Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

TUKOŽRÚTSKA diéta do plaviek: Zaraďte do jedálnička TÚTO surovinu a kilá zmiznú samy!

Jedzte často a schudnete!

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Každá žena, ktorá aspoň raz držala diétu, isto pozná najväčšie prekážky úspechu – komplikované recepty   a neodbytný pocit hladu.   S nami vám tieto problémy isto nehrozia.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako si vybudovať svoje nové zdravšie ja? TÁTO žena vie, ako na to a poradí to i vám

    To, že jeme, robí dobre nielen našim chuťovým bunkám, ale slušne zamestnáva celé naše telo. Musí predsa spracovať živiny obsiahnuté v jedle a to ho stojí dosť energie. A čím viac energie vydá, tým viac kalórií spáli. Tento proces sa v tele vykonáva po každom, hoc aj malom jedle. Tento fakt sa dá využiť aj pri type stravovania, pri ktorom napriek častým porciám dochádza k úbytku tuku. Poďme sa na to pozrieť bližšie!

    Zdroj: shutterstock

    Do plaviek bez stresu

    1 Spaľujú sa tuky

    Pravidelné dodávanie živín zabezpečí, že sa telo neprepne do režimu ukladania zásob, keďže to nepotrebuje. Neukladá si teda tukové zásoby na horšie časy a s pocitom bezpečia čerpá energiu z uložených zásob. Tukové vankúšiky miznú jedna radosť.

    2 Hormóny hladu sú v pokoji

    Množstvo menších porcií len tak pod zub je dobrým prostriedkom, ako udržiavať hormóny hladu na uzde. Keďže je žalúdok sčasti vždy naplnený, nevysiela signály typu „Chcem jesť!“ do mozgu.

    3 Kopa energie

    Nevýhodou veľkých porcií alebo nárazového jedenia je, že krátko nato vás prepadne hlboká únava, keďže telo sústredí všetku svoju energiu na spracovanie potravy. Ak svoje jedlo rozdelíte na viac menších porcií, budete aktívnejšia. Univerzita v Georgii spravila výskum, v ktorom sa testované osoby, ktoré jedli viac menších porcií, cítili plné energiea výkonnejšie ako osoby, ktorým stravu rozdelili na tri hlavné jedlá denne. Dokonca spálili aj viac kalórií. Ak si počas dňa pochutnáte na zdravých snackoch, ľahšie odoláte hriešnym myšlienkam na kalorický krémeš.

    Ako na to?

    Počas dňa si rozdeľte jedlo na tri hlavné chody a štyri drobné jedlá. Hlavné jedlá by mali mať okolo 250 kcal a menšie len do 100 kcal.

    Časový plán:

    • 8.00 raňajky
    • 10.00 1. snack
    • 12.30 obed
    • 14.00 2. snack
    • 16.00 3. snack
    • 18.00 večera
    • 19.30 4. snack

    Vedľajšie jedlá (snacky)

    Banán so škoricou

    Menší banán nakrájame na kolieska, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme škoricou. 95 kcal, T: 1 g, S: 20 g, B: 1 g

    Jablkové pyré s hrozienkami

    Zmiešame 150 g nesladeného jablkového pyré s 1 ČL hrozienok. 95 kcal, T: 1 g, S: 21 g, B: 1 g

    Melónová polievka

    Rozmixujeme 150 g medového melóna a zmiešame s 50 ml pomarančovej šťavy. Dochutíme vanilkovou esenciou. 95 kcal, T: 0 g, S: 22 g, B: 2 g

    Paradajkový kokteil

    Zmiešame 200 ml paradajkovej šťavy so sušeným provensalským korením a 1/2 ČL olivového oleja. 75 kcal, T: 3 g, S: 8 g, B: 4 g

    Zeleninový kefír

    Zmiešame 100 ml zeleninovej šťavy so150 ml kefíru (1,5 % tuku). Dochutíme bylinkovou soľou a mletým čiernym korením. 80 kcal, T: 2 g, S: 9 g, B: 6 g

