Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šťava z modrého hrozna spomaľuje zabúdanie

Reklama

Popíjanie hroznovej šťavy prospieva nášmu telu. Okrem srdca, ciev a tráviaceho traktu z džúsu získaného z modrých odrôd viniča môže prosperovať aj mozog.

Nová štúdia z USA uvádza, že látky obsiahnuté v tmavých odrodách hrozna pôsobia výborne na nervové zakončenia a bránia ich zániku. Šťavou z modrého hrozna tak možno bojovať aj so stratou pamäti vo vyššom veku.

Podľa neurológov z University of Cincinnati došlo k výraznému zlepšeniu zdravotného stavu u osôb s postupnou stratou pamäti už po dvanástich týždňoch konzumácie džúsu. Zlepšila sa ich schopnosť zapamätať si zoznamy a tiež vykonávať myšlienkové operácie.

Experti z New Hampshire vera, že mozgové funkcie podporujú antioxidanty zo skupiny polyfenolov bohato zastúpené v džúse z modrého hrozna. "Vývoj trendov naznačuje, že došlo k zlepšeniu krátkodobej aj priestorovej neverbálnej pamäte. Čím dlhšie sa nápoj konzumuje, tým výraznejšie sú jeho pozitívne účinky na pamäť, "potvrdil doktor Robert Krikorian zo Cincinnati.

Vyberáme pre vás niečo PLUS