Reklama

Diétne dipy k zemiakom: Budete sýta a štíhla

Nový Čas pre ženy

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Máte rada zemiaky, ale neviete si ich predstaviť bez hriešne dobrých omáčok? Máme pre vás recepty, na ktorých si pochutíte a zároveň vďaka nim aj chudnete.

Ako na to!Tieto recepty vám ponúknu dôležité živiny a zostanete štíhla. Pred raňajkami vždy vypite veľký pohár minerálnej vody alebo bylinkového čaju. O polhodinu neskôr si dajte müsli s ovocím. Na obed si pochuťte na niektorom z našich receptov a na večeru si dajte zeleninovú polievku. Ak budete hladná, dajte si čerstvé ovocie. Varené zemiakyPrísady na 4 porcie: 800 g nerozvárajúcich sa zemiakov, 2 ČL soli.
Postup: Zemiaky dobre umyte, dajte do hrnca a zalejte vodou. Nasypte soľ a varte zemiaky 20 až 30 minút.

Syrovo-uhorkový dip Prísady na 4 porcie: 250 g nízkotučného syra, 150 g 10-percentnej kyslej smotany, 1 cibuľa, 1 šalátová uhorka, soľ, čierne korenie, 1 ČL sladkej papriky.
Postup: Nízkotučný syr roztlačte a vymiešajte s kyslou smotanou. Cibuľu pokrájajte nadrobno. Šalátovú uhorku taktiež pokrájajte. Obe primiešajte do syrovo-smotanovej zmesi. Celé dochuťte korením, soľou a štipkou papriky.
Paradajkový dip Prísady na 4 porcie: 300 g paradajok, 250 g nízkotučného tvarohu, 2 PL 10-percentnej kyslej smotany, 2 ČL pretlačeného cesnaku, soľ, čierne korenie.
Postup: Paradajky umyte a pokrájajte na malé kocky. Tvaroh vymiešajte so smotanou, postupne primiešavajte paradajky a cesnak. Osoľte a okoreňte.
Olivovo-mandľový dip Prísady na 4 porcie: 200 g zelených olív bez kôstky, 1 strúčik cesnaku, 80 g strúhaných mandlí, 1 PL vínneho octu, 40 ml olivového oleja, soľ, čierne korenie.
Postup: Olivy dobre roztlačte. Cesnak ošúpte, roztlačte a pridajte k olivám. Primiešajte mandle, olej a ocot. Dochuťte soľou a korením.
Tvarohový dip Prísady na 4 porcie: 125 ml smotany, 500 g nízkotučného tvarohu, 2 ČL citrónovej kôry, soľ, čierne korenie.
Postup: Smotanu vyšľahajte a zmiešajte ju s tvarohom. Dochuťte soľou, čiernym korením a nezabudnite primiešať citrónovú kôru.