Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Blesková paradajková diéta: Tento zoštíhľujúci plán je super účinný, stačí dodržať jediné pravidlo!

c

Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk

Reklama

V zrelých červených plodoch je najviac látok, ktoré vám pomôžu rýchlo schudnúť. Pre paradajky existuje jedno skvelé základné diétne pravidlo!

Toto pravidlo vôbec nie je ťažké dodržať: Čím viac paradajok jete, tým lepšie!

Čistia zvnútra

Prírodné kyseliny a éterické oleje čistia našu pečeň a žlčník. V čreve nám pomáhajú bojovať proti baktériám. Celý zažívací systém sa uzdraví a opäť bude fungovať na plné obrátky.

Zabraňujú vlčiemu hladu

Vláknina a voda – táto kombinácia zasycuje aj pri nízkych kalóriách (17 kalórii na 100 g). A k tomu pomáha aj stopový prvok chróm, ktorý udržiava hladinu cukru v rovnováhe po každom jedle. To znamená: napriek diéte žiaden hlad.

Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk

Čím viac ich jete, tým lepšie.

Zlepšuje spánok

Vitamín B3 (niacín) pôsobí proti stresu a je výborný na dobrý spánok. Telo tak môže v spánku odbúravať tuky.

Zľahka odvodňuje

Draslík dostáva do rovnováhy tekutinu v tele. Tak sa zbavíte aj otravných kíl z vody.

Napádajú aj tukové vankúšiky

Vitamín C chráni hormóny odbúravajúce tuky. Rýchlejšie sa dostanú k tukovým zásobám, ktoré odbúrajú.

Čo na raňajky?

Chlebík so syrom

– jeden krajec celozrnného chleba natrite polotučným maslom, obložte 2 plátkami nízkotučného syra. K tomu 1 paradajka a 50 g šalátovej uhorky.

Ovocný pohár

– do misky rozdrvte 4 celozrnné sušienky, pridajte 100 g malín a 125 g nízkotučného acidofilného mlieka.

Medový chlieb

– 125 g nízkotučného jogurtu zmiešajte s 1 ČL medu a pridajte 150 g na kocky nakrájaného, melóna. Vrch ozdobte 1 ČL medu.

1.deň

Obed:

Paradajková panvička s mäsom

100 g celozrnných cestovín uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode. 100 g morčacieho mäsa vyklepte a nakrájajte na 4 kúsky, osoľte a okoreňte. Na oleji opečte 1 nasekaný strúčik cesnaku, pridajte mäso, opečte. Cestoviny zlejte, polovicu odložte na večeru a zvyšok pridajte spolu s 3 na kocky nakrájanými paradajkami k mäsu. Premiešajte a ešte raz ochuťte.

Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk

Paradajková panvička s mäsom.

Olovrant:

Hrianka s tuniakom

2 krajce opečeného celozrnného chleba obložte 3 plátkami paradajok a 20 g tuniaka z konzervy. Okoreňte a osoľte.

Večera:

Cestovinový šalát

350 g paradajok nakrájate na kocky a premiešajte so 6 nasekanými lístkami bazalky, soľou, s mletým čiernym korením, 1 prelisovaným cesnakom a 2 PL jablkového octu. 4 šampiňóny nasekajte natenko a pridajte k uvareným cestovinám z obeda. Primiešajte ešte polovicu nakrájanej papriky a paradajky. Ochuťte.

2.deň

Obed:

Pečená cuketa s paradajkami

300 g paradajok nakrájajte. V mise premiešajte 30 g instantného kuskusu, 4 PL vývaru, 2 PL nakrájaných paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL nasekanej bazalky a 40 g rozmrveného ovčieho syra. 2 stredne veľké cukety pozdĺžne prekrojte, vydlabte, v hrnci na oleji opečte a vyberte. Do hrnca dajte nasekanú cibuľu s cesnakom, pridajte paradajky. Cukety naplňte kuskusovou zmesou a uložte na paradajky. Prikryte a varte asi 10 minút.

Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk

Pečená cuketa s paradajkami.

Olovrant:

Jogurtový pohár s malinami

100 g malín naplňte do pohára spolu s 1 rozmrvenou celozrnnou sušienkou, so 100 g nízkotučného jogurtu a s 1/2 ČL medu.

Večera:

Plnená bageta

1 celozrnnú bagetu prekrojte, spodný diel natrite 1 ČL pesta a obložte 30 g rukoly, pridajte aj 1 paradajku a mozzarellu nakrájanú na plátky. Prikryte vrchným dielom a dajte do rúry zapiecť.

3.deň

Obed:

Cestoviny s letnou zeleninou

60 g tagliatelle uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode. 150 g fazuľových strukov nakrájajte na menšie kúsky a 7 minút povarte spolu s cestovinami. 3 jarné cibuľky a 2 stopky stonkového zeleru nakrájajte na menšie kúsky a opečte na 1 ČL oleja. Osoľte, okoreňte a pridajte 1 bobkový list. Prilejte 5 PL zeleninového vývaru. Nakoniec zapracujte 300 g nakrájaných paradajok a varte 3 minúty. Cestoviny s fazuľkami zlejte a zapracujte k paradajkám. Vrch ozdobte čerstvou bazalkou.

Olovrant:

Melón s fetou

150 g červeného melón a nakrájajte na kocky a dajte do misy. Pridajte trochu čerstvej mäty a 30 g rozdrobenej nízkotučnej fety.

Večera:

Šalát Caprese

400 g paradajok nakrájajte na plátky, pridajte 50 g natrhanej mozzarelly. Spolu rozdeľte na tanier, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte. K tomu 1 krajec celozrnného chleba.

Vyberáme pre vás niečo PLUS