Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Schudnite aj na dovolenke: Sprievodca hotelovou stravou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Počas dovolenky sa rady dobre najeme. V hoteloch však švédske stoly či bufety zvádzajú k tomu, že si na stôl naložíme chutné, ale nie veľmi zdravé jedlá. My vám ukážeme ľahké, chutné alternatívy.

Polievky

Zeleninové polievky a vývary bez múky a smotany sú osviežujúce a zdravé.

Šaláty

Namiešajte si plný tanier šalátu, mrkvy, uhoriek a paradajok. Ak sa dá, pripravte si dresing z oleja, octu, soli a korenia. Do šalátu radšej nepridávajte tučné syry, krutóny, slaninku a varené vajcia. Obsahujú priveľa kilojoulov.

Prílohy

Naložte si varené zemiaky, ryžu, cestoviny a, samozrejme, dusenú zeleninu. Veľkým oblúkom obíďte hranolčeky, opekané zemiaky, krokety a zeleninu, ktorá pláva v oleji.

Hlavné jedlá

Grilované plody mora, ryby a chudé kuracie a morčacie mäso sú vynikajúce a majú málo kilojoulov. Pri hydine nejedzte kožu a mäso či ryby vyberte pred konzumáciou zo smotanovej omáčky.

Syrové misy

Uprednostnite nízkotučné syry a tvaroh pred tučnými syrmi ako rokfort či camembert.

Dezerty

Maškrtenie je povolené! Ovocné misy, tvaroh, jogurt a ovocné sorbety sú naozaj ľahkými dezertmi. Dajte ruky preč od kalorických bômb ako tiramisu, pudingy so šľahačkou a krémové zákusky.

Koláče

Piškótové cesto a na ňom kopec ovocia. Kto by odolal? Horšie je na tom smotanová torta. Ak si chcete udržať líniu, nesmiete podľahnúť pokušeniu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS