Granátové jablko je chutné a pomôže získať aj sexi figúru: Skúste raňajkovať takúto kašu, mňam!
26. 11. 2021, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:02)

Zdroj: shutterstock
Nie nadarmo sa tomuto skvostnému plodu hovorí aj jablko pokušenia. Jeho sezóna trvá od septembra do januára, a tak neváhajte a užite si jeho delikátnu chuť a množstvo antioxidantov v týchto fit receptoch.

OSVIEŽUJÚCE SMOOTHIE
1 porcia
● 1 zelené jablko ● 1 granátové jablko ● 1 šálka jogurtu ● 1 šálka mandľového mlieka ● 5 kociek ľadu ● med alebo agávový sirup
Očistené nakrájané zelené jablko rozmixujeme so zrniečkami z granátového jablka, s jogurtom, mandľovým mliekom a s 5 kockami ľadu. Osladíme medom alebo agávovým sirupom.
Čas prípravy: 10 minút
Zdroj: shutterstock
Osviežujúce smoothie
TVAROHOVÁ NÁTIERKA
4 porcie
● 1 granátové jablko ● 200 g tvarohu ● kúsok póru ● 60 ml džúsu z granátového jablka ● čerstvá mäta ● soľ
Granátové jablko očistíme a vyberieme jadierka. Tie zmiešame s tvarohom, džúsom, nasekaným pórom a dochutíme mätou aj soľou. Dáme na pol hodiny do chladničkya podávame s celozrnným pečivom alebo so surovou zeleninou.
Čas prípravy: 10 minút
Čas chladenia: 30 minút
MELASA Z GRANÁTOVÉHO JABLKA
150 ml
● 500 ml šťavy z granátového jablka (4 jablká) ● 1/4 hrnčeka trstinového cukru ● 1 PL citrónovej šťavy
Granátové jablko odšťavíme. Dobre nám poslúži aj odšťavovač na citrusy. Šťavu precedíme do malého hrnca, pridáme cukor a citrónovú šťavu. Privedieme do varu a na miernom ohni varíme, kým tekutina nezačne hustnúť a nezostane jej len polovica. Melasu prelejeme do fľašky a po vychladnutí uložíme do chladničky. Podávame k mäsu.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 30 minút
Zdroj: shutterstock
Melasa z granátového jablka
RAŇAJKOVÁ KAŠA
4 porcie
● 800 ml sójového mlieka ● 160 g jemných ovsených vločiek ● 1 balíček vanilkového trstinového cukru ● 1 granátové jablko ● 2 banány ● 2 ČL ľanových semienok
V hrnci privedieme do varu sójové mlieko, vločky a cukor. Na miernom ohni varíme, kým kaša nezhustne. Čím dlhšie kašu varíme, tým ľahšie je stráviteľná. Do kaše zamiešame jadierka z granátovéhojablka a následne aj nakrájané banány. Podávame posypané ľanovými semiačkami.
Čas prípravy: 5 minút
Čas varenia: 10 minút
Zdroj: shutterstock
Raňajková Kaša