Hovädzí šalát s papájou

4 porcie

● 200 g hovädzej špičky

● 1 papája

● 1 čili paprička

● koriander

● citrón

● 3 PL octu

● 3 PL olivového oleja

● soľ

● cukor

● mleté čierne korenie

Papáju a čili papričku očistíme a nakrájame na malé kúsky. Mäso uvaríme v slanej vode, prípadne použijeme z polievky. Zálievku pripravíme zmiešaním octu, oleja, soli, cukru, nakrájaného koriandra, citrónovej šťavy a korenia. Mäso nakrájame na plátky alebo kocky, jemne premiešame s papájou a čili papričkou. Zalejeme dresingom a môžeme posypať sezamom.

Čas prípravy: 20 minút

Papáju a čili papričku očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Papáju a čili papričku očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Zdroj: Shutterstock