1. Jedzte pomaly a dobre žujte, aby sa do žalúdka dostalo menej vzduchu a jedlo sa lepšie strávilo.

2. Medzi jednotlivými jedlami robte prestávky, aby ste dosiahli efektívnejšie spaľovanie tukov.

3. Po jedle si dajte pohár mätového čaju, ktorý pomôže pri nafúknutom brušku.

Zdroj: Shutterstock

4. Pite neperlivú vodu, aby ste udržali metabolizmus v chode.

5. Pri varení používajte menej soli, aby ste zabránili zadržiavaniu vody v tele.

6. Žiadny alkohol, pretože jeho kalórie sa koncentrujú najmä v bruchu a blokujú spaľovanie tukov.

Zdroj: Shutterstock

7. Vyhýbajte sa žuvačkám, pretože pri žuvaní neustále prehĺtame vzduch, čo spôsobuje nadúvanie.

8. Vyhýbajte sa stresu a dostatočne spite, pretože príliš veľa stresových hormónov spôsobuje, že priberáme tuk, najmä na bruchu.

9. Pri nadúvaní pomáha variť s koreninami, ako je rasca a fenikel.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková