Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

LETO za rohom, no vy so sebou stále NIE STE spokojná: Vyskúšajte našu DIÉTU, stačia vám 3 DNI!

Stačí pár pravidiel a vysnená postava sa môže stať skutočnosťou

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Plavková sezóna sa pomaly blíži a mnohé z nás ešte stále riešia faldíky v oblasti pása, ktoré spôsobujú, že sa v odhaľujúcich plavkách necítime dobre. No nie je neskoro niečo s tým robiť...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    SPRÁVA PRIAMO Z NEBA: Tie najrozkošnejšie celebritné bábätká roku 2023!
    Zdroj: Canva NcpZ

    Na oblasti brucha je najlepšie to, že ako rýchlo dokáže naberať nadbytočné kilogramy, tak rýchlo ich môže aj zhodiť. Tukové tkanivo v tejto partii je výnimočne aktívne, to znamená, že diétny režim sa prejaví najskôr tu.

    Zdroj: Shutterstock

    Užite si leto tak ako chcete...

    Skúste to s trojdňovou diétou

    Máme pre vás trojdňový plán plný výživných receptov na raňajky, obed i večeru. Dôležité je dodržiavať zopár pravidiel:

    ● Medzi dvoma plnohodnotnými jedlami by mal byť odstup minimálne štyri hodiny.

    ● Pite dostatok minerálnej vody a bylinkových čajov, ako napríklad feniklový.

    ● Medzi jedlami nič nejedzte, aj drobnosť dokáže zaťažiť trávenie.

    ● Večeru jedzte najneskôr okolo 18. hodiny, dlhší nočný pôst je kľúčom, ako sa ráno zobudiť s plochejším bruškom.

    ● Silové cvičenie podporí efekt.

    1. deň

    Začneme zoštíhľujúcou silou bielkovín. Ľahké raňajky a chudé mäsko bohaté na proteíny popoženú spaľovanie tukov.

    Raňajky: Čokoládová kaša s ovocím

    Do hrnčeka dáme 3 PL ovsených otrúb, 2 PLjemných ovsených vločiek, 1 ČL kakaa, 50 ml vody a 100 ml mandľového mlieka a privedieme do varu. Pomaly varíme 15 minút. Nakrájame nadrobno 1/2 banánu, 1 kaki a 5 bobúľ modrého hrozna. Pridáme spolu s 1 ČL sezamu ku kaši.

    350 kcal, T: 5 g

    Zdroj: Shutterstock

    Čokoládová kaša s ovocím

    Obed: Uhorkový šalát s kuracími špízmi

    Nakrájame 200 g kuracích pŕs na rezančeky. Zmiešame s 1 PL sójovej omáčky, mletým čiernym korením a 1 ČL oleja. Dáme na 30 minút do chladničky. Očistíme 1/2 zväzku reďkoviek, 2 jarnécibuľky a 1/2 uhorky a nakrájame nadrobno. Zmiešame a dochutíme. Mäso nastokneme na špízy a opečieme na panvici z oboch strán. Podávame so šalátom.

    415 kcal, T: 22 g

    Zdroj: Shutterstock

    Uhorkový šalát s kuracími špízmi

    Večera: Rezeň so zelenými fazuľkami

    Uvaríme 250 g zemiakov. Povaríme 200 g zelených fazuliek v osolenej vode al dente. Okoreníme 1 bravčovú filetu a opečieme na 1 ČL oleja z oboch strán. Zjemníme citrónovou šťavou a 1 PL kapár. Zemiaky ošúpeme a opečieme na výpeku z mäsa. Podávame s fazuľkami a rukolou.

    445 kcal, T: 9 g

    Zdroj: Shutterstock

    Rezeň so zelenými fazuľkami

    2. deň

    Vegetariánsky deň odľahčí trávenie. Veľa ovocia a zeleniny vás prečistí zvnútra. Zvyšky nestrávenej potravy, ktoré sa ešte nachádzajú v črevách, sa tak rýchlejšie vylúčia.

    Raňajky: Sójový jogurt s posýpkou a ovocím

    Vymiešame dokrémova 200 g sójového jogurtu. Na suchej panvici opražíme 2 PL zmesi semienok a 1 PL ovsených vločiek. Zamiešame 1 PL medu a nanesieme na jogurt. Pokvapkáme 1 ČL medu. Podávame s 250 g ovocia podľa chuti.

    400 kcal, T: 17 g

    Zdroj: Shutterstock

    Sójový jogurt s posýpkou a ovocím

    Obed: Teplý zeleninový šalát

    Očistíme 200 g papriky, 100 g cukety, 50 g hlivy a 1 paradajku a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame s tymianom, rozmarínom, 1 PL octu, 2 PL oleja, so soľou a s mletým čiernym korením. Necháme odstáť 30 minút. Následne pri 200 °C pečieme 20 minút. Udusíme 20 g quinoy. Podávame na rímskom šaláte. Dresing pripravíme rozmixovaním 30 g syra feta, 10 g strúhaného parmezánu a 3 PL vody.

    465 kcal, T: 31 g

    Zdroj: Shutterstock

    Teplý zeleninový šalát

    Večera: Šošovicová polievka s mrkvou a pórom

    Očistíme 1 mrkvu, 1/2 cibule a 1 pór a nakrájame na malé kúsky. Speníme na 1 ČL oleja. Pridáme 60 g žltej šošovice a štipku mletého zázvoru. Zalejeme 300 ml vývaru a privedieme do varu. Pod pokrievkou varíme asi 20 minút. Nasekáme 1/2 zväzku petržlenovej vňate alebo koriandra nadrobno. Polievku dochutíme a pred podávaním posypeme bylinkami.

    380 kcal, T: 6 g

    Zdroj: Shutterstock

    Šošovicová polievka s mrkvou a pórom

    3. deň

    Prevažne so zásaditou potravou a zdravou plnohodnotnou kuchyňou ďalej redukujeme brušný tuk. Prechádzka po obede tento efekt podporí.

    Raňajky: Pšenové müsli

    Zmiešame 25 gpšena a 25 g jemných ovsených vločiek so 100 ml vody. Necháme odstáť najmenej 60 minút, ale najlepšie celú noc. Opečieme 1 PL nasekaných mandlí. Očistíme 150 g citrusov a 1/2 banánu a nakrájame nadrobno. Do müsli zamiešame 1 PL pohánkových vločiek, 1 ČL medu a 100 g jogurtu. Pridáme ovocie.

    415 kcal, T: 12 g

    Zdroj: Shutterstock

    Pšenové müsli

    Obed: Ryba s uhorkovým šalátom

    Uvaríme 50 g ryže. Zmiešame po 1 ČL sezamu, strúhaného kokosu a strúhanky. Osolíme a okoreníme 150 g lososa a obalíme ho v trojobale so sezamovou strúhankou. Opečieme na 1 ČL oleja. Nakrájame 1/2 uhorky nadrobno, zmiešame s papričkou čili, 1 jarnou cibuľkou a 1 PL sójovej omáčky. Dochutíme.

    475 kcal, T: 16 g

    Zdroj: Shutterstock

    Ryba s uhorkovým šalátom

    Večera: Pečená zelenina so zemiakmi a s hummusom

    Umyjeme 200 g malých zemiakov, rozpolíme a zmiešame so soľou, s korením a 1 ČL oleja. Pečieme 15 minút pri 180 °C. Krátko povaríme 150 gbrokolice. Nakrájame 200 g farebnej papriky. Zeleninu, 1 ČL oleja, soľ a korenie zmiešame a 15 minút pečieme so zemiakmi. Podávame s pastou pripravenou rozmixovaním 75 g cícera, citrónovej šťavy, 1 ČL tahini pasty a 1 ČL oleja.

    465 kcal, T: 19 g

    Zdroj: Shutterstock

    Pečená zelenina so zemiakmi a s hummusom

    Vyberáme pre vás niečo PLUS