Fantastická BUBLANINA Katky Brychtovej: Upečte ju podľa jej BABIČKY, budete nadšení!
26. 7. 2022, 7:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:08)

Zdroj: Robo Hubač
Babička Katky Brychtovej piekla fantastickú bublaninu. Tento recept si musíte ukradnúť a vyskúšať aj vy!
Zdroj: Robo Hubač
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CDg6JXmnLTO/
Galéria k článku

Zdroj: NMH
„Bublanina mojej starej mamy je výborná, extra jednoduchá a máte ju raz-dva," prezradila pre Dobré jedlo Katka. Jej milovaný rodinný koláč sme upiekli... a je naozaj báječný. Určite si ho upečte tiež! „Moja stará mama sa volala Terézia, ale všetci sme ju volali Tulička. Bola novinárka, zároveň skvelá kuchárka, a piekla super koláče. Práve ona ma priviedla k pečeniu. Zanechala mi recepty, ktoré vytvorili základ mojich kuchárskych knižiek. V kuchyni som jej ako malá veľmi rada pomáhala, milovala som pri tom počúvať jej príbehy zo života," zaspomínala pre Dobré jedlo.
Zdroj: Archív K.B.
Malá Katka Brychtová. Už vtedy sa rada motala v kuchyni.
Čerešňová bublanina
Zdroj: Shutterstock
Recept na Katkinu bublaninu nájdete aj v jej knižke Moje sladké radosti.
ZA PLECH PRÍPRAVA 20 MINÚT PEČENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g masla (plus na vymastenie plechu)
- 250 g práškového cukru (plus na posypanie)
- 6 vajec
- 200 g hladkej múky
- čerešne (jahody alebo hocaké sezónne ovocie)
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 200 C, plech vymastite. Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom a so žĺtkami. Primiešajte múku a nakoniec zapracujte sneh z bielkov.
- Cesto vylejte na plech, rozložte naň vykôstkované čerešne (iné ovocie) a dajte piecť na 40 minút. Bublaninu podávajte posypanú cukrom. Dobrú chuť!