Tento zázrak obsahuje 36 látok proti rakovine: Začnite ho jesť častejšie a uvidíte, čo s vami urobí
21. 10. 2017, 9:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:09)

Zdroj: iStockphoto
Z tejto zeleniny si môžete pripraviť naozaj chutné jedlá, a keďže je lacná a dostupná prakticky po celý rok, využite jej priaznivé účinky na maximum!
Červená kapusta je skutočný poklad pre zdravie! Kupujte čo najmenšie hlávky a neskladujte ich príliš dlho. Aj keď vám kapusta vydrží v chladničke niekoľko týždňov, rýchlo stráca dôležité živiny. Ak ju konzumujete v surovom stave, na tráviaci systém pôsobí ako liek. Trápia vás problémy so žalúdkom? Jedzte čo najviac kapusty, pretože zlepšuje činnosť čriev a pomáha ich čistiť. Odporúča sa aj chudnúcim, skvele zasýti a má vysokú výživnú hodnotu.

Zdroj: iStockphoto
part of red cabbage on table
Okrem toho odstraňuje z tela škodlivé toxíny, lieči žalúdočné vredy, čistí krv, zlepšuje krvný obeh aj zrak, podporuje činnosť pečene, znižuje hladinu cholesterolu v krvi, znižuje zápal a pôsobí ako prevencia proti rakovine.
Podľa vedcov obsahuje 36 rôznych druhov látok, ktoré pôsobia proti onkologickým ochoreniam, najmä proti rakovine žalúdka, čreva a pŕs. Najčastejšie sa konzumuje dusená kapusta, ale môžete si z nej uvariť aj polievku alebo pripraviť chutný šalát. Nedávno som počas prípravy obeda zistila, že si z nej môžem vyčariť rýchlu a sýtu dobrotu aj bez varenia.
Zdroj: iStockphoto
Spiced Red Cabbage
Potrebujeme:
- menšiu hlávku červenej kapusty
- 1 ks tekvice
- 1,5 hrsti slnečnicových semienok
- 2 PL olivového oleja
- 2 dl smotany alebo bieleho jogurtu
- 1 menšiu cibuľu
- soľ
- korenie
Ako na to:
Kapustu, tekvicu aj cibuľu nakrájajte nadrobno, zmiešajte vo veľkej mise so slnečnicovými semienkami, jogurtom/smotanou a olivovým olejom. Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Takýto zeleninový tanier nielen skvele zasýti, ale sa dá aj rýchlo pripraviť. Môžete ho podávať aj ako prílohu k pečenému mäsu alebo syrovým guľôčkam.
Zdroj: iStockphoto
Red Cabbage and Vegetables