Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

SOS diéta

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Nemusíte si kupovať nové oblečenie. Stačí po ľahkých raňajkách zostavených z müsli a ovocia siahnuť po polievke alebo šaláte. Takže sa rozhodnite a začnite nový život so štíhlejšími krivkami!

VÁŠ PLÁN Č. 1:

RAŇAJKY: ovocie a müsli
OBED: šalát
VEČERA: polievka VÁŠ PLÁN Č. 2:RAŇAJKY: celozrnný chlieb, tvaroh
OBED: polievka
VEČERA: šalát

Zeleninový hrniecPrísady na 2 porcie: 1 kaleráb, 125 g zemiakov, 125 g mrkvy, 1 PL oleja, 400 ml vývaru.
Zemiaky, kaleráb a mrkvu očistite, pokrájajte na kocky a uduste na oleji. Podlejte vývarom a povarte asi 20 minút. Dochuťte a posypte petržlenovou vňaťou.
Mrkvová polievka Prísady na 2 porcie: 250 g mrkvy, 1 PL oleja, 400 ml vývaru, instantná zemiaková kaša, 1 PL kyslej smotany, karí korenie, soľ. Mrkvu uduste na oleji, podlejte vývarom a nechajte asi 10 minút variť. Polievku rozmiešajte asi s pol balíčkom instantnej zemiakovej kaše a kyslou smotanou. Dochuťte korením.
Minestrone Prísady na 2 porcie: 400 g polievkovej zeleniny, 1 strúčik cesnaku, 1 PL olivového oleja, 4 kokteilové paradajky, 400 ml vývaru, 2 ČL parmezánu, tymian, oregano.
Uduste očistenú zeleninu na olivovom oleji aj s cesnakom. Pridajte rozštvrtené paradajky, podlejte vývarom a dochuťte čerstvým tymianom a oreganom. Posypte postrúhaným parmezánom.
Rukolový krém Prísady na 2 porcie: 1 šalotka, 1 PL masla, 1 PL hladkej múky, 375 ml vývaru, 125 ml mlieka, 60 g rukoly, 75 g čerstvého tvarohu, 25 g morčacej šunky.
Na masle opražte cibuľku, zahustite múkou a zalejte vývarom a mliekom. Za stáleho miešania priveďte do varu. Rukolu a tvaroh rozmiešajte a dajte do polievky. Dochuťte soľou, korením a opraženými pásikmi šunky.
Rozbif so šalátom Prísady na 2 porcie: kučeravý šalát, 150 g konzervovanej kukurice, 25 g sójových klíčkov, 150 g pečeného rozbifu, 3 ČL bylinkového octu, 1/2 ČL horčice, 2 PL vody, soľ, korenie, 2 PL pažítky, 2 PL olivového oleja.
Šalát umyte a potrhajte, naservírujte s kukuricou, so sójou a s rozbifom. Dresing pripravte zmiešaním bylinkového octu, horčice, vody, soli, korenia, pažítky a olivového oleja.
Rukolový šalát Prísady na 2 porcie: rukola, 4 paradajky, 125 g mozzarelly, 2 PL vody, 2 ČL balzamového octu, soľ, korenie, 1 PL olivového oleja.
Rukolu umyte a rozložte na väčší tanier. Obložte ju pokrájanými paradajkami a mozzarellou. Dresing si urobte z vody, octu, korenia a oleja, šalát ním pokvapkajte.
Kura a radicchio Prísady na 2 porcie: 150 g kuracích pŕs, 1 PL oleja, radicchio, čakanka, pažítka, 1 ČL horčice, 1 ČL majonézy, 4 PL pomarančovej šťavy, 1 ČL octu, soľ, korenie, 1 ČL oleja.
Pokrájané prsia pražte z každej strany asi 5 minút na oleji. Čakanku a radicchio umyte a natrhajte, naaranžujte s pažítkou a mäsom. Dresing si urobte z horčice, majonézy, pomarančovej šťavy, octu, oleja a korenín.
Čakankový šalát s ovčím syrom Prísady na 2 porcie: 1 feferónka, estragón, 2 PL oleja, 2 PL octu, 6 PL pomarančovej šťavy, 100 g ovčieho syru, 1 hlavička čakanky, 2 artičoky, 25 g čiernych olív, 1 pomaranč.
Estragón zmiešajte s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou. Marinádou polejte syr a nechajte asi hodinu odstáť. Potom ho zmiešajte s nasekanou čakankou, artičokami, olivami a kúskami pomaranča.

Vyberáme pre vás niečo PLUS