Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chcete schudnúť 0,5 kila denne? Uvarte si obed doma, stačí si zapamätať jedno dôležité pravidlo

Do práce aj na výlety

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

V závodnej jedálni alebo bistre nájdete rôzne dobroty, ktoré však málokedy prospievajú vašej postave. Tento problém vyriešite veľmi chutným spôsobom. Prezradíme vám ako.

Zapamätajte si hodnotu 400 kcal!

Zdravé prísady s energetickou hodnotou okolo 400 kcal sú tou najlepšou formulkou na rýchle schudnutie. Sprostredkujú vám správne množstvo energie a dostatok objemu na zasýtenie. Kto prijme menej, rýchlo znova vyhladne a zje, čo mu príde do cesty. Kto zase prijme viac, prebytočnú energiu si ukladá v tukových bunkách. Ľahký obed vo forme vyváženého mixu bielkovín, balastných látok a zoštíhľujúcich vitamínov tvorí základ tejto diéty. Keď navyše vyškrtnete zo svojho stravovania všetky snacky a kalorické nápoje, dokážete schudnúť aj pol kilogramu denne.

Zdroj: shutterstock

Jedlo do krabičky

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Týchto 5 tipov na chudnutie si musíte vytlačiť a zavesiť na chladničku!

    Obedár je v trende

    Ak sa opýtate kolegov v práci, či majú so sebou obed, veľká väčšina odpovie, že má. Mnohí totiž nemáme počas pracovného dňa veľa času skočiť na obed do blízkej jedálne. A mnohí z nás jedáleň alebo iné stravovacie zariadenie v blízkosti ani nemá. Ak si obed doma ešte nepripravujete, s našou diétou možno zmeníte názor. Pretože obed pripravený doma je nielenže lacnejší, ale presne viete, aké suroviny ste použili. Môžete ho vyskladať tak, aby vám chutil, a hlavne, aby vám pomohol na ceste za vysnívanou postavou.

    Zdroj: shutterstock

    Obedáre aj na cesty

    Každý z týchto receptov si v pokoji pripravíte doma, zabalíte do prenosnej nádoby a cez obed ho môžete vychutnať hocikde, kde sa práve budete nachádzať.

    Zemiakový šalát 

    V osolenej vode uvaríme 250 g zemiakov v šupe al dente. Zlejeme, prepláchneme studenou vodou a ošúpeme. Najemno nasekáme 1 šalotku a s 2 PL svetlého balzamového octu a so 125 ml zeleninového vývaru privedieme do varu. Zemiaky nakrájame na plátky a prelejeme horúcou zálievkou. Pokvapkáme 1 PL olivového oleja, osolíme, okoreníme a opatrne zamiešame. Nakrájame 1 jablko na malé kocky a 50 g parmskej šunky na rezance. Zamiešame do zemiakov a posypeme pažítkou.
    390 kcal, T: 13 g, S: 55 g , B: 15 g

    Zdroj: shutterstock

    Zemiakový šalát

    Kuskus s ovčím syrom

    Pripravíme 50 g kuskusu podľa návodu. Vetvičku mäty nasekáme najemno. Nakrájame 1 jarnú cibuľku na kolieska, 1 paradajku a 30 g ovčieho syra na kocky. Kuskus prevzdušníme vidličkou a opatrne zamiešame zvyšné suroviny. V miske premiešame 1 PL vody, 2 PL svetlého balzamového octu a 1 ČL olivového oleja s trochou koriandra, so soľou a s mletým čiernym korením. Zamiešame do kuskusu. Nasekáme 10 g arašidov a posypeme nimi kuskus.
    380 kcal, T: 16 g, S. 42 g, B: 16 g

    Zdroj: shutterstock

    Kuskus s ovčím syrom

    Cestovinový šalát so špargľou

    Nakrájame 150 g zelenej špargle na 2 cm dlhé kúsky a uvaríme v osolenej vode al dente. Vyberieme, opláchneme studenou vodou. V osolenej vode uvaríme 60 g celozrnných cestovín. Rozpolíme 5 cherry paradajok a 50 g údenej morčacej šunky nakrájame na rezance. Cestoviny zlejeme, pričom 2 PL vody z cestovín zmiešame s 1 PL citrónovej šťavy, 2 PL kyslej smotany, 1 ČL olivového oleja, so soľou a s korením. Pridáme ostatné prísady a premiešame.
    395 kcal, T: 11 g, S: 50 g, B: 24 g

    Hamburger s praženicou

    Nahrubo nastrúhame 1 mrkvu. Vetvičku petržlenovej vňate nasekáme najemno. Nakrájame 30 g varenej šunky na jemné rezance. V mise zmiešame 1 vajce, 1 PL mlieka, soľ a korenie. Pripravené suroviny zamiešame. Rozhorúčime 1 PL olivového oleja, nalejeme vaječnú zmes a necháme stuhnúť. Rozpolíme 1 ražnú žemľu, potrieme ju 1 ČL čerstvého syra, prikryjeme listom ľadového šalátu. Naplníme vychladnutou praženicou. Osolíme, okoreníme.
    400 kcal, T: 12 g, S: 50 g, B: 23 g

    Zdroj: shutterstock

    Hamburger s praženicou

    Šalát s ryžou

    Uvaríme 50 g dlhozrnnej ryže podľa návodu a necháme vychladnúť. Konzervu tuniaka vo vlastnej šťave zlejeme a rozdelíme vidličkou na menšie kúsky. Hrsť mladého listového šalátu natrháme, 3 vetvičky petržlenovej vňate nasekáme. Rozštvrtíme 100 g cherry paradajok. Všetko premiešame s ryžou. Na zálievku zmiešame 100 g jogurtu s trochou citrónovej šťavy, 1 ČL najemno nasekaných kapár, 1 ČL čerstvých byliniek so soľou a s korením. Nalejeme na šalát.
    410 kcal, T: 3 g, S: 48 g, B: 48 g

    Zdroj: shutterstock

    Šalát s ryžou

    Zeleninové müsli

    Z malej uhorky odstránime jadierka a nakrájame ju na kocky. Zmiešame s 50 g ovsených vločiek, trocha osolíme a dáme do uzatvárateľného pohára. Nakrájame 1 malú červenú papričku a 2 paradajky. Aj so šťavou pridáme do pohára. Vymiešame 100 g jogurtu s 5 listami bazalky nasekanými najemno, so soľou a s mletým čiernym korením. Nalejeme na šalát. Pred podávaním premiešame a posypeme 1 PL píniových orieškov.
    380 kcal, T: 12 g, S: 50 g, B: 17 g

    Zdroj: shutterstock

    Zeleninové müsli

     

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.