Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Diéta pre MAŠKTRNICE: Dopriať si a schudnúť?! Tento 7-dňový diétny plán splní všetky vaše SNY!

Brunette,Woman,Eating,Spaghetti,And,Looking,At,Camera,Near,Orange

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

S touto diétou nemôžete siahnuť vedľa. Dopriať si tanier cestovín, k tomu pohár vínka a i tak zhodiť kilá? Tak to sa nám páči. A vám?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dajte zbohom nafúknutému brušku: MUDr. Boris Bajer, PhD vám prezradí ako...
    Zdroj: Boris Bajer

    1. deň

    Raňajky: Celozrnný chlebík s džemom

    Opečieme 1 plátok celozrnného chleba a potrieme 1 ČL džemu s nízkym obsahom cukru. Podávame so 120 ml mlieka.

    Zdroj: Shutterstock

    Jahodová marmeláda s bazalkou

    Obed: Špagety so šalátom z mladého špenátu, hrušky a granátového jablka

    Uvaríme 70 g špagiet, ktoré polejeme paradajkovo-bazalkovou omáčkou. Podávame so šalátom, na ktorý zmiešame špenát, granátové jadierka, nakrájanú hrušku, olivový olej a mleté čierne korenie.

    Večera: Zeleninová frittata

    Zmiešame nakrájanú varenú mrkvu, špargľu, hrášok a 1 malý zemiak. Pridáme 10 g parmezánu, soľ, mleté čierne korenie a 2 rozmiešané vajcia. Dodáme 2 vyšľahané bielky a nalejeme do formy. Pečieme 20 minút a podávame s rukolou a paradajkami.

    2. deň

    Raňajky: Koláč z ovsených vločiek a banánu

    Zmiešame 65 g ovsených vločiek s 25 g sušených brusníc, 20 g opražených mandlí a 1/2 ČL mletej škorice. Zalejeme 40 ml mandľového mlieka. Necháme pár minút postáť a pridáme 1 roztlačený banán a pol jablka nakrájaného na malé kúsky. Pečieme 15 minút.

    Obed: Celozrnné cestoviny s pórom a orechmi

    Podusíme 1 nakrájaný pór na olivovom oleji. Po zmäknutí pridáme 3 nasekané vlašské orechy. Uvaríme 70 g cestovín a pridáme ich k póru. Posypeme parmezánom.

    Zdroj: Shutterstock

    Celozrnné cestoviny s pórom

    Večera: Pomarančové kuracie prsia s pistáciami

    Naložíme pol kusa kuracích pŕs do šťavy z červeného pomaranča. Opečieme na olivovom oleji spolu s 1 PL pistácií. Podávame s ryžou a so šalátom posypaným tekvicovými semienkami.

    3. deň

    Raňajky: Müsli s jogurtom a čučoriedkami

    Zmiešame 40 g ovsených vločiek s 1 ČL slnečnicových semienok, 1 ČL ľanových semienok, 30 g nasekaných mandlí a so štipkou muškátového orieška. Zalejeme 120 ml kokosového jogurtu a posypeme čučoriedkami.

    Zdroj: Shutterstock

    Musli s jogurtom a čučoriedkami

    Obed: Cestovinový šalát s makrelou

    Zmiešame cherry paradajky, celozrnné cestoviny, bazalku, olivy a vločky čili spolu so 70 g makrely v olivovom oleji.

    Večera: Plnená paprika

    Zmiešame 70 g mletého hovädzieho mäsa, soľ, korenie, cesnak, 15 g parmezánu a 1 vajce. Zmesou naplníme 1 vyčistenú papriku a upečieme. Podávame so zeleným šalátom.

    4. deň

    Raňajky: Celozrnná hrianka s džemom

    Pozri recept z 1. dňa.

    Obed: Cícerový šalát

    Zmiešame 50 g cícera s hrsťou nakrájaných cherry paradajok, uvarených cestovín, s olivami, nasekanou červenou cibuľkou, bazalkou, olivovým olejom, citrónovou šťavou a korením.

    Večera: Morský vlk so špargľou a s hráškom

    Ugrilujeme 1 filetu z morského vlka a podávame so špargľou, s hráškom a citrónovou šťavou.

    5. deň

    Raňajky: Broskyňový kokteil

    Rozmixujeme 1 broskyňu, 1 datľu a 1 banán so 120 ml mandľového mlieka a štipkou mletej škorice.

    Zdroj: Shutterstock

    Ovocná smoothie bowl

    Obed: Cestoviny s krevetami a so špenátom

    Uvaríme 70 g pohánkových cestovín. Na olivovom oleji podusíme špenát, cesnak a 6 kreviet. Pridáme cestoviny a trocha podusíme. Dochutíme.

    Večera: Pečené kura s bylinkami

    Naložíme pol kusa kuracích pŕs do zmesi z papričky čili, cesnaku, zo soli, z mletého čierneho korenia, dijonskej horčice, rozmarínu, majoránu a tymianu. Upečieme a podávame so šalátom z fenikla, pomaranča, olív, citrónovej šťavy a olivového oleja.

    6. a 7. deň

    Zopakujte ktorékoľvek 2 dni z nášho plánu. Prajeme buon appetito!

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.