Hroznová turbo diéta sa vám bude páčiť: Schudnete 4,5 kíl za 5 dní, a to stále nie je všetko!
18. 9. 2014, 9:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:33)

Zdroj: Shutterstock
September je pre detoxikačnú hroznovú diétu priam ideálny. Okrem jedov zbavíte telo aj prebytočných kilogramov. A to nie je všetko!
Diéta je založená na hroznovom víne, ktoré je bohaté na minerály ako sú draslík, horčík, železo, vápnik, fosfor a kobalt. Obsahuje tiež množstvo antioxidantov, napríklad betakarotén, vitamíny C, B6 a zinok.
Súčasne vďaka šupkám a zrniečkam prečisťuje vaše črevá. Semienka navyše obsahujú veľké množstvo polyfenolov, ktoré zabraňujú predčasnému starnutiu. Hrozno tiež znižuje riziko vzniku rakoviny pľúc.
Diétu držte 3 - 7 dní, pričom stratiť môžete 2 až 5 kilogramov. A čo je najlepšie? Jej výhodou je, že vás určite nebude naháňať chuť na sladké!
Hrozno každé 2 hodiny
Jesť by ste mali zhruba každé dve hodiny a všetky vaše porcie by mali obsahovať hroznové víno. Denne tak skonzumujete približne 1,5 kg hroznového vína, nezáleží na tom, či červeného alebo bieleho. V priebehu diéty pijete neperlivú nesladenú vodu a bylinkový čaj.
Jedálniček na 5 dní
1. deň Turbo očistný
Počas tohto dňa by ste mali zjesť 1,5 kilogramu hrozna, najlepšie v šiestich porciách. Nezabúdajte piť dostatok nesladených tekutín, pite však len medzi jedlami, nie spolu s hroznom.
2. deň
Raňajky:
0,1 l grapefruitovej alebo pomarančovej šťavy, 50 g celozrnného chleba, 1 lyžička nízkotučného rastlinného tuku, 30 g varenej šunky
Desiata:
100 g hrozna
Zdroj: shutterstock
Hrozno nielenže dobre chutí, ale poslúži aj ako
Obed:
Teľací plnený rezeň
Obložte 100 g chudého teľacieho rezňa 1 plátkom šunky a lístkom šalvie. Z každej strany opražte na teflónovej panvici s 2 lyžičkami oleja asi po dobu dvoch minút. Hotové rezne pokvapkajte citrónovou šťavou a podávajte so šalátom zo žeruchy a 100 g hrozna.
Olovrant:
1 nízkotučný jogurt (1,5 % tuku) a 100 g hrozna
Večera
Mozzarellový šalát
Zmiešajte 50 g hlávkového šalátu so 60 g nakrájanej mozzarelly a 1 na plátky nakrájanou paradajkou, pridajte 2 odkvapkané sardinky nakrájané na malé kúsky. Ochuťte 2 ČL oleja a 1 lyžičkou citrónovej šťavy alebo octu. Nakoniec do šalátu primiešajte 100 g hrozna a okoreňte.
3. deň
Raňajky:
0,1 l grapefruitovej alebo pomarančovej šťavy, 50 g celozrnného chleba, 1 lyžička nízkotučného rastlinného tuku, 30 g varenej šunky
Desiata:
100 g hrozna
Obed:
Ovocné kuracie prsíčka
Osmažte na panvici 250 g kuracích pŕs na 1 ČL oleja asi po dobu 5 minút. Mäso vyberte a 100 g si odložte na večeru. Zvyšok mäsa udržujte v teple. Šťavu z mäsa, ktorá zostala na panvici, dolejte 2 lyžicami vody, pridajte 2 ČL želé z červených ríbezlí a nechajte rozpustiť, potom pridajte 100 g hrozna. Opražené kuracie prsíčka nakrájajte na plátky, polejte ovocnou omáčkou a podávajte s hlávkovým šalátom zmiešaným s 1 lyžičkou oleja, citrónovou šťavou a s bylinkami.
Olovrant:
1 nízkotučný jogurt (1,5 % tuku) a 100 g hrozna
Večera:
Hydinový hroznový šalát
Zmiešajte 100 g šalátu s 1 červenou paprikou nakrájanou na kolieska, 100 g kuracích pŕs nakrájaných na plátky a osmažených (odložili ste si ich z obeda) a 100 g hrozna. Zmiešajte s 1 lyžicou nízkotučnej majonézy (môže byť aj sójová) a s 1 lyžicou nízkotučného jogurtu (1,5 % tuku), dochuťte soľou a korením. Pripraveným dresingom prelejte šalát a posypte čerstvými bylinkami.
4. deň
Raňajky:
0,1 l grapefruitovej alebo pomarančovej šťavy, 50 g celozrnného chleba, 1 lyžička nízkotučného rastlinného tuku, 30 g varenej šunky
Desiata:
100 g hrozna
Obed:
Morčacie mäso s hroznom
Rozpustite 1 lyžičku medu v 2 lyžiciach horúcej vody. Osmažte po dobu asi troch minút v panvici na 2 ČL oleja 130 g morčacích pŕs nakrájaných na plátky. Mäso vyberte a udržujte v teple. Do panvice vložte 150 g hrozna a zohrejte, primiešajte vodu s medom a nechajte chvíľu variť. Dochuťte sójovou omáčkou a podávajte s morčacím mäsom a nasekanou žeruchou.
Olovrant:
1 nízkotučný jogurt (1,5 % tuku) a 100 g hrozna
Večera:
Syrový tanier
Na 100 g ľadového šalátu naservírujte 125 g syra cottage, 1 rozštvrtenú hrušku a 100 g hrozna. Šalát pokvapkajte 1 lyžičkou olivového oleja.
5. deň
Raňajky:
0,1 l grapefruitovej alebo pomarančovej šťavy, 50 g celozrnného chleba, 1 lyžička nízkotučného rastlinného tuku, 30 g varenej šunky
Desiata:
100 g hrozna
Obed:
Hroznový šalát s ryžou
Uvarte 25 g ryže a nechajte vychladnúť. Do ryže vmiešajte 2 lyžičky oleja, 80 g uvarenej šunky nakrájanej na malé kúsky a 100 g rozpolených hroznových bobúľ. Podávajte na šalátových listoch.
Olovrant:
1 nízkotučný jogurt (1,5 % tuku) a 100 g hrozna
Večera:
Tuniakový šalát
Jednu konzervu tuniaka vo vlastnej šťave (90 g) zmiešajte s 1 lyžicou nízkotučnej majonézy. Vmiešajte 1 cibuľu nakrájanú nadrobno, ochuťte octom a korením. Podávajte na 100 g hlávkového šalátu so 100 g hrozna.