Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milujete zmrzlinu, no kvôli postave si ju odriekate? Tie naše sú nielenže chutné ale aj zdravé!

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máte doma misku černíc? Vyskúšajte tieto famózne nepečené kocky so sladkou penou, MŇAM!
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama
    Petra Mitringová

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Úmorné horúčavy priam vyzývajú stráviť celý deň v tieni stromov na kúpalisku alebo pri jazere. Ak však túto možnosť nemáte, isto vám na osvieženie dobre padne aj domáca zmrzlina.

    Pripravili sme vás tieto recepty:

    • Malinové semifreddo s jogurtom
    • Arašidovo-čokoládová zmrzlina
    • Banánovo-malinové nanuky
    • Trojfarebná zmrzlinová torta
    • Zmrzlinové sušienky

    Malinové semifreddo s jogurtom

    4 porcie

    ● 250 g malín ● 400 g gréckeho jogurtu ● 100 g brezového cukru ● 100 g špaldových piškót ● za hrsť pistácií

    Pistácie nasekáme nahrubo. Maliny očistíme a osušíme papierovou utierkou. Jogurt vymiešame dohladka spolu s cukrom a zapracujeme nalámané piškóty. Necháme 10 minút odstáť a potom opatrne zapracujeme maliny aj polovicu nasekaných pistácií. Nanesieme do formy na chlebík vystlanej potravinárskou fóliou. Dáme najmenej na 4 hodiny do mrazničky. Potom vyberieme, necháme 10 minút postáť. Vyklopíme a podávame ozdobené zvyšnými nasekanými pistáciami a čerstvými malinami.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas mrazenia: 4 hodiny

    Zdroj: shutterstock

    Malinové semifreddo s jogurtom

    Arašidovo-čokoládová zmrzlina

    4 porcie

    ● 3 banány ● 2 PL arašidového masla ● 1 PL kakaa ● 60 ml ovseného mlieka

    Banány ošúpeme a dáme na noc zamraziť do mrazničky. Potom rozmixujeme spolu s arašidovým maslom, kakaom a ovseným mliekom. Dáme do nádoby a následne do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Aby bola krémová, každú polhodinu ju premiešame.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas mrazenia: 12 hodín

    Zdroj: shutterstock

    Arašidovo-čokoládová zmrzlina

    Náš podcast o zdraví a jedle poznáte?

    Banánovo-malinové nanuky

    4 kúsky

    ● 2 zrelé banány ● 400 g malín ● 400 g gréckeho jogurtu

    Banány ošúpeme, nakrájame a spolu s malinami rozmixujeme na pyré. Kto nemá rád zrniečka, môže pyré prepasírovať cez sitko. Zmes potom zapracujeme do gréckeho jogurtu a nanesieme do formičiek na nanuky. Dáme na noc do mrazničky.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas mrazenia: 8 hodín

    Zdroj: shutterstock

    Banánovo-malinové nanuky

    Trojfarebná zmrzlinová torta

    8 kúskov

    NA MALINOVÚ VRSTVU: ● 1 vetvička medovky ● 1 PL brezového cukru ● 1/2 citróna ● 150 g malín ● 100 g polotučného jogurtu

    NA MANGOVÚ VRSTVU: ● 300 g kokosového jogurtu ● 400 g manga ● 1 limeta ● 50 g brezového cukru

    NA PISTÁCIOVÚ VRSTVU: ● 3 banány ● 20 g pistácií ● 2 avokáda ● 3 PL limetovej šťavy ● 100 ml kokosového mlieka

    Tortovú formu vystelieme potravinárskou fóliou. Ako prvú si pripravíme malinovú vrstvu. Medovku spolu s cukrom rozmixujeme. Pridáme 1 PL citrónovej šťavy a premiešame. Pridáme jogurt a maliny a rozmixujeme tyčovým mixérom. Nanesieme do formy, povrch uhladíme a dáme na 2 hodiny do mrazničky. Na mangovú vrstvu rozmixujeme mango na pyré, pridáme jogurt aj kôru a šťavu z limety. Nanesieme na zmrznutú malinovú vrstvu, povrch uhladíme a dáme znova na 2 hodiny do mrazničky. Nakoniec si pripravíme pistáciovú zmrzlinu. Banány ošúpeme a nakrájame. Avokádo rozpolíme, vyberieme jadro a dužinu nakrájame. Do mixéra dáme pistácie, kokosové mlieko, šťavu z limety, avokádo aj banány. Rozmixujeme a nanesieme na mangovú vrstvu. Dáme do mrazničky na noc. Pred podávaním vyberieme z formy a ozdobíme ovocím.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas mrazenia: 8 hodín

    Zdroj: shutterstock

    Trojfarebná zmrzlinová torta

    Zmrzlinové sušienky

    9 kúskov

    NA SUŠIENKY: ● 1 vanilkový struk ● 1 vajce ● 130 g hnedého cukru ● 150 g zmäknutého masla ● 150 g špaldovej celozrnnej      múky ● 1/2 ČL prášku do pečiva ● 1/4 ČL soli ● 150 g čokoládových  dukátikov

    NA ZMRZLINU: ● 300 g skyru ● 200 ml smotany na šľahanie ● 20 g + 20 g medu ● 200 g malín

    Ako prvé si pripravíme zmrzlinu. Maliny rozmixujeme spolu s 20 g medu a dáme do mrazničky. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme skyr a med a vymiešame dohladka. Dáme na 30 minút do mrazničky. Potom zľahka premiešame s polozamrznutou malinovou zmesou a dáme opäť do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Na sušienky rozpolíme vanilkový struk a vyškrabeme z neho dreň. Tú vymiešame s vajcom a cukrom. Pridáme maslo a nakoniec aj múku, prášok do pečiva a soľ. Vymiešame hladké cesto, do ktorého zapracujeme čokoládové dukátiky. Pomocou lyžice nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie kôpky cesta a dáme piecť pri teplote 200 °C asi na  15 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním naplníme malinovou zmrzlinou a ihneď podávame.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas pečenia: 15 minút

    Čas mrazenia: 4 hodiny

    Zdroj: shutterstock

    Zmrzlinové sušienky

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.