Fazuľky na smotane s pečenými fašírkami

4 porcie

600 g zelených fazuliek ● 60 g masla ● 1 PL hladkej múky ● 50 ml mlieka ● 200 ml kyslej smotany ● cukor (podľa chuti) ● ocot ● kôpor ● soľNA FAŠÍRKY: 400 g mletého bravčového pliecka● 1 cibuľa ● 150 g nastrúhaného syra ● 1 vajce ● 1 ČL sušeného majoránu ● 2 strúčiky cesnaku ● strúhanka● soľ ● mleté biele korenie ● olej

Pripravíme zmes na fašírky. Cibuľu nadrobno pokrájame a v panvici na malom množstve oleja opečieme. Necháme vychladnúť. Do misy dáme mleté mäso, cibuľu, nastrúhaný syr a vajce. Ochutíme majoránom, prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Premiešame a necháme odležať 10 až 15 minút. Podľa potreby pridáme strúhanku a znova premiešame. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Z mäsovej zmesi vytvarujeme malé fašírky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky postriekame olejom, dáme do rúry a pečieme asi 20 minút. Očistené fazuľky pokrájame na menšie kúsky. Zalejeme horúcou vodou, aby boli zakryté, osolíme a uvaríme domäkka. Z masla a múky urobíme zápražku. Zalejeme ju studeným mliekom, primiešame k uvareným fazuľkám a prevaríme. Primiešame kyslú smotanu a dochutíme cukrom, octom a kôprom. Podávame ideálne s fašírkami.

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 15 minút
Čas pečenia: 20 minút

Fazuľky na smotane s pečenými fašírkami
Zdroj: archív Dobré jedlo