Napite sa do štíhlosti: Plochšie bruško už za 3 dni
9. 5. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:43)

Zdroj: madameva
Zázvor, uhorka, mäta a citrón robia z vody geniálneho spaľovača tukov.
Chcete sa okrem jarnej únavy zbaviť aj trošku nafúknutého bruška a nejakého kilečka? Tak skúste spolu s nami tento diétny hit z Ameriky.
Voda ochutená zázvorom, uhorkou, mätou a citrónom pomáha zbaviť telo škodlivín, znižuje pocit hladu a skvelo rozpumpuje spaľovanie tukov.
Tukožrút zázvor
Éterické oleje a látka gingerol podporujú trávenie a látkovú premenu. Tukové vankúšiky na bruchu a na stehnách sa vďaka nim začnú zmenšovať.

Zdroj: shutterstock
ilustračná fotografia
Sila citróna
Žltučké plody citrónovníka neprospievajú len našej imunite, ale bez vitamínu C si telo neporadí ani so zbavovaním sa tuku.
Zdroj: shutterstock.com
ilustračná fotografia
Mäta brzdí apetít
Táto bylinka podporuje produkciu žlče a tiež látkovú premenu tukov. Jej čerstvá sladkastá chuť dokáže až na dve hodiny vyšachovať chuť na sladké z našich hlavičiek.
Zdroj: shutterstock
Ilustračná fotografia
Chladiaci trik
Na to, aby organizmus spracoval 500 ml vody, potrebuje 50 kalórií. Dobre vychladená studená voda zvyšuje tento efekt ešte viac, pretože musí byť v tele najprv zohriata na teplotu tela.
Škodliviny sa stratia vďaka uhorke
Málo kalórií, veľa minerálov. Vďaka obsahu draslíka a horčíka pôsobí uhorka odvodňujúco a urýchľuje stratu hmotnosti.
Zdroj: shutterstock
ilustračná fotografia
Takto si nápoj pripravíte:
Deň vopred nakrájajte natenko 1 stredne veľkú olúpanú uhorku, kúsok zázvoru veľký asi ako palec a 1 citrón v biokvalite. Do veľkého džbánu dajte všetky tieto ingrediencie spolu s hrsťou lístkov čerstvej mäty a 2 litrami neperlivej vody. Nechajte cez noc v chlade. Túto vodu si rozdeľte na 3 dni a vypite z nej za pohár pred každým hlavným jedlom. Jedzte veľa zeleniny najlepšie s ľahkým octovo-olejovým dresingom. Veľkosti porcií odporúčame trochu zredukovať.
Jednoduché recepty na ukážkový zoštíhľujúci deň
Raňajky
Jogurtový krém s jahodami a müsli
Na jednu porciu zmiešame 180 g jahôd s 1 ČL medu alebo javorového sirupu a rozmixujeme. Na panvici nasucho opečieme 3 PL ovsených vločiek s 1 PL sekaných mandlí a necháme vychladnúť. V miske zmiešame 100 g nízkotučného tvarohu a 100 g nízkotučného jogurtu s 1 ČL medu.
Zdroj: shutterstock
jogurtový krém s müsli
Do veľkého pohára alebo misky nasypeme opečené vločky s mandľami, striedavo navrstvíme jahodové pyré a jogurtovú zmes a navrch dáme nasekanú 1 kocôčku horkej čokolády. (1 porcia asi 418 kcal)
Obed
Jahňací steak s rebarborovým kompótom
Na jednu porciu uvaríme 150 g očistených nakrájaných zemiakov v osolenej vode. V inom hrnci povaríme asi 8 minút v slanej vode 200 g brokolice. Rebarboru nakrájame na 3 cm kúsky a opečieme ju na 1 ČL oleja spolu s 1 nadrobno pokrájanou šalotkou.
Zdroj: shutterstock
jahňací steak s rebarborovým kompótom
Pridáme 1 PL pomarančovej šťavy a 1 PL vody. Dochutíme 1/2 ČL hnedého cukru, štipkou mletého zázvoru a oregana, soľou a mletým čiernym korením. Na panvici opečieme na 1 ČL oleja 2 chudé jahňacie rezníky, asi po 80 g každý. Opekáme z oboch strán niekoľko minút. Osolíme a okoreníme. (1 porcia asi 435 kcal)
Večera
Špargľová polievka s kuracinou
Na jednu porciu opečieme na 1 ČL masla nadrobno pokrájanú malú šalotku, 1 na kocky nakrájaný zemiak a podlejeme 200 ml zeleninového vývaru a 100 ml mlieka. Ochutíme soľou, korením a pridáme 250 g nadrobno pokrájanej zelenej špargle.
Zdroj: shutterstock
špargľová polievka s kuracinou
Môžeme pridať aj štipku šafranu. Spolu so špargľou varíme asi 10 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme, môžeme prepasírovať (kvôli vláknam zo špargle) a ešte dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame posypanú nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a so 100 g vareného kuracieho mäsa. (1 porcia asi 350 kcal)