Reklama

DIÉTA s jablčným octom

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Jablčný ocot je jednoducho zázrakom na chudnutie. Nielenže dodá telu veľa výživných látok, potlačí chuť na sladkosti, zároveň podporí aj spaľovanie tukov!

Zoštíhľujúci nápoj

Pred každým jedlom nezabudnite vypiť tento nápoj: zalejte vrecúško ibištekového čaju 200 ml vriacej vody, nechajte 7 minút lúhovať. Potom doň pridajte šťavu z 1 mandarínky,2 až 3 PL jablčného octua 1/2 ČL medu.Chutí teplý aj studený.

JABLČNÝ OCOT

Obsahuje viac ako 90 rôznych látok, z toho 20 minerálov, stopových prvkov a vitamínov. Všetky aktivujú látkovú premenu v našom organizme, ľahšie sa teda odbúrava tuk a lepšie vám trávi. Tento druh octu je bohatý na vápnik, fosfor, sodík, magnézium a draslík – minerálne látky, ktoré sa starajú o odvodňovanie buniek. Jablčný ocot vám dodá vitamíny A, B1, B2, B6, C a E, ktoré posilňujú imunitný systém. Je aj zázračným prostriedkom proti chuti na sladké!

1. deň

TUNIAKOVÝ ŠALÁT
2 paradajky rozkrájajte na štvrtky, 1 žltú papriku nakrájajte na pásiky a 1 cibuľu na plátky. Všetko zmiešajte s 50 g hlávkového šalátu, pridajte 135 g tuniaka vo vlastnej šťave. Z 2 PL jablkového octu, soli, korenia, 1 ČL bylinkového korenia na šalát a 1 ČL olivového oleja pripravte marinádu, ktorou nakoniec polejte hotový šalát.
1 260 kJ

MORČACÍ GULÁŠ

Uvarte 50 g dlhozrnnej ryže. 125 g morčacích prsíčok nakrájajte na kocky. 1 cuketu (200 g) a 50 g póru nakrájajte na plátky. Roztlačte 1 strúčik cesnaku. Na panvici rozohrejte 1 ČL olivového oleja a všetky suroviny opekajte dohneda asi 5 minút. Ochuťte soľou, korením a tymianom. 2 dl zeleninového vývaru zmiešajte s 2 ČL paradajkového pretlaku a pridajte na panvicu. 5 minút duste a servírujte s ryžou alebo so šalátom.
1 680 kJ

2. deň

CESNAKOVÉ ZEMIAKY
300 g zemiakov uvarte a nechajte odkvapkať. Vychladnuté zemiaky ošúpte a nakrájajte na plátky. Na panvici zohrejte 1 ČL oleja a opečte na nej zemiaky. Ochuťte si ich soľou, korením a roztlačeným cesnakom podľa chuti. Servírujte s 2 paradajkami a s 200 g zaváraných uhoriek.
1 680 kJ

ZEMIAKOVÁ POLIEVKA
350 g zemiakov očistite a nakrájajte na štvrtky. 200 g mrkvy, 150 g zeleru, 100 g póru, 1 šalotku očistite a nakrájajte na malé kúsky. Zeleninu dajte do hrnca a pod pokrievkou chvíľu duste s 1 PL vody. Pridajte 1 bobkový list, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok a zalejte 500 ml zeleninového vývaru. Povarte 15 minút. Potom vyberte bobkový list a polievku rozmixujte. 1/2 zväzku petržlenovej vňate nasekajte a zamiešajte do hotovej polievky.
1 680 kJ

3. deň

JABLKOVÝ ŠALÁT
200 g kučeravého šalátu a 200 g zázvoru nastrúhajte na strednom strúhadle. 1 veľké jablko ošúpte, nastrúhajte a zmiešajte s kapustou a zázvorom. Zmiešajte 2 PL jablkového octu, 1 ČL medu, soľ, nové korenie a 1 PL slnečnicového oleja a marinádou polejte šalát. K šalátu si môžete dať 2 malé krajce čierneho chleba.
1 260 kJ

TRESKA S ČÍNSKOU KAPUSTOU

200 g čínskej kapusty a 1 červenú papriku nakrájajte na pásiky. 50 g póru nakrájajte na kolieska. 200 g filiet z tresky potrite citrónovou šťavou, osoľte a okoreňte. Na panvici opečte na 1 ČL olivového oleja z každej strany 2 minúty. Potom rybu vyberte a udržujte teplú. Na panvici poduste pripravenú zeleninu, zalejte 100 ml zeleninového vývaru a ešte päť minút duste. Posypte soľou, korením a podávajte s opečenou rybou. 1 680 kJ

4. deň

KAPUSTOVÉ ZEMIAKY
1 veľkú cibuľu a veľký zemiak nakrájajte na kocky. Krátko ich poduste na 1 ČL oleja. Pridajte 1 bobkový list, 100 ml zeleninového vývaru a nechajte prejsť varom. 300 g kyslej kapusty pokrájajte na menšie kúsky a pridajte do vývaru. Duste ďalších 15 minút. Krátko pred podávaním pokrájajte 50 g šunky na tenké pásiky a zamiešajte do kapusty so zemiakmi. Nakoniec osoľte a posypte novým korením. 1 680 kJ

SALÁMOVÁ ŽEMĽA

1 celozrnnú žemľu prekrojte a natrite horčicou. Obložte 100 g odkvapkanej kyslej kapusty a 50 g chudej hydinovej salámy. K žemli si môžete dať malé jablko.
1 260 kJ

5. deň

SYROVÝ SENDVIČ
1 krajec ľanového chleba natrite nízkotučným rastlinným tukom. Obložte plátkom (30 g) nízkotučného syra. Umyte 1 tvrdú hrušku, nakrájajte ju na menšie kocky a podávajte spolu so sendvičom. 1 260 kJ

ŠALÁTOVÝ TANIER
75 g mäsa pomeľte na mlynčeku spolu so soľou, s čiernym korením, 1 ČL horčice, 1 ČL paradajkového pretlaku a 1 PL nízkotučného tvarohu. Zo zmesi vytvarujte guľôčky, ktoré opečte na panvici. 200 g šalátovej uhorky, 1 paradajku nakrájajte na plátky a červenú cibuľu na kolieska. Zeleninu poukladajte na tanier. Z 1/2 roztlačeného strúčika cesnaku, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, 2 PL jablčného octu, soli, korenia a 1 ČL olivového oleja pripravte marinádu na šalát. Na zeleninu poukladajte opečené guľôčky.
1 260 kJ