Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tukožrútska polievka vám vyčaruje perfektnú figúru: Pridajte si do nej TOTO a každý deň pôjde 1 kilo dolu

Polievka vás nielen zahreje, ešte pri nej aj schudnete.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

S našou polievkou trafíte dve muchy jednou ranou. Kilá pôjdu dole jedna radosť a vy sa budete cítiť lepšie a spokojnejšie. Pridajte si niektorú z týchto korenín a byliniek do polievky podľa vašej chuti.

Váš bojový plán:

Ráno – doprajte si chlebík šťastia

Na obed a na večeru – zjedzte 1 veľkú porciu tukožrútskej polievky (asi 300 ml)

Medzi jedlami – vypite aspoň 1 liter vody, nesladených bylinkových alebo ovocných čajov. Keď vás prepadne hlad, môžete si dať dodatočnú porciu polievky.

Výsledok: Týmto spôsobom budú zoštíhľujúce látky a endorfíny optimálne fungovať. Telo sa odľahčí, vystačí si s 860 kcal za deň a vy schudnete aj 1 kilo denne.

Chlebík šťastia:

Hneď zrána parmezán aj vajcia dodajú vášmu telu dostatok stavebného prvku potrebného pre hormón šťastia serotonín. Raž zas zľahčí prostredníctvom dobrých sacharidov príjem výživných látok a súčasne zasýti na dlhý čas.

Recept:

2 vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na hrubé plátky. 1 plátok ražného celozrnného chleba potrieme 1 ČL horčice a obložíme vajíčkom. Posypeme 10g strúhaného parmezánu a mletým čiernym korením.

300 kcal, T: 14 g, S: 23 g, B: 20 g Základný recept

Základný recept na polievku:

5 porcií

1 strúčik cesnaku, 200 g cibule, 500 g morčacích pŕs, 350 g mrkvy, 400 g šampiňónov, 500 g karfiolu, 400 g šošovice, 2 PL olivového oleja, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 400 ml krájaných paradajok v konzerve, soľ, mleté čierne korenie

Cesnak nasekáme najemno. Cibuľu a mäso nakrájame na hrubé kocky, huby na hrubé plátky. Karfiol rozdelíme na ružičky, konzervovanú šošovicu scedíme a prepláchneme vodou. Vo veľkom hrnci rozhorúčime olivový olej, pridáme cesnak, cibuľu a mäso. Za stáleho miešania opekáme asi 6 minút. Pridáme pripravenú zeleninu a huby a spolu pražíme asi 4 minúty. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Prikryjeme pokrievkou a varíme 15 minút na miernom ohni. Zamiešame paradajky a šošovicu. Varíme ďalších 5 minút. Po vychladnutí držíme v chladničke a postupne ohrievame len toľko, koľko spotrebujeme. Dochucujeme osobitne až pred zjedením.

1 porcia: 280 kcal, T: 7 g, S: 19 g, B: 35 g

Aby sa vám neprejedla

Kajenské korenie: brzdí chuť na kalorické bomby

Pikantné jedlo berie chuť na tučné, sladké alebo prislané jedlá.

Rímska rasca: extra zoštíhlenie

Naozaj najlepšie korenie, keď chcete schudnúť. Podporuje totiž spaľovanie tukov. Ženy, ktoré si dopriali denne 3 g tohto korenia, schudli v oblasti brucha až 3-krát rýchlejšie ako tie, čo tak nerobili.

Bazalka: uvoľňuje

Pri strese sa telo sústredí na zvĺádnutie krízy, pričom ostatné procesy sa spomaľujú, a to aj trávenie. Čerstvá bazalka pôsobí na náš organizmus harmonicky a uvoľňujúco.

Mleté čierne korenie: prebudí

Čierne korenie pôsobí trochu ako ľahká droga. Jeho látka piperín sa do mozgu dostáva ako extrémne teplotné dráždenie a vedie k okamžitej produkcii látok pôsobiacich proti bolesti a vyvolávajúcich pocit šťastia.

Petržlenová vňať: aktivuje trávenie

Vďaka vitamínu C je chudnutie hračka a rastlinné látky vo vňati zasa pomáhajú pečeni pri odstraňovaní jedov.

Kurkuma: brzdí rast tukových buniek

Tajomstvo štíhlosti indických žien je práve toto prudkožlté korenie. Je veľmi aromatické, tak pozor pri dávkovaní.

Zázračné suroviny

Šošovica – zlepšuje koncentráciu

Táto drobná strukovina má na naše telo prebúdzajúci efekt. Prostredníctvom vysokého obsahu železa zlepšuje transport kyslíka do buniek a to aj do tých v mozgu. Okrem toho pomáha stavebná látka železa fenylalanín pri produkcii hormónu dopamínu (zodpovedný za váš dobrý pocit). Tento efekt je badateľný už do 48 hodín od požitia šošovice. Testované osoby sa cítili lepšie a dokázali sa aj lepšie sústrediť.

Mrkva – nová energia

Jej žiarivá oranžová farba dokáže hneď spestriť deň. A nielen jej vzhľad, ale aj obsah prispieva k lepšiemu pocitu. Balastná látka pektín v tráviacom trakte zväčšuje svoj objem, pričom na seba viaže rôzne odpadové látky. Látková premena sa zrýchľuje a do tela sa dostáva prísun novej energie.

Šampiňóny – navodzujú rovnováhu

Nedostatok vitamínu D vedie k výkyvom nálady. A keďže počas jesene sa nášmu telu nedostáva až tak veľa slnečného žiarenia, produkuje aj menej tejto biolátky. Pomocou zvonku sú na jeseň práve šampiňóny.

Karfiol – aktívny proti kilám navyše

Má len 28 kcal na 100 g. Už len to nám dokáže zlepšiť náladu, no nie? Okrem toho nášmu telu sprostredkúva horčičné oleje, ktoré telu prikazujú spaľovať tuky.

Morčacie mäso – zasýti aj urobí šťastnou

Morčacie mäso ako ľahkostráviteľný zdroj bielkovín zosilňuje pocit nasýtenia. Okrem toho dokáže táto hydina oveľa viac. Prostredníctvom aminokyseliny tryptofánu sprostredkúva nášmu telu stavebnú látku hormónu šťastia serotonínu. Každou porciou tejto polievky tak trochu prispejete aj k vašej lepšej nálade.

Vyberáme pre vás niečo PLUS