Reklama

Nová tukožrútska polievka: Kilá bleskovo zmiznú!!!

Reklama

Namiesto klasickej tukožrútskej polievky, ktorá bola prevažne kapustová, sa recept skladá z viacerých zoštíhľujúcich prísad. A úbytok kíl je tiež zaujímavý.

V chladnejšom období nám tanier teplej polievky padne vhod. O to lepšie, ak podporí naše trávenie, zároveň aj spaľovanie prebytočných kilogramov a zabrzdí náš apetít. Výsledok: Za 5 dní môžete byť ľahšie až o 2 či 3 kilá.

Recept na polievku pochádza od odborníka na výživu Johna Foreyta, ktorý pôsobí v USA. Namiesto klasickej tukožrútskej polievky, ktorá bola prevažne kapustová, sa recept skladá z viacerých zoštíhľujúcich prísad.

  • Biele fazule dodajú telu dostatok vlákniny. Najlepší prostriedok na zahnanie hladu počas diéty.
  • Kurča alebo morka patria medzi nízkokalorických dodávateľov bielkovín. Mäso je dôležité, pretože bielkoviny podporujú spaľovanie tukov.
  • Paradajky nám dodajú veľa vitamínu C, ktorý zvýši v tele produkciu aminokyseliny karnitín a dovoľuje rýchle odbúravanie tukov.
  • Mrkva obsahuje pektín, táto vláknina podporuje činnosť čriev, čím urýchľuje trávenie.
  • Zeler má vysoký obsah draslíka, podporuje vylúčenie prebytočnej vody z tela.
  • Feferónky majú trojaký účinok. Ich ostrosť podporuje látkovú výmenu, znižuje apetít a zabraňuje útokom na slané dobroty, ako sú chipsy a podobne.
  • Parmezán zastupuje mliečne produkty. Výskumy dokázali, že ženy ktoré príjmu za deň 2 porcie vápnika, schudnú v priemere o 61 % viac tuku ako bez mliečnych produktov.

Ako je možné, že polievka funguje?

Polievka naplní celý tanier a má len málo kalórií. Ide aj o psychologický efekt. Ak by ste konzumovali malé porcie, vaše telo by hneď signalizovalo: Pomóc, toto mi určite nebude stačiť!

Telo dostane všetky dôležité látky a nebude v stave núdze. Tak sa vyhnete návalom hladu. Telo neprepne, ako pri mnohých diétach, na úsporný režim a nedostaví sa žiaden jojo efekt.

Podiel bielkovín je vysoký, telo neodbúrava svaly, ale zameria sa skôr na tukové vankúšiky na bruchu a bokoch, z ktorých získa energiu. Horúcu polievku nemôžeme zjesť naraz. Pomalá konzumácia poskytne mozgu dosť času, aby vyslal pocit zasýtenosti. Tak sa naučíte počúvať svoje bruško a svoju novú postavu si udržíte natrvalo.

Nezabudnite veľa piť!

Počas celého dňa môžete piť vodu alebo bylinkové čaje.

Polievku skladujte v chladničke a ohrejte si vždy len toľko, koľko skonzumujete. Ak si ju beriete do práce, môžete si ju preniesť v termoske. Polievka je bez kapusty, a preto nebudete kolegom v práci rozvoniavať.

Raňajky

Slané: 1 krajec celozrnného chleba natretý polotučným maslom s 1 plátkom dusenej šunky. K tomu paradajka nakrájaná na plátky a ochutená mletým čiernym korením.

Sladké: 150 g bieleho jogurtu (1,5 % tuku) premiešajte so 100 g čerstvého ovocia (hruška a banán).

Každý deň sú dve porcie polievky povinnosť! Najviac si však doprajte 3 porcie a medzi jednotlivými jedlami by ste mali dodržiavať 4-hodinový odstup. Takže polievku si môžete dopriať o 12., o 16. a nakoniec o 20. hodine. Týmto spôsobom sa vyhnete návalom hladu.

SOS polievka

8 PORCIÍ

Potrebujeme:

2 veľké biele cibule, 600 g kuracích alebo morčacích filiet bez kože, 2 veľké strúčiky cesnaku, 1 čerstvá feferónka aj so semienkami, 2 mrkvy, 2 stonkové zelery, 400 g bielej fazule (konzerva), 2 veľké paradajky, 2,5 l nízkotučného kuracieho vývaru, 2 PL olivového oleja, 1 ČL sušeného oregana, 60 g strúhaného parmezánu, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Kuracie mäso nakrájame na kocky. Cesnak a feferónku nasekáme nadrobno. Mrkvu a zeler nakrájame na plátky. Bielu fazuľu prepláchneme a necháme odkvapkať. Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a 5 minút opečieme. Pridáme mäso a za občasného miešania 5 minút opečieme. Prisypeme cesnak, feferónku, oregano, mrkvu a zeler a za stáleho miešania 2 minúty podusíme. Zalejeme vývarom a pri strednej teplote privedieme do varu. Prisypeme fazule a paradajky, ešte raz necháme prevrieť a odstavíme. Polievku ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Každú porciu polievky si vychutnáme s 1 až 2 ČL strúhaného parmezánu.