Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Napite sa do štíhlosti: Plochšie bruško už za 3 dni

priesvitné gaťky

Zdroj: madameva

Reklama

Zázvor, uhorka, mäta a citrón robia z vody geniálneho spaľovača tukov.

Chcete sa okrem jarnej únavy zbaviť aj trošku nafúknutého bruška a nejakého kilečka? Tak skúste spolu s nami tento diétny hit z Ameriky.

Voda ochutená zázvorom, uhorkou, mätou a citrónom pomáha zbaviť telo škodlivín, znižuje pocit hladu a skvelo rozpumpuje spaľovanie tukov.

Tukožrút zázvor

Éterické oleje a látka gingerol podporujú trávenie a látkovú premenu. Tukové vankúšiky na bruchu a na stehnách sa vďaka nim začnú zmenšovať.

ilustračná fotografia

Zdroj: shutterstock

ilustračná fotografia

Sila citróna

Žltučké plody citrónovníka neprospievajú len našej imunite, ale bez vitamínu C si telo neporadí ani so zbavovaním sa tuku.

Zdroj: shutterstock.com

ilustračná fotografia

Mäta brzdí apetít

Táto bylinka podporuje produkciu žlče a tiež látkovú premenu tukov. Jej čerstvá sladkastá chuť dokáže až na dve hodiny vyšachovať chuť na sladké z našich hlavičiek.

Zdroj: shutterstock

Ilustračná fotografia

Chladiaci trik

Na to, aby organizmus spracoval 500 ml vody, potrebuje 50 kalórií. Dobre vychladená studená voda zvyšuje tento efekt ešte viac, pretože musí byť v tele najprv zohriata na teplotu tela.

Škodliviny sa stratia vďaka uhorke

Málo kalórií, veľa minerálov. Vďaka obsahu draslíka a horčíka pôsobí uhorka odvodňujúco a urýchľuje stratu hmotnosti.

Zdroj: shutterstock

ilustračná fotografia

Takto si nápoj pripravíte:

Deň vopred nakrájajte natenko 1 stredne veľkú olúpanú uhorku, kúsok zázvoru veľký asi ako palec a 1 citrón v biokvalite. Do veľkého džbánu dajte všetky tieto ingrediencie spolu s hrsťou lístkov čerstvej mäty a 2 litrami neperlivej vody. Nechajte cez noc v chlade. Túto vodu si rozdeľte na 3 dni a vypite z nej za pohár pred každým hlavným jedlom. Jedzte veľa zeleniny najlepšie s ľahkým octovo-olejovým dresingom. Veľkosti porcií odporúčame trochu zredukovať.

Jednoduché recepty na ukážkový zoštíhľujúci deň

Raňajky

Jogurtový krém s jahodami a müsli

Na jednu porciu zmiešame 180 g jahôd s 1 ČL medu alebo javorového sirupu a rozmixujeme. Na panvici nasucho opečieme 3 PL ovsených vločiek s 1 PL sekaných mandlí a necháme vychladnúť. V miske zmiešame 100 g nízkotučného tvarohu a 100 g nízkotučného jogurtu s 1 ČL medu.

Zdroj: shutterstock

jogurtový krém s müsli

Do veľkého pohára alebo misky nasypeme opečené vločky s mandľami, striedavo navrstvíme jahodové pyré a jogurtovú zmes a navrch dáme nasekanú 1 kocôčku horkej čokolády. (1 porcia asi 418 kcal)

Obed

Jahňací steak s rebarborovým kompótom

Na jednu porciu uvaríme 150 g očistených nakrájaných zemiakov v osolenej vode. V inom hrnci povaríme asi 8 minút v slanej vode 200 g brokolice. Rebarboru nakrájame na 3 cm kúsky a opečieme ju na 1 ČL oleja spolu s 1 nadrobno pokrájanou šalotkou.

Zdroj: shutterstock

jahňací steak s rebarborovým kompótom

Pridáme 1 PL pomarančovej šťavy a 1 PL vody. Dochutíme 1/2 ČL hnedého cukru, štipkou mletého zázvoru a oregana, soľou a mletým čiernym korením. Na panvici opečieme na 1 ČL oleja 2 chudé jahňacie rezníky, asi po 80 g každý. Opekáme z oboch strán niekoľko minút. Osolíme a okoreníme. (1 porcia asi 435 kcal)

Večera

Špargľová polievka s kuracinou

Na jednu porciu opečieme na 1 ČL masla nadrobno pokrájanú malú šalotku, 1 na kocky nakrájaný zemiak a podlejeme 200 ml zeleninového vývaru a 100 ml mlieka. Ochutíme soľou, korením a pridáme 250 g nadrobno pokrájanej zelenej špargle.

Zdroj: shutterstock

špargľová polievka s kuracinou

Môžeme pridať aj štipku šafranu. Spolu so špargľou varíme asi 10 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme, môžeme prepasírovať (kvôli vláknam zo špargle) a ešte dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame posypanú nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a so 100 g vareného kuracieho mäsa. (1 porcia asi 350 kcal)

Vyberáme pre vás niečo PLUS