Nová zázračná tukožrútska polievka
10. 12. 2007, 9:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:55)

Zdroj: Northfoto
V našej superpolievke nájdete všetky látky, ktoré telo potrebuje na spaľovanie tukov. Vyskúšajte náš 7-dňový plán a výsledky uvidíte.
SOS receptPočas chladných dní je teplá, čerstvá a domáca polievka to pravé. Zvnútra vás zahreje, udrží vás dlho sýtu a je chutná.
Prísady: 120 g cibule 6 1 červená feferónka 6 1 konzerva lúpaných paradajok 6 2 litre zeleninového vývaru 6 2 strúčiky cesnaku 6 2 cm čerstvého zázvoru 6 500 g kapusty 6 1 červená paprika 6 1 žltá paprika 6 1 pór 6 4 PL olivového oleja 6 petržlen 6 soľ.
Postup: Cibuľu, zázvor a cesnak očistite a pokrájajte na malé kocky. Feferónku umyte a zbavte jadierok. Paradajky jemne roztlačte a uvarte vo vývare. Kapustu, papriku a pór umyte, očistite a nakrájajte nadrobno. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu, zázvor a cesnak. Prilejte uvarenú paradajkovú masu a premiešajte. Pridajte feferónku a varte asi 30 minút. Potom pridajte zvyšnú zeleninu a na slabom ohni varte ešte 10 minút. Môžete dochutiť soľou a petržlenom.
7-dňový plán: Obedy a večere môžete medzi sebou pokojne zamieňať. Polievku si berte so sebou aj do práce.
Raňajky | Desiata | Obed | Olovrant | Večera |
1. ovocie okrem banánov | 200 ml brusnicovej šťavy (zo 100 g brusníc a 100 ml minerálnej vody) | SOS polievka | 200 ml srvátky | SOS polievka |
2. ovocie | srvátka | SOS polievka | srvátka | SOS polievka |
3. ovocie a jogurt | brusnicová šťava | SOS polievka | surová strava mrkva a kaleráb | 1 pečený zemiak – s tvarohom |
4. 2 banány a 200 ml srvátky | ovocie | SOS polievka | ovocie a srvátka | SOS polievka |
5. 2 jablká a 3 šálky bylinkového čaju | ovocie | 180 g grilovaných kuracích pŕs a 5 paradajok | srvátka | SOS polievka |
6. ovocie a 150 g jogurtu | srvátka | SOS polievka | 1 jogurt a 2 poháre brusnicovej šťavy | 180 g grilovaných kuracích pŕs a zelenina |
7. 3 banány a 3 poháre srvátky | ovocie | 180 g grilovaných pŕs a zelenina | surová strava | SOS polievka |
6 dôležitých pravidiel Jedzte trikrát denne dosýta! Začnite ráno ovocným šalátom z vášho obľúbeného ovocia a 150 g nízkotučného jogurtu. Jedzte pomaly a jedlo dôkladne prežúvajte! Pocit hladu sa dostaví až po niekoľkých minútach, takže nie vždy musíte tanier nechať bez zvyškov. Nuda zvyšuje chuť do jedla. Skúste sa zamestnať niečím iným. Ak už musíte predsa len maškrtiť, siahnite po exotickom ovocí, ako je mango, ananás, papája. Vzdajte sa kávy, alkoholu a čierneho čaju. Zbavíte telo toxínov. Choďte denne na 30 minút na čerstvý vzduch. Aj keď polievka obsahuje dosť tekutín, vypite ešte aspoň liter vody alebo bylinkového čaju. Začnite každý deň pohárom vlažnej vody. Hlavné zložky Kapusta
100 g kapusty obsahuje až 45 mg vitamínu C. Tento vitamín podporuje spaľovanie tukov a posilňuje obranyschopnosť organizmu.
Paprika a feferónka
Obsahujú kapsaicín, ktorý zvyšuje spotrebu energie v tele a tým podporuje spaľovanie tukov a prekrvenie. Jeho plusom je aj obsah vitamínu C.
Zázvor
Svojím éterickým olejom, zázvorovou silicou a štipľavou látkou – gingerolom upokojuje žalúdok a podporuje termogenézu – zvyšovanie produkcie tepla v tele.