Reklama

Toto leto bude chutné (aj) bezlepkové: Cestoviny od Julky Ovšákovej potešia každého

Známa pekárka Julka Ovšáková

Zdroj: Kaufland

Reklama

8. júl je už tradične venovaný Svetovému dňu alergií. Vedeli ste, že až tretina Slovákov trpí nejakou formou alergie, vrátane tej potravinovej? Pokiaľ aj vy patríte k tým, ktorí sa nekamarátia napríklad s lepkom, skúste sa porozhliadnuť po vhodných náhradách. Ako na to?

Sympatická finalistka známej televíznej súťaže v pečení, Julka Ovšáková, si pre malých i veľkých „bezlepkáčov“ pripravila cestoviny v odľahčenej verzii bez gluténu. Doprajte si vaše obľúbené jedlo bez obáv! Všetko potrebné na prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou v Kauflande.

K-free pene s kuracím mäsom

Zdroj: Kaufland

K-free pene s kuracím mäsom

Bezlepkové penne s kuracím mäsom podľa JULKY

Suroviny:
·         250 g penne K-free
·         1 kuracie prsia
·         1 malá cibuľka
·         soľ podľa chuti K-Classic
·         čierne korenie podľa chuti
·         2 strúčiky cesnaku
·         1 limetka
·         125 ml smotany na šľahanie K-free
·         50 g syru Parmigiano regiano K-Favourites
·         3 PL olivového oleja K-Favourites
·         bazalka

Postup:
Do vriacej vody pridáme lyžicu soli a dáme variť penne na približne 10 minút. Na olivovom oleji opražíme osolené a okorenené kuracie prsia. Keď budú hotové, odložíme ich nabok na tanier a necháme ho odstáť. Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na panvici, kde sa predtým robili kuracie prsia. Pridáme cesnak a limetkovú šťavu, osolíme, okoreníme. Uvarené penne zlejeme, no necháme si trochu vody, ktorú pridáme k omáčke. Nakoniec prilejeme smotanu, postrúhaný syr a bazalku. Môžeme servírovať.

Náš tip:

Produkty privátnej značky K-free , ktoré nájdete exkluzívne práve v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátite alebo nie!

PR článok