Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nečakajte, kým ochoriete! Stačia jednoduché zmeny v jedálničku a budete plní energie

Reklama

Až 70 % buniek imunitného systému je v črevách. Vedeli ste, že jedlom sa dá predchádzať vzniku rôznych zdravotných problémov?

Dokonca aj stres a psychiku vo veľkej miere ovplyvňuje to, čo máme na tanieri. Zisťovali sme, ako zmeniť stravu, aby sme sa cítili lepšie a boli zdravšie. Prinášame dva najnovšie prístupy k stravovaniu, ktoré pomáhajú liečiť a uzdravovať tým najprirodzenejším spôsobom.

Ilustračná fotografia

Zdroj: RCA

Ilustračná fotografia

Po čom túži náš žalúdok

Základom nášho zdravia je harmónia a k nej určite patrí aj vyvážená strava. Vedeli to už dávno naši predkovia, no potom do hry vstúpil biznis a veľa vecí sa zmenilo k horšiemu. Ľudia namiesto čerstvých zdravých potravín začali konzumovať čoraz viac polotovarov, rýchlopotravín, piť presladené nápoje plné konzervantov.

Zdroj: Shutterstock

Doprajte si čo najčastejšie šťavnaté hrušky.

Podľa výskumu, ktorý robili anglickí vedci, majú ľudia problémy s obezitou a civilizačnými chorobami v takej veľkej miere odvtedy, ako začali jesť všetky tie umelo pestované a vyrábané potraviny, ktoré v druhej polovici 20. storočia pomocou reklamy, supermarketov a rýchleho občerstvenia zaplavili svet. Pritom jediné, po čom náš žalúdok naozaj túži, je chutná čerstvá strava s primeraným obsahom vitamínov, minerálnych látok, bielkovín a ďalších pre zdravie potrebných prvkov.

Zdravé = zásadité

Keď máme telo zanesené toxínmi a z predpripraveného, geneticky upraveného „nejedla“ nám rastie nielen obvod pásu, ale aj riziko vzniku cukrovky, mali by sme sa vrátiť k normálnym, doma pripraveným jedlám z čerstvých surovín bez genetickej pomoci. O tom sú presvedčené propagátorky naozaj zdravej zásaditej stravy, ktoré svoje poznatky zhrnuli v knihe Honestly Healthy (Naozaj zdravo). Podľa nich sa jedlá delia na zdravé zásadité, nezdravé kyselinotvorné a medzi nimi sú ešte tie mierne kyselinotvorné.

Najviac by sme mali konzumovať zásaditých, najmenej kyselinotvorných. Kyselinotvorné potraviny zanechávajú v našom organizme kyslé pozostatky, spôsobujú pocit prejedenia, plynatosti a ďalších tráviacich problémov, zbytočne zaťažujú pečeň a obličky. Zásadité, naopak, odbremeňujú naše trávenie a udržiavajú aj našu krv v optimálnom stave.

Tip na knihu

N. Corrett, V. Edgson: Opravdu zdravě

Ak chcete jesť s ohľadom na svoje telo, teda zásadito, určite siahnite po tejto výnimočnej knihe plnej super informácií a skvelých receptov. Vyskúšajte variť podľa Tash Vick, ktoré to celé spískali, a uvidíte, ako pookrejete a znovu ožijete. Slovart

Zdroj: RCA

N. Corrett, V. Edgson: Opravdu zdravě

Vyberáme pre vás niečo PLUS