Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Držíte diéty a nechudnete? TOTO vám rozpustí tuky a vy sa dostanete do TOP formy už pred letom!

Zoštíhľujúci zázrak z Islandu

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Snažíte sa schudnúť a nejde to? Máme pre vás skvelý tip! SKYR! Pod týmto názvom sa skrýva tvaroh s vysokým obsahom bielkovín, ktorý v kombinácii s mladou zeleninou zázračne rozpúšťa prebytočné tuky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Trénerka vám prezradí, v čom je výhoda skupinových cvičení

    Nie ste práve typ, ktorý miluje posilňovne a hladovanie? Ani my! Ale zato poznáme účinného spoločníka na ceste za vysnívanou postavou – BIELKOVINY! Tie vás nasýtia a k tomu popoženú tráviacu sústavu k nevídanej rýchlosti. Ideálne je siahnuť po skyre, ktorý dnes kúpite takmer v každých potravinách. Ak k nemu podávate chrumkavú zeleninu, je to skvelý a najmä chutný zoštíhľujúci mix, s ktorým dokážete zhodiť tri kilá už za päť dní!

    Čo je to SKYR?

    ● Je to tradičný islandský mliečny výrobok.

    ● Obsahuje menej ako jedno percento tuku.

    ● Obsahuje viac bielkovín ako nízkotučný tvaroh.

    ● Má viac kalcia ako tučnejšie mliečne výrobky.

    Ako na to?

    Vyberte si dva z našich štyroch receptov na každý deň. Podávajte ich so skyrovým dipom, ktorého recept nájdete nižšie. Na raňajky si môžete dať ovocie, celozrnný chlebík alebo müsli bez cukru, či smoothie s cmarom.

    Zdroj: shutterstock

    Zázračný dip so skyrom

    Zázračný dip so skyrom

    Náš geniálny zoštíhľujúci zázrak obsahuje okrem tradičného tvarohu skyr a bylinky, ktoré chudnutie ešte urýchlia.

    4 porcie

    Nasekáme nadrobno pol zväzku pažítky, pol zväzku petržlenovej vňate, pol zväzku kôpru a pol zväzku trebuľky. Zostriháme žeruchu z 1 vaničky. V miske vymiešame 200 g nízkotučného tvarohu, 350 g skyru a 100 ml minerálnej vody na hladký krém. Pridáme bylinky a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

    Recepty na výber

    Zeleninová omeleta

    Na 2 porcie rozpolíme 4 zelené špargle a nakrájame 200 g sladkých zemiakov na kocky. Nasekáme 3 vetvičky bazalky. Bylinky zmiešame s 2 vajcami a 3 PL mlieka. Dochutíme soľou a korením. Nakrájame 50 g baklažánu na kolieska a opečieme ich z oboch strán na 1 ČL oleja. Vyberieme a do výpeku pridáme zemiaky a špargľu a asi 4 minúty opekáme. Zalejeme vajcovou zmesou a obložíme baklažánom. Pečieme v rúre pri teplote 200 °C asi 6 minút.

    Zdroj: shutterstock

    Zeleninová omeleta

    Zeleninové čipsy

    Na 4 porcie nastrúhame 2 žlté mrkvy, 1 cviklu a 2 cukety na tenké hoblinky. Plech vystelieme papierom na pečenie, obložíme zeleninou, ale len v jednej vrstve, a pečieme pri teplote 75 °C asi 1 až 1 a pol hodiny. V polovici pečenia zeleninu prevrátime. Po upečení posypeme morskou soľou a podávame.

    Zdroj: shutterstock

    Zeleninové čipsy

    Karfiolový balíček s krevetami

    Očistíme 4 väčšie krevety a odstránime črievko. Nakrájame 100 g zelených fazuliek a 150 g karfiolu na menšie kúsky. Varíme 3 až 4 minúty, zlejeme, prepláchneme studenou vodou. Krevety opekáme na 1 ČL oleja asi 3 minúty. Dochutíme soľou a korením. Na suchej panvici opečieme 1 PL sezamu. Na papier na pečenie poukladáme karfiol, fazuľku, 125 g cherry paradajok a krevety. Posypeme vločkami čili, sezamom a soľou a nakoniec pokvapkáme 1 ČL sezamového oleja. Zabalíme a pečieme pri teplote 175 °C asi 20 minút. 

    Zdroj: shutterstock

    KARFIOLOVÝ BALÍČEK S KREVETAMI

    Farebný kuskus

    Na 2 porcie rozpolíme 50 g sušených marhúľ. Nakrájame 2 jarné cibuľky na kolieska a 1 červenú papriku na menšie kúsky. Asi 50 g mladých hráškových strukov rozpolíme. Nasekáme po 2 vetvičky petržlenovej vňate a mäty. V miske zalejeme 50 g kuskusu horúcou vodou a necháme napučať. Na 1 PL oleja opekáme papriku asi 5 minút, pridáme hrášok, marhule aj cibuľku. Opekáme spolu asi 2 minúty a dochutíme soľou a korením. Zmiešame s kuskusom a podávame posypané bylinkami.

    Zdroj: shutterstock

    Farebný kuskus

    Pečená zelenina s kuracinou

    Na 1 porciu nasekáme 1 vetvičku rozmarínu. Polovicu predvarenej kukurice nakrájame na kolieska. Dve malé mrkvičky a 2 nové zemiaky prepolíme. Zeleninu zmiešame s 1/2 ČL soli a rozmarínom a poukladáme na plech. Pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút. Asi 100 g kuracích pŕs očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme na 1 ČL oleja. Po 15 minútach pečenia zeleniny pridáme kuracie mäso a dopečieme.

    Zdroj: shutterstock

    Pečená zelenina s kuracinou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.