Viete, čo je to termogenéza? Tohtoročný kľúč k štíhlej línii. Aj keď to znie ako komplikovaný odborný názov, ide vlastne o prirodzený proces ľudského tela, pri ktorom sa tvorí teplo. Naše telo totiž neustále pracuje na tom, aby si udržalo stabilnú teplotu okolo 37 °C. Ak náhodou teplota klesne, napríklad z dôvodu chladného prostredia, telo sa musí snažiť udržať si teplotu konštantnú. A na to potrebuje vynaložiť energiu, ktorú získava, hádajte odkiaľ. No samozrejme, že z našich tukových zásob. A presne tento proces sa volá termogenéza. Trik, ako ju využiť v praxi, je práve studená kuchyňa. Či už ide o ľahký snack, chutnú polievku alebo zeleninový šalát, vždy, keď budeme prijímať studenú stravu, aktivujeme telu vlastnú tvorbu tepla. Mimochodom, kocka ľadu vo vode alebo iných nápojoch bez cukru tento proces ešte urýchli.

Ako na to:

Jednoduchšie už to ani nejde. Pustite do kuchyne extra porciu chladu a prijímajte jedlá plné čerstvej zeleniny, cenných bielkovín a zdravých sacharidov v studenej forme.

Jedzte pravidelne počas celého dňa.
Jedzte pravidelne počas celého dňa.
Zdroj: Shutterstock