Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

3 perfektné jedlá na chudnutie! Kilá pôjdu dole bez hladovania, ani si nevšimnete ako...

Najedzte sa dosýta, a predsa schudnite.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Máme pre vás malý darček. Pretože vieme, aké ťažké je obmedzovať sa v jedle, prezradíme vám tajomstvo: môžete jesť omnoho viac, ako ste si mysleli, a pritom nemusíte vôbec priberať.

So zákazmi, s hladovaním a počítaním kalórií sa ďaleko nedostanete. Práve naopak, pokiaľ si budete neustále niečo zakazovať, častejšie vás bude prepadávať vlčí hlad. Okrem toho prudké zníženie objemu kalórií dáva organizmu signál, že je v núdzi. Svaly sa začnú v prospech dodania energie odbúravať a trávenie pobeží len na zotrvačnosť.

Paradoxne, keď znížite objem prijímanej potravy, často priberiete. Našťastie to ide aj inak. Siahnite po jedlách, ktoré vám ponúkame v tejto diéte. Sú bohaté na bielkoviny a obsahujú vitamíny a minerály, ktoré vaše telo potrebuje pre správne fungovanie. Váš organizmus tak bude nasýtený a nedostavia sa ani stavy vlčieho hladu. Jednoducho sa trikrát denne dosýta najedzte, nebudete potrebovať pomedzi chody niečo pod zub a na konci dňa zistíte, že ste ušetrili kopu zbytočných kalórií a bez snaženia chudnete.

Zdroj: Shutterstock

S našou diétou bude bruško menšie už za 48 hodín.

Sýta a šťastná

Čo jesť

O perfektný štart do nového dňa sa postará chutná jablkovo-škoricová ovsená kaša. V tomto chladnom období vás dobre zahreje. Na obed si doprajte najlepšie našu pikantnú zeleninovú panvičku so sladkými zemiakmi a s vajcom. Na večeru sa bude podávať kelový šalát s pečenou zeleninou. Pri toľkých zoštíhľujúcich vitamínoch si môžete po obede zamaškrtiť aj na dvoch či troch malých škoricových hviezdičkách.

Zdroj: Shutterstock‎

S týmito raňajkami schudnete 5 kíl.

Prečo to funguje

Tieto tri sýte jedlá priam sršia prísadami, ktoré roztočia trávenie na plné obrátky. Ovsené vločky a škorica udržia hladinu cukru v krvi stabilnú po celý deň. Vďaka tomu prežijete prvú polovicu dňa bez maškrtenia. Na obed roztočí pikantné korenie spaľovanie tukov. Balastné látky zo sladkých zemiakov a bielkoviny z vajca sa zasa postarajú o dlhodobý pocit sýtosti. Večera dodá vášmu telu dôležité minerálne látky a vitamíny.

Prečo budete spokojná

Nemusíte si odriekať – žiadne z hlavných jedál nemusíte vypustiť. Môžete jesť chutne a trikrát denne sa najesť dosýta. Zbohom, hlad. Budete jesť výživne, budete robiť pre seba a svoje telo niečo dobré tým, že mu doprajete to, čo potrebuje. Je to dobrý pocit, nie?

Zdroj: Archív

Sladké zemiaky

Chutné maškrtenie pre štíhlu líniu

Jablkovo-škoricová kaša 1 porcia

Jedno červené jablko rozštvrtíme, odstránime jadrovník a nakrájame na plátky. Pridáme 1 PL javorového sirupu a necháme skaramelizovať. Nakrájame na menšie kúsky. Do varu privedieme 100 ml mlieka, 1/4 ČL mletej škorice a štipku soli. Zamiešame 20 g jemných ovsených vločiek a varíme 3 až 5 minút. Zamiešame jablkové kúsky. Nasekáme 20 g pekanových orechov nahrubo. Ovsenú kašu ozdobíme jablkom a orechmi.

Čas prípravy: 25 minút

460 kcal, B: 8 g, T: 18 g, S: 63 g

Zdroj: Shutterstock

Ovsenú kašu ozdobíme jablkom a orechmi.

Shakshuka 1 porcia

Nakrájame asi 200 g sladkých zemiakov, 1 červenú cibuľu a 1 strúčik cesnaku. Zemiaky opekáme 2 až 3 minúty na 1 ČL olivového oleja. Pridáme cibuľu, cesnak a spolu pražíme 1 až 2 minúty. Pridáme 200 ml krájaných paradajok z konzervy, 1 ČL červenej papriky, 1/4 ČL kajenského korenia a 1/4 ČL rasce. Varíme 2 až 3 minúty. Do stredu spravíme lyžicou jamku, do ktorej rozbijeme 1 vajce. Rozmrvíme 30 g fety a pridáme ku shakshuke. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a asi 20 minút zapekáme. Posypeme bylinkami.

Čas prípravy: 40 minút

490 kcal, B: 17 g, T: 20 g, S: 55 g

Zdroj: Shutterstock

Do stredu spravíme lyžicou jamku, do ktorej rozbijeme 1 vajce.

Kelový šalát 1 porcia

Jeden strúčik cesnaku nasekáme. Nakrájame 150 g tekvice hokkaido a 150 g cvikly na plátky. Premiešame so 75 g zliateho cícera, s 1 ČL olivového oleja, so soľou a s korením. Nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 až 20 minút pri teplote 200 °C. Natrháme 125 g kučeravého kelu a blanšírujeme vo vriacej osolenej vode 2 až 3 minúty. Zlejeme. Vymiešame 1 PL octu, 1 PL olivového oleja, 1/2 ČL horčice a 1/2 ČL medu, soľ, mleté čierne korenie. Všetko premiešame a posypeme 30 g jadierok granátového jablka a 10 g parmezánu.

Čas prípravy: 50 minút

510 kcal, B: 16 g, T: 22 g, S: 54 g

Zdroj: Shutterstock

Všetko premiešame a posypeme 30 g jadierok granátového jablka a 10 g parmezánu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS