Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Granátové jablko je chutné a pomôže získať aj sexi figúru: Skúste raňajkovať takúto kašu, mňam!

Dokonalé granátové jabĺčko!

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Nie nadarmo sa tomuto skvostnému plodu hovorí aj jablko pokušenia. Jeho sezóna trvá od septembra do januára, a tak neváhajte a užite si jeho delikátnu chuť a množstvo antioxidantov v týchto fit receptoch.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Granátové jablko je ZDRAVÉ a pomôže vám získať aj sexi figúru!

    OSVIEŽUJÚCE SMOOTHIE

    1 porcia

    ● 1 zelené jablko ● 1 granátové jablko ● 1 šálka jogurtu ● 1 šálka mandľového mlieka ● 5 kociek ľadu ● med alebo agávový sirup

    Očistené nakrájané zelené jablko rozmixujeme so zrniečkami z granátového jablka, s jogurtom, mandľovým mliekom a s 5 kockami ľadu. Osladíme medom alebo agávovým sirupom.

    Čas prípravy: 10 minút

    Zdroj: shutterstock

    Osviežujúce smoothie

    TVAROHOVÁ NÁTIERKA

    4 porcie

    ● 1 granátové jablko ● 200 g tvarohu ● kúsok póru ● 60 ml džúsu z granátového jablka ● čerstvá mäta ● soľ

    Granátové jablko očistíme a vyberieme jadierka. Tie zmiešame s tvarohom, džúsom, nasekaným pórom a dochutíme mätou aj soľou. Dáme na pol hodiny do chladničkya podávame s celozrnným pečivom alebo so surovou zeleninou.

    Čas prípravy: 10 minút
    Čas chladenia: 30 minút

    MELASA Z GRANÁTOVÉHO JABLKA

    150 ml

    ● 500 ml šťavy z granátového jablka (4 jablká) ● 1/4 hrnčeka trstinového cukru ● 1 PL citrónovej šťavy

    Granátové jablko odšťavíme. Dobre nám poslúži aj odšťavovač na citrusy. Šťavu precedíme do malého hrnca, pridáme cukor a citrónovú šťavu. Privedieme do varu a na miernom ohni varíme, kým tekutina nezačne hustnúť a nezostane jej len polovica. Melasu prelejeme do fľašky a po vychladnutí uložíme do chladničky. Podávame k mäsu.

    Čas prípravy: 10 minút
    Čas varenia: 30 minút

    Zdroj: shutterstock

    Melasa z granátového jablka

    RAŇAJKOVÁ KAŠA

    4 porcie

    ● 800 ml sójového mlieka ● 160 g jemných ovsených vločiek ● 1 balíček vanilkového trstinového cukru ● 1 granátové jablko ● 2 banány ● 2 ČL ľanových semienok

    V hrnci privedieme do varu sójové mlieko, vločky a cukor. Na miernom ohni varíme, kým kaša nezhustne. Čím dlhšie kašu varíme, tým ľahšie je stráviteľná. Do kaše zamiešame jadierka z granátovéhojablka a následne aj nakrájané banány. Podávame posypané ľanovými semiačkami.

    Čas prípravy: 5 minút
    Čas varenia: 10 minút

    Zdroj: shutterstock

    Raňajková Kaša

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.