Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rýchla diéta s kyslou kapustou: Táto 3-dňová SUPER kúra vás nabije energiou a zoštíhli o 2 kilá!

K šalátu si dajte aj prírodný rezeň!

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Počas troch dní zaktivizujete látkovú premenu, rapídne zrýchlite odbúravanie tukov a zlepšite si trávenie – toto všetko zvládnete s kyslou kapustou.

Kyslá kapusta je taká účinná, pretože jeden diel toho, čo inak zaťaží náš tráviaci trakt, ho tentoraz vyprovokuje a posilní. Ľahké kvasenie nám poskytne hneď 4 zoštíhľujúce látky:

- Baktérie kyseliny mliečnej čistia črevo.

- Veľa vitamínu C spaľuje tuk.

- Draslík jemne odvodňuje.

- Vláknina zasycuje na dlhší čas.

A keďže nakladaná kyslá kapusta obsahuje len málo sacharidov a žiaden tuk, obsahuje 100 g len 19 kcal, je výborná, ak sa rozhodnete schudnúť.

Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk

Táto diéta vás nabije energiou a uberie 2 kilá.

Ochrana zoštíhľujúcich látok

Kyslú kapustu pred použitím nepremývajte. Tým síce zjemníte jej chuť, ale vyplavíte z nej zároveň aj veľa dôležitých látok. Nevarte ju pridlho. Čím mäkšia, tým je menej výživná. Najvyššia hranica by nemala presiahnuť 25 minút. Keď kapustu vyžmýkate, zachyťte šťavu do misky a vypite ju ako zoštíhľujúci aperitív.

1.deň

Raňajky: Lupienky s ovocím

Premiešajte 250 g acidofilného mlieka s 3,5 % tuku s trochou medu a 2 PL citrónovej šťavy. Pridajte 30 g kukuričných lupienkov bez cukru a 1 na kocky nakrájané kivi.

Obed: Kapustový tanier

200 g zemiakov olúpte a uvarte v osolenej vode. 1 cibuľu ošúpte, nasekajte nadrobno a opečte na 1 ČL oleja. Pridajte 250 g kyslej kapusty, soľ, korenie, štipku mletého čili a 1 bobkový list. Prilejte 50 ml jablkovej šťavy a varte 15 minút, 100 g rybích filiet bez kože opláchnite a z oboch strán opečte. Kapustu pri vysokej teplote povarte, aby sa odparila prebytočná tekutina, a podávajte so zemiakmi a s rybou.

350 kcal, 8 g tuku, 38 g sacharidov, 28 g bielkoviny

Olovrant: Pomarančový krém s tvarohom

1 malý pomaranč olúpte, vyrežte čistú dužinu a pridajte k nej 150 g bieleho nízkotučného jogurtu. Podľa chuti oslaďte medom.

100 kcal, 1 g tuku, 16 g sacharidov, 6 g bielkoviny

Večera: Rýchly boršč

Polovicu červenej papriky nakrájajte na kocky, pridajte k nej 200 g odkvapkanej kapusty, soľ, korenie, 150 g dusenej červenej repy a 300 ml zeleninového vývaru. Do hrnca pridajte 1 hydinovú klobásku (50 g ) a nakoniec všetko ochuťte 20 g kyslej smotany s 20 % tuku. Podávajte s 1 krajcom celozrnného chleba.

300 kcal, 8 g tuku, 35 g sacharidov, 21 g bielkoviny

2.deň

Raňajky: Miska s čerstvým syrom

200 g celozrnných sušienok podrvte, pridajte 75 g čerstvého syra s 3,9 % tuku, 1 ČL medu, 1 nakrájané jablko a 1 mandarínku.

Obed: Kapustové placky

300 g zemiakov olúpte, nahrubo nastrúhajte, premiešajte s 1 vajcom, so 150 g kyslej kapusty, so soľou a s korením. Zo zmesi opečte na 1 ČL oleja malé placky. Asi 50 g nízkotučného jogurtu premiešajte so soľou, s korením a 1/2 ČL horčice. 50 g polníčka premiešajte s jogurtovým dresingom a podávajte s plackami.

350 kcal, 9 g tuku, 47 g sacharidov, 15 g bielkoviny.

Olovrant: Mrkvové chlebíčky

2 celozrnné knäckebroty potrite 30 g čerstvého syra. 1 mrkvu nastrúhajte, premiešajte so soľou, s korením a 1 PL nasekanej pažítky. Rozdeľte na čerstvý syr a podávajte.

100 kcal, 2 g tuku, 18 g sacharidov, 4 g tuku

Večera: Šalát z kyslej kapusty

1 jarnú cibuľku a 1/2 červenej papriky nasekajte a premiešajte so 100 g nízkotučného jogurtu. Ochuťte soľou, mletým čiernym koreníme a korením karí. 200 g odkvapkanej kyslej kapusty premiešajte s jogurtovým dresingom a do šalátu pridajte ešte 125 g ananásu z konzervy. Podávajte s 1 krajcom celozrnného chleba.

300 kcal, 5 g tuku, 45 g sacharidov, 14 g bielkoviny

Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk

Šalát z kyslej kapusty

3.deň

Raňajky: Reďkovkový chlebík

1 krajec celozrnného chleba prekrojte, polovicu natrite 10 g masla a obložte 25 g nízkotučnej dusenej šunky. Pridajte ešte plátky reďkoviek a trochu pažítky. Chlieb prikryte druhou polovicou a podávajte so 125 ml multivitamínovej šťavy bez cukru.

Obed: Zemiakový tanier

1 cibuľu a 272 g zemiakov olúpte a nakrájajte na kocky. Všetko opečte na 1 ČL oleja, prilejte 250 ml zeleninového vývaru a 8 minút poduste. 250 g odkvapkanej kapusty pridajte s 1 bobkovým listom ku kapuste, osoľte, okoreňte a pridajte aj štipku mletej papriky. Duste ešte 10 minút, zalejte 30 ml smotany na varenie a zľahka povarte.

350 kcal, 10 g tuku, 49 g sacharidov, 15 g bielkoviny

Olovrant: Uhorkové carpaccio

100 g uhorky olúpte, nakrájajte na tenké plátky a ochuťte 1 ČL jablkového octu, soľou a korením. Pridajte 30 g kuracieho nárezu a 1 ČL sezamu. Podávajte s 1 krajcom knäckebrotu.

100 kcal, 4 g tuku, 9 g sacharidov, 8 g bielkoviny

Večera: Šunkové rolky

1 krajec celozrnného chleba opečte v hriankovači a nakrájajte na 3 cm prúžky. 1/2 červenej papriky nakrájajte na kocky. 50 g nízkotučného jogurtu premiešajte so 150 g kyslej kapusty, so soľou, s mletým čiernym korením a korením karí. Zmes rozdeľte na plátky nízkotučnej dusenej šunky a zatočte. Podávajte s chlebovými tyčinkami.

300 kcal, 7 g tuku, 37 g sacharidov, 20 g bielkoviny

Vyberáme pre vás niečo PLUS