    Vajíčkový chlebík

    Uvaríme natvrdo 1 vajce. Potrieme 1 plátok chrumkavého knäckebrotu 1 ČL horčice. Obložíme nakrájaným vajcom. 95 kcal, T: 5 g, S: 6 g, B: 7 g

    Kôprový tvaroh

    Vymiešame 100 g nízkotučného tvarohu s trochou perlivej minerálky dokrémova. Vmiešame 3 vetvičky nasekaného kôpru. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame s plátkami šalátovej uhorky. 80 kcal, T: 0 g, S: 7 g, B: 13 g

    Syrové kolieska

    Obložíme 2 kolieska čierneho chleba nízkotučným syrom a hrubými plátkami uhorky. 70 kcal, T: 2 g, S: 7 g, B: 6 g

    Hlavné jedlá

    RAŇAJKY

    Jogurt s orechmi

    Vymiešame 170 g gréckeho jogurtu (0,5 %)s 1 ČL medu a posypeme 1 PL mandľových lupienkov alebo nasekanými orechmi. 230 kcal, T: 11 g, S: 15 g, B: 17 g

    Chlebík s broskyňami

    Obložíme 2 plátky celozrnného chleba 2 plátkami sušenej šunky a podávame s 1 broskyňou. 245 kcal, T: 5 g. S: 33 g, B: 17 g

    Chrumkavé müsli

    Hrsť sušených jablkových čipsov nalámeme nadrobno. Nasucho opečieme 40 g ovsených vločiek. Zmiešame a zalejeme 150 ml mlieka alebo prírodného jogurtu. 245 kcal, T: 5 g, S: 39 g, B: 11 g

    Zdroj: shutterstock

    Jogurt s orechmi

     OBED
     Tuniakový šalát

    Obsah menšej plechovky tuniaka zľahka rozdrvíme vidličkou. Nakrájame na menšie kúsky50 g mozzarelly light, 150 g cherry paradajok,1 jarnú cibuľku a 1 srdiečkový šalát. Zmiešames 1 ČL oleja a 1 PL červeného balzamového octu. Podávame s tuniakom a bazalkovými listami. 230 kcal, T: 10 g, S: 9 g, B: 25 g

    Šalát so šošovicou

    Prepláchneme 200 g konzervovanej šošovice. Nastrúhame 1 mrkvu a 100 g kyslej uhorky. Nasekáme 1 menšiu cibuľu a zmiešame. Pokvapkáme 2 PL bieleho balzamového octu a 1 ČL oleja. Posypeme soľou a korením. 250 kcal, T: 6 g, S: 34 g, B: 14 g

    Šalát z červenej repy

    Nasekáme 100 g kyslých uhoriek, 1 pohár konzervovanej cvikly scedíme a zmiešame s uhorkami. Dochutíme 50 g kyslej smotany, soľou, mletou rascou a citrónovou šťavou. Podávame posypané nasekaným kôprom. 250 kcal, T: 6 g, S: 43 g, B: 6 g

    Zdroj: shutterstock

    Šalát so šošovicou

    VEČERA

    Šunkový chlebík

    Potrieme 1 krajec čierneho chleba 1 PL čerstvého syra a obložíme sušenou šunkou. Podávames reďkovkami. 250 kcal, T: 6 g, S: 30 g, B: 18 g

    S rozbifom

    Nakrájame na plátky 1 nektárinku. Potrieme 1 plátok celozrnného chleba 1 ČL horčice a obložíme 50 g rozbifu nakrájaného natenko. Podávames nektárinkou. 240 kcal, T: 4 g, S: 34 g B: 15 g

    Žemľa s camembertom

    Rozpolíme 1 celozrnnú žemľu, potrieme 1 ČL chrenu a obložíme 50 g syra camembert. 250 kcal, T: 8 g, S: 28 g, B: 17 g

    Zdroj: shutterstock

    Žemľa s camembertom

     

     

     
      

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.