Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Štíhla ako GWYNETH PALTROW: TOTO je jej recept na postavu snov! Na JEDNU vec nedá dopustiť...

Gwyneth Paltrow na med a hlavne ten manukový nedá dopustiť...

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

S diétou založenou na delenej strave a doplnenou o sladký zoštíhľujúci nápoj dokážete schudnúť dve kilá za tri dni. Až sa budete čudovať...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lekár MUDR. BORIS BAJER, PHD nám poradil ako predísť nafúknutému brušku NIELEN počas PMS!
    Zdroj: Mobil/ Boris Bajer

    Delenie stravy na potraviny bohaté na bielkoviny a potraviny bohaté na sacharidy vedie k rýchlej strate hmotnosti. Ku každému jedlu je dovolené množstvo zeleniny s trochou zdravých olejov. Táto kombinácia dokáže zasýtiť, okrem toho posilňuje imunitu, dodá energiu a pozdvihne náladu.

    Včelia kráľovná Gwyneth

    Aj superštíhla herečka a vyznávačka zdravého životného štýlu Gwyneth Paltrow (45) nedá dopustiť na kvalitný med. Obľubuje najmä takzvaný manukový. Pochádza z nektáru kvetov stromu manuka, ktorý rastie na Novom Zélande a má mnoho zdravotných benefitov.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/CjA5ROMrCDG/

    Gwyneth oslávila 50-ku štýlovo.

    Ako na to

    Ponúkame vám trojdňový plán s chutnými receptmi, ktorých príprava je rýchla a jednoduchá. K tomu denne doprajte svojmu telu 1,5 až 2 litre vody alebo nesladených bylinkových čajov. Ak vás predsa len prepadne hlad, môžete siahnuť po hrsti orieškov alebo si dajte 150 g bieleho jogurtu s trochou škorice a medu.

    Zdroj: Shutterstock

    Med má mnoho zdravotných benefitov

    Vaša 3-dňová diéta

    1. deň

    Raňajky: Malinový tvaroh so škoricou

    Nahrubo roztlačíme 125 g malín vidličkou a zmiešame s 200 g tvarohu (20 % tukov), 1 PL minerálnej vody, 1/2 ČL škorice a 1 ČL medu.

    300 kcal, T: 9 g, B: 23 g, S: 32 g

    Zdroj: Shutterstock

    Tvaroh s malinami

    Obed: Cestoviny s rukolou a fetou

    Uvaríme 60 g cestovín. Nakrájame 1 menší strúčik cesnaku na tenké plátky. Natrháme pol zväzku rukoly na menšie kusy. Rozpolíme 4 cherry paradajky. Na panvici rozpálime 1 ČL olivového oleja, pridáme cesnak a opečieme dozlatista. Pridáme cestoviny, prehrejeme. Rozdrobíme 50 g nízkotučného syra feta a nasypeme na cestoviny. Necháme zľahka rozpustiť. Dochutíme soľou a korením. Zamiešame rukolu a podávame s paradajkami a 5 zelenými olivami.

    430 kcal, T: 17 g, B: 19 g, S: 51 g

    Večera: Miešané vajcia s paradajkou

    Nakrájame 30 g surovej šunky na kocky. Nasekáme štvrť zväzku pažítky. Nakrájame 2 stredne veľké paradajky na osminky. Rozmiešame 2 vajcia s 1 PL minerálnej vody a trochou soli. Na panvici rozpálime 1 ČL slnečnicového oleja a opečieme na ňom šunku. Zalejeme vajcovou zmesou a necháme stuhnúť. Premiešame. Podávame s paradajkami a posypané pažítkou.

    340 kcal, T: 22 g, B: 28 g, S: 11 g

    2. deň

    Raňajky: Salámová žemľa

    Nasekáme štvrť zväzku pažítky. Rozpolíme 1 celozrnnú žemľu a potrieme 30 g čerstvého syra (15 g tukov). Posypeme pažítkou a obložíme 30 g salámy. Obe polovice spojíme.

    300 kcal, T: 9 g, B: 16 g, S: 39 g

    Obed: Fazuľkový hrniec s mletým mäsom

    Očistíme 300 g zelených fazuliek a odstránime konce. Varíme v osolenej vode asi 12 minút, aby boli tvrdé naskus. Zlejeme. V panvici rozpálime 1 ČL slnečnicového oleja, pridáme 200 g mletého hovädzieho mäsa a opečieme. Zamiešame fazuľky, 150 g krájaných paradajok z konzervy, 1 PL paradajkového pretlaku a 50 ml zeleninového vývaru. Dochutíme soľou, korením a tymianom. Varíme pod pokrievkou asi 4 minúty.

    420 kcal, T: 14 g, B: 50 g, S: 14 g

    Zdroj: Shutterstock

    Fazuľkový hrniec

    Večera: Ryža s karí a cuketou

    Uvaríme 90 g prírodnej ryže, tretinu odložíme do chladničky na ďalší deň. Nakrájame 300 g cukety na malé kocky. V panvici rozpálime 1 ČL slnečnicového oleja, pridáme cuketu a sprudka opečieme. Zamiešame uvarenú ryžu a dochutíme 1/2 ČL korenia karí, 1 PL sójovej omáčky, soľou a korením. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

    320 kcal, T: 9 g, B: 9 g, S: 56 g

    3. deň

    Raňajky: Banánový cmar

    Rozmixujeme pol banánu s 1 ČL tekutého medu, so štipkou vanilky, s 1 PL strúhaného kokosu a 200 ml cmaru.

    280 kcal, T: 8 g, B: 9 g, S: 45 g

    Obed: Obložený rezeň s čakankovým šalátom

    Osolíme 1 kus kuracích pŕs a okoreníme. Na panvici rozpálime 1 ČL slnečnicového oleja a mäso na ňom opekáme 3 až 4 minúty. Otočíme a obložíme plátkom bravčovej šunky a plátkom syra gouda. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme ďalších 5 minút, kým sa syr neroztopí. Rozštvrtíme 1 menšiu čakanku a hlúb vyrežeme. Zvyšok nastrúhame na jemné plátky. Zmiešame s 1 ČL olivového oleja a 1 PL citrónovej šťavy. Dochutíme soľou a korením a podávame spolu s mäsom.

    450 kcal, T: 20 g, B: 60 g, S: 5 g

    Večera: Jablková ryža s orechmi a hrozienkami

    Nakrájame 1 kyslejšie jablko na malé kocky. Zmiešame s odloženou ryžou z predchádzajúceho dňa, so 60 g gréckeho jogurtu, s 1 PL hrozienok, 1 ČL medu, 1 ČL nasekaných lieskovcov a so štipkou kardamómu.

    350 kcal, T: 8 g, B: 8 g. S: 65 g

    Zdroj: Shutterstock

    Ryža s jablkami

    Sladké nočné plus: škorica + med
    Tento nočný nápoj podporuje zoštíhľujúci efekt delenej stravy. Med zastavuje vlčí hlad a zlepšuje príjem vitálnych látok. Škorica zasa podporuje odbúravanie tukov. Spolu čistia črevá od húb a parazitov, čím zabraňujú vzniku vlčieho hladu a optimalizujú trávenie.
    POSTUP: Priveďte do varu 500 ml vody a zmiešajte s 1 kopcovitou PL škorice. Nechajte 30 minút odležať a potom zamiešajte 2 ČL medu. Nápoj držte v chladničke a každý deň vypite 150 ml pred spaním.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.