Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Strava v tridsiatke: Stavte na fazuľu, špenát a krevety!

Reklama

V tridsiatke potrebuje naše telo úplne inú výživu, ako v 20, v 40, alebo v 50 rokoch. Čo je pre vás vo vašom veku najvhodnejšie a prečo?

V tridsiatich rokoch je naše telo stále v dobrej forme, ale je potrebné ho v tom trošičku podporiť predovšetkým stálym prísunom železa a omega-3 nenasýtenými mastnými kyselinami.

Preč s únavou

Po tridsiatke sa môžete cítiť častejšie unavení, príčinou môžu byť pracovné povinnosti, vzťahy v rodine, výchova detí alebo iné okolnosti.

Únava však môže byť spôsobená aj nízkou hladinou železa v krvi, čo je pomerne bežne u žien, ktoré majú silnú menštruáciu.

Zdroj železa

● Hrnček cereálií obohatených o železo (18 mg)
● Hrnček bielej fazule (4 mg)
● Hrnček vareného špenátu (3 mg)
● 90 g hovädzieho (3 mg) alebo kuracieho mäsa (1 mg).

Pomôžte srdcu

Pomôžte svojmu srdcu omega-3 nenasýtenými mastnými kyselinami - výrazne znižujú riziko kardiovaskulárnych ochorení. V tehotenstve môžu tieto kyseliny zlepšiť vývoj mozgu a zraku plodu a matke zase pomáhajú proti popôrodnom depresiám.

Zdroj omega-3 mastných kyselín

● 90 g lososa (1 - 2 g)
● 90 g tuniaka (0,2 - 0, 25 g)
● 90 g kreviet (0,30 g).

Odborníci odporúčajú zaradiť do jedálnička aspoň raz týždenne porciu ryby. Vhodné sú aj vlašské orechy a rozomleté semienka.

Vyberáme pre vás niečo PLUS