Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Radi si pochutnávate na bravčovom či hovädzom mäse? Pozor, už 200 g denne vám ale spôsobí TOTO!

Rezňovú diétu vám budú závidieť ešte aj

Zdroj: shutterstock

Reklama

Zjete denne 200 gramov červeného mäsa? Keď zistíte, čo vám hrozí, rozmyslíte si, či ho ešte budete jedávať.

Zjesť denne dvesto gramov mäsa je pre priemerného Európana pomerne jednoduché. Predstavuje to len jeden menší steak alebo tri párky či šesť plátkov slaniny.

Vyskúšajte super trik na lámavé nechty.

Zdroj: Shutterstock

Vyskúšajte super trik na lámavé nechty.

Toto množstvo, ak je konzumované denne, zvýši riziko predčasného úmrtia na akékoľvek príčiny o dvadsaťtri percent v nasledujúcich dvadsiatich rokoch. V porovnaní s jedincom, ktorý červené mäso nekonzumuje vôbec. Tvrdia to vedci z Fínska.

Zdroj: Shutterstock

Paleo je nové riešenie, ako sa zbaviť

Tí sledovali po dobu dvadsiatich rokov 2 600 osôb. U časti z nich bolo hlavným zdrojom príjmu bielkovín červené mäso (bravčové, hovädzie, jahňacie). Z analýzy úmrtnosti vzorky osôb vyšlo najavo, že jedinci, ktorí v priemere zjedli 200 gramov červeného mäsa denne, umreli predčasne na akékoľvek príčiny o dvadsaťtri percent častejšie ako tí, ktorí nejedli červené mäso vôbec.

Zdroj: Shutterstock

Ako správne nakupovať mäso?

Konzumácia červeného mäsa zvlášť v podobne údenín a mäsových výrobkov súvisí so zvýšeným rizikom rakoviny a ochorení obehovej sústavy.

Zdroj: shutterstock.com

Žlčnikári a tí druhí

"Dvesto gramov červeného mäsa denne je ale takmer trikrát viac, než koľko odporúčajú všetky zdravotnícke organizácie na celom svete," tvrdí doktorka Heli Virtanenová z Východofinskej univerzity.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná fotografia

Väčšina lekárskych autorít v Európe a USA a tiež Svetová zdravotnícka organizácia odporúčajú konzumáciu červeného mäsa len v množstve do 350 gramov mäsa týždenne (70 gramov denne v priemere).

Zdroj: Shutterstock

Vyskúšajte super trik na šťavnaté kuracie prsia.

Vyberáme pre vás niečo PLUS