Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jesenná diéta: Za 4 dni zhodíte 1,5 kg!

Archív

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Tieto jedlá vám budú zaručene chutiť a udržiavať vás sýte. Nielenže vás ochránia pred vírusmi, ale aj vyhladia vašu pleť.

Príroda to skvele zariadila. Po lete je dostatok ovocia a zeleniny z našich polí a záhradok. Na jeseň sa musíte pripraviť na zimu, a preto sa dobre zásobte vitamínmi. Ak sa snažíte držať diétu a je príliš jednotvárna, viac svojmu telu škodíte, ako pomáhate, a môžete ľahko ochorieť. Nebojte sa! S našimi receptmi posilníte imunitu a zároveň budete ďalej odbúravať tukové vankúšiky. Stačí ráno nabrať energiu z vitamínových kokteilov, na obed si uvariť jeden z našich receptov a na večeru vydržať len s ovocím a zeleninou.

Raňajky plné vitamínov Ovocie a zeleninu očistite, odšťavte alebo dobre rozmixujte, aby ste pripravili pohár plný energie.

Pomarančovo-banánový nápoj
Zmiešajte 100 ml pomarančovej šťavy aj s dužinou, 100 ml banánovej šťavy, 1 PL šťavy z granátového jablka.

Marhuľovo-čerešňový nápoj
Zmiešajte 10 PL marhuľovej šťavy, 5 PL multivitamínového džúsu, 10 PL čerešňového džúsu, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL šťavy z granátového jablka.

Mrkvový nápoj
Rozmixujte 1 mrkvu, 3 PL minerálnej vody, 100 ml multivitamínového džúsu, 1 ČL bieleho jogurtu.

ZEMIAKY S PÓROM Prísady: 800 g zemiakov, 120 g póru, 120 g odtučnenej kyslej smotany, 2 PL masla, soľ, čierne korenie.
Postup: Maslo roztopte v hrnci. Pór umyte, očistite a nakrájajte na 2 cm kolieska a pražte dozlatista. Zemiaky očistite, pokrájajte na kocky a pridajte k póru. Všetko zalejte vodou a varte. Po uvarení zeleninu rozmixujte a za stáleho miešania pridajte odtučnenú kyslú smotanu, dochuťte.
ŠALÁT SO SYROM Prísady: 300 g valeriány poľnej, 5 dubákov, 1 paradajka, 7 PL repkového oleja, 200 g kozieho syra, 1 vajce, 3 PL strúhanky, 2 PL masla, 1 PL orechového oleja, 2 PL slnečnicových semien, soľ, korenie.
Postup: Šalát umyte. Hríby očistite, pokrájajte a osmažte na repkovom oleji. Kozí syr pokrájajte a obaľte ho zľahka vo vajíčku a strúhanke. Opečte ho krátko na masle. Z oleja, slnečnicových semien, soli a korenia pripravte dresing.
KURACIE PRSIA NA ZELENINE Prísady: 4 tenké kúsky kuracích pŕs, malá hlavička brokolice, 120 g zelenej fazuľky, 150 g mrkvy, soľ, čierne korenie.
Postup: Ak sú prsia príliš hrubé, prerežte ich na polovicu, osoľte a okoreňte. Pripravte si ich na pare. Očistenú zeleninu uduste v hrnci. Uvarenú zeleninu nechajte odkvapkať, rozložte ju na tanier a obložte mäsom.
TEKVICOVÝ HRNIEC Prísady: 1 dyňa Hokkaido, 200 g cibule, 3 PL masla, 2 strúčiky cesnaku, 1 l slepačieho vývaru, kúsok kuracích pŕs alebo chleba, 100 g datlí, kajenské korenie, mätové lístky, citrónová šťava.
Postup: Dužinu tekvice pokrájajte na kúsky. Cibuľu osmažte na masle, pridajte prelisovaný cesnak, pokrájanú tekvicu a premiešajte. Za krátko pridajte slepačí vývar. Varte prikryté asi 20 minút. Potom pridajte datle, citrónovú šťavu a korenie. Pri servírovaní môžete ozdobiť mätovými lístkami. Ak máte mäso, pridajte do polievky aj pokrájané kuracie mäso alebo na suchej panvici osmažený chlieb.

Vyberáme pre vás niečo PLUS