Kapustová polievka
12. 4. 2007, 8:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:02)

Zdroj: Archív
Chudnutie bez hladovania? Prečo nie? S kapustou to zvládnete zdravým a chutným spôsobom.
Kapustovú polievku si pripravte prvý deň diéty a potom ju skladujte v chladničke. Pred podávaním zohrejte. Ideálne sú dve porcie polievky za deň. Tretí alebo štvrtý deň diéty si uvarte novú polievku. Nezabudnite veľa piť! 1. deň Kapustová polievka + veľa zeleniny
Ráno: 1 celozrnná žemľa s nízkotučným syrom a uhorkou.
Na obed a večeru: šalát z hlávkového šalátu, rajčín, cibule, reďkoviek, octu a oleja. K tomu horúca kapustová polievka. 2. deň Kapustová polievka + pečené zemiaky
Ráno: 1 miska müsli s mliekom a jogurtom.
Na obed a večeru: po 1 veľkom pečenom zemiaku s bylinkovým tvarohom a kapustova polievka. 3. deň Kapustová polievka + čerstvé ovocie
Ráno: 2 knäckebroty s tvarohom a medom.
Na obed a večeru: po kapustovej polievke si doprajte čerstvé ovocie. 4. deň Kapustová polievka + banánový kokteil
Ráno: 2 krajce ražného chleba s nízkotučným syrom a plátkami rajčiny. Keď budete pociťovať veľký hlad, dajte si kapustovú polievku s bagetou, pri chuti na sladké pohár nesladeného banánovomliečneho kokteilu. 5. deň Kapustová polievka + kuracie prsičká
Ráno: müsli s mliekom.
Na obed: 250 g kuracích prsičiek opražíme na malom množstve oleja, podávame s rajčinami a polievkou.
Večer: polievka. Kapustová polievka
Prísady na 7 porcií: 1 kg bielej kapusty, 1 koreň fenikla, po 2 ks červenej a žltej papriky, 2 zelery, 4 rajčiny, 1 citrón, 2 cibule, 2 ČL oleja, 2 PL rajčinového pretlaku, 2,5 l zeleninového vývaru, soľ, čili.
Príprava: Zeleninu nakrájame na malé kúsky. Citrón umyjeme, nakrájame na plátky. Nasekáme cibuľu. Vo veľkom hrnci rozhorúčime olej a cibuľu na ňom udusíme. Pridáme rajčinový pretlak, vývar, potom zeleninu a citróny. Varíme asi 20 až 25 minút. Dochutíme soľou a čili.