Reklama

Hroznová turbo diéta sa vám bude páčiť: Schudnete 4,5 kíl za 5 dní, a to stále nie je všetko!

Hroznový cukor umožňuje dlhšie udržať psychickú

Zdroj: Shutterstock

Reklama

September je pre detoxikačnú hroznovú diétu priam ideálny. Okrem jedov zbavíte telo aj prebytočných kilogramov. A to nie je všetko!

Diéta je založená na hroznovom víne, ktoré je bohaté na minerály ako sú draslík, horčík, železo, vápnik, fosfor a kobalt. Obsahuje tiež množstvo antioxidantov, napríklad betakarotén, vitamíny C, B6 a zinok.

Súčasne vďaka šupkám a zrniečkam prečisťuje vaše črevá. Semienka navyše obsahujú veľké množstvo polyfenolov, ktoré zabraňujú predčasnému starnutiu. Hrozno tiež znižuje riziko vzniku rakoviny pľúc.

Diétu držte 3 - 7 dní, pričom stratiť môžete 2 až 5 kilogramov. A čo je najlepšie? Jej výhodou je, že vás určite nebude naháňať chuť na sladké!

Hrozno každé 2 hodiny

Jesť by ste mali zhruba každé dve hodiny a všetky vaše porcie by mali obsahovať hroznové víno. Denne tak skonzumujete približne 1,5 kg hroznového vína, nezáleží na tom, či červeného alebo bieleho. V priebehu diéty pijete neperlivú nesladenú vodu a bylinkový čaj.

Jedálniček na 5 dní

1. deň Turbo očistný

Počas tohto dňa by ste mali zjesť 1,5 kilogramu hrozna, najlepšie v šiestich porciách. Nezabúdajte piť dostatok nesladených tekutín, pite však len medzi jedlami, nie spolu s hroznom.

2. deň

Raňajky:

0,1 l grapefruitovej alebo pomarančovej šťavy, 50 g celozrnného chleba, 1 lyžička nízkotučného rastlinného tuku, 30 g varenej šunky

Desiata:

100 g hrozna

Zdroj: shutterstock

Hrozno nielenže dobre chutí, ale poslúži aj ako

Obed:

Teľací plnený rezeň

Obložte 100 g chudého teľacieho rezňa 1 plátkom šunky a lístkom šalvie. Z každej strany opražte na teflónovej panvici s 2 lyžičkami oleja asi po dobu dvoch minút. Hotové rezne pokvapkajte citrónovou šťavou a podávajte so šalátom zo žeruchy a 100 g hrozna.

Olovrant:

1 nízkotučný jogurt (1,5 % tuku) a 100 g hrozna

Večera

Mozzarellový šalát

Zmiešajte 50 g hlávkového šalátu so 60 g nakrájanej mozzarelly a 1 na plátky nakrájanou paradajkou, pridajte 2 odkvapkané sardinky nakrájané na malé kúsky. Ochuťte 2 ČL oleja a 1 lyžičkou citrónovej šťavy alebo octu. Nakoniec do šalátu primiešajte 100 g hrozna a okoreňte.

3. deň

Raňajky:

0,1 l grapefruitovej alebo pomarančovej šťavy, 50 g celozrnného chleba, 1 lyžička nízkotučného rastlinného tuku, 30 g varenej šunky

Desiata:

100 g hrozna

Obed:

Ovocné kuracie prsíčka

Osmažte na panvici 250 g kuracích pŕs na 1 ČL oleja asi po dobu 5 minút. Mäso vyberte a 100 g si odložte na večeru. Zvyšok mäsa udržujte v teple. Šťavu z mäsa, ktorá zostala na panvici, dolejte 2 lyžicami vody, pridajte 2 ČL želé z červených ríbezlí a nechajte rozpustiť, potom pridajte 100 g hrozna. Opražené kuracie prsíčka nakrájajte na plátky, polejte ovocnou omáčkou a podávajte s hlávkovým šalátom zmiešaným s 1 lyžičkou oleja, citrónovou šťavou a s bylinkami.

Olovrant:

1 nízkotučný jogurt (1,5 % tuku) a 100 g hrozna

Večera:

Hydinový hroznový šalát

Zmiešajte 100 g šalátu s 1 červenou paprikou nakrájanou na kolieska, 100 g kuracích pŕs nakrájaných na plátky a osmažených (odložili ste si ich z obeda) a 100 g hrozna. Zmiešajte s 1 lyžicou nízkotučnej majonézy (môže byť aj sójová) a s 1 lyžicou nízkotučného jogurtu (1,5 % tuku), dochuťte soľou a korením. Pripraveným dresingom prelejte šalát a posypte čerstvými bylinkami.

4. deň

Raňajky:

0,1 l grapefruitovej alebo pomarančovej šťavy, 50 g celozrnného chleba, 1 lyžička nízkotučného rastlinného tuku, 30 g varenej šunky

Desiata:

100 g hrozna

Obed:

Morčacie mäso s hroznom

Rozpustite 1 lyžičku medu v 2 lyžiciach horúcej vody. Osmažte po dobu asi troch minút v panvici na 2 ČL oleja 130 g morčacích pŕs nakrájaných na plátky. Mäso vyberte a udržujte v teple. Do panvice vložte 150 g hrozna a zohrejte, primiešajte vodu s medom a nechajte chvíľu variť. Dochuťte sójovou omáčkou a podávajte s morčacím mäsom a nasekanou žeruchou.

Olovrant:

1 nízkotučný jogurt (1,5 % tuku) a 100 g hrozna

Večera:

Syrový tanier

Na 100 g ľadového šalátu naservírujte 125 g syra cottage, 1 rozštvrtenú hrušku a 100 g hrozna. Šalát pokvapkajte 1 lyžičkou olivového oleja.

5. deň

Raňajky:

0,1 l grapefruitovej alebo pomarančovej šťavy, 50 g celozrnného chleba, 1 lyžička nízkotučného rastlinného tuku, 30 g varenej šunky

Desiata:

100 g hrozna

Obed:

Hroznový šalát s ryžou

Uvarte 25 g ryže a nechajte vychladnúť. Do ryže vmiešajte 2 lyžičky oleja, 80 g uvarenej šunky nakrájanej na malé kúsky a 100 g rozpolených hroznových bobúľ. Podávajte na šalátových listoch.

Olovrant:

1 nízkotučný jogurt (1,5 % tuku) a 100 g hrozna

Večera:

Tuniakový šalát

Jednu konzervu tuniaka vo vlastnej šťave (90 g) zmiešajte s 1 lyžicou nízkotučnej majonézy. Vmiešajte 1 cibuľu nakrájanú nadrobno, ochuťte octom a korením. Podávajte na 100 g hlávkového šalátu so 100 g hrozna.