Veľkonočné sviatky sú za rohom a nás opäť čaká kopa dobrôt, ktorým len ťažko odoláme. Aby sme si mohli počas Veľkej noci dožičiť viac, urobme pre našu štíhlu líniu niečo ešte pred tým, ako príde.

S čerstvými bylinkami a dostatkom bielkovín sa zbavíte prebytočných kilogramov a plné elánu vyštartujete do prebúdzajúcej sa jari. Bielkoviny totiž dokážu zničiť tukové bunky a ak ich doplníte našimi bylinkami, tie optimálne doplnia ich účinok a spaľovanie tukov sa naštartuje vysokou rýchlosťou.

Zázračná zelená

Čerstvé zelené bylinky podporujú látkovú premenu, spaľovanie tukov aj trávenie. Voňavé zelené lístky okrem toho zásobujú organizmus dôležitými výživnými látkami a udržujú ho dlho sýty a spokojný. Tým sa znižuje chuť na dobroty a prestávky medzi jedlami sa predlžujú. Hladina cukru v krvi zostáva stabilizovaná a telo čerpá energiu z usadených tukových zásob.

Bylinkový špíz

2 porcie

Asi 2 cm kúsok zázvoru nastrúhame, 1/2 zväzku koriandra a 1/2 zväzku pažítky nasekáme. Zmiešame s 2 PL limetkovej šťavy, so 100 g jogurtu a s 2 PL oleja. Dochutíme soľou a korením.

Približne 250 g kuracích pŕs nakrájame na kocky, zmiešame s bylinkovou marinádou a necháme hodinu odstáť.

Pozdĺžne rozpolíme 75 g cukiny a nakrájame na plátky. Nakrájame 125 g baklažánu, 1/2 žltej a 1/2 červenej papriky. Zeleninu dochutíme a spolu s mäsom napicháme na špajdľu. Pečieme pri teplote 175 °C asi 30 minút.

Približne 250 g kuracích pŕs nakrájame na kocky, zmiešame s bylinkovou marinádou a necháme hodinu odstáť.
Približne 250 g kuracích pŕs nakrájame na kocky, zmiešame s bylinkovou marinádou a necháme hodinu odstáť.
Zdroj: Shutterstock