: 9 g, B: 31 g

    3. deň 

    Raňajky: Obložená hrianka

    Opečieme 2 plátky celozrnnej hrianky a potrieme 2 ČL čerstvého syra. Obložíme bazalkou alebo čerstvým šalátom, 30 g syra, 2 plátkami paradajky a klíčkami.

    295 kcal, S: 32 g, T: 12 g, B: 12 g

    Zdroj: shutterstock

    Obložená hrianka

    Obed: Losos s cuketovými špagetami

    Nakrájame 100 g lososa, ochutíme a opečieme na 1 ČL oleja. Nastrúhame 125 g brokolice. Pomocou strúhadla nastrúhame 100 g cukety na špagety. Zeleninu podusíme pod pokrievkou na 1 ČL kokosového oleja asi
    5 minút. Osolíme, okoreníme a vmiešame lososa, 1 ČL opečených kokosových čipsov, pol balenia klíčkov a citrónovú šťavu. Podľa potreby dochutíme.

    305 kcal, S: 6 g, T: 20 g. B: 25 g

    Zdroj: shutterstock

    Losos s cuketovými špagetami

    Večera: Rezne v orechovej strúhanke

    Nasekáme 150 g brokolice nadrobno. Nastrúhame 50 g reďkoviek a štvrť jablka na tenké plátky. V miske vymiešame 1 ČL oleja, 1 ČL octu, trošku horčice, med, soľ a mleté čierne korenie. Zmiešame so zeleninou. Rozpolíme 150 g kuracích pŕs, osolíme, okoreníme a obalíme v 1 bielku a 20 g nasekaných orechov. Opečieme na 1 ČL oleja nachrumkavo.

    415 kcal, S: 12 g, T: 19 g, B: 49 g

    Zdroj: shutterstock

    Rezne v orechovej strúhanke

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.