Reklama

Túžite mať ploché bruško do leta? S TOUTO tukožrútskou diétou to zvládnete aj bez hladovania!

Postava do plaviek rýchlo a jednoducho

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Pomaly, no isto prichádza čas, keď už neukryjete, čo zimné leňošenie aj karanténa napáchali na vašej postave. Čo však robiť, ak vám počítanie kalórií a hladovanie nevyhovuje? Stavte na prírodnú a ľahkú stravu. Budú sa diať zázraky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Trénerka Lucia Medeková radí: TOP cviky na spevnenie brucha

    Keďže je naše trávenie geneticky nastavené skôr na nedostatok, pričom, ruku na srdce, žijeme skôr v prebytku, logicky priberáme. Tu pomôže len prudké stlačenie kalorickej brzdy. Nebojte sa, s našimi domácimi a ľahkými jedlami nebudete ani hladovať, ani nebudete ukrátená o pôžitok z jedla.

    Nové zvyky

    Ku kávičke koláčik, k večernému filmu miska čipsov – to bolo včera! Dnes je namieste disciplína. Jesť budete len ráno, na obed a večer. Maškrtný jazýček skrotí čaj osladený stéviou alebo malá kôpka ovocia. Ani sa nenazdáte a budete sa pýšiť sexi postavičkou v plavkách.

    Toto zmeňte vo svojom stravovaní:

    1. Viac dobrých sacharidov

    Po produktoch z bielej múky (chlieb, cestoviny) sme čoskoro znova hladné. Z toho dôvodu uprednostnite celozrnné potraviny so sacharidmi, ktoré sa pomalšie trávia. Týmto spôsobom prijmete aj menej kalórií.

    2. Zelenina na tanieri DENNE

    Nízky počet kalórií, dlhodobý pocit sýtosti a zásoba cenných výživných látok k tomu! Reč je o kapuste, koreňovej zelenine a spol. Keďže zelenina je úplne bez tuku, môžete si jej dopriať, koľko chcete.

    3.  Pite „tukožrútsky“ čaj

    Do hrnčeka dáme 1 ČL sušených alebo 4 čerstvé, nasekané brezové lístky, 2 cm nasekaného zázvoru a 500 ml vody a varíme 5 minút. Pre sladšiu chuť pridajte 1 lístok stévie. Preceďte a popíjajte počas dňa. Nepočítajte však s tým, že čaj urobí všetku prácu za vás!

    Zdroj: shutterstock

    Maškrťte s rozumom

    4.  Maškrťte s rozumom

    Ak si medzi jedlami doprajete niečo pod zub, narušíte tým odbúravanie tukov. Radšej si rozmixujte 150 g ovocia na smoothie.

    5.  Upečte si bielkovinový chlieb

    Na 1 bochník necháme kysnúť 1 kocku droždia a 2 PL cukru v 100 ml teplého cmaru asi 15 minút. Zmiešame s 500 g celozrnnej pohánkovej múky, 2 ČL soli, 300 ml cmaru a 250 g nízkotučného tvarohu. Vymiesime hladké cesto a necháme pod utierkou kysnúť asi 60 minút. Vmiesime 2 zväzky nasekanej petržlenovej vňate a 150 g pšeničných otrúb.  Nanesieme do vymastenej a pomúčenej chlebovej formy a necháme odležať 30 minút. Pečieme pri 200 °C asi 40 minút. Necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

    Zdroj: shutterstock

    Vzorový jedálny lístok

    Vzorový jedálny lístok 

    1. deň

    Raňajky: Ovocné müsli

    Zmiešame 4 PL ovsených vločiek s 1 PL sezamu, trochou škorice a so šťavou z 1 pomaranča. Necháme cez noc odležať v chladničke. Ráno premiešame s 2 až 3 PL nízkotučného tvarohu a so 150 g jahôd. 280 kcal, T: 8 g

    Zdroj: shutterstock

    Ovocné müsli

    Obed: Panvička so špenátom

    Uvaríme 50 g čínskych rezancov podľa návodu. Nakrájame 100 g kuracích pŕs na rezančeky a sprudka opečieme na 1 ČL horúceho oleja. Pridáme trochu vločiek čili a cesnak a spolu krátko podusíme. Vmiešame 175 g čerstvého špenátu a necháme spariť. Dochutíme sójovou omáčkou a vmiešame rezance. Posypeme 1 ČL arašidov a malým množstvom koriandra. 410 kcal, T: 12 g

    Večera: Bylinkový cottage

    Zmiešame 250 g cottage syra s 1 vajcom, 1 žĺtkom a 2 PL pažítky, ako aj 2 PL petržlenovej vňate. Dochutíme a pečieme vo vymastenej forme asi 30 minút. Podávame so 100 g zeleného šalátu.

    445 kcal, T: 26 g

    2. deň

    Raňajky: Tvarohový chlebík

    Vymiešame 3 PL nízkotučného tvarohu so soľou, s čiernym korením, citrónovou šťavou a kôrou, ako aj s 2 až 3 ČL nasekaného šťaveľa a trochou repkového oleja. Natrieme na 2 plátky bielkovinového chleba. 270 kcal, T: 5 g

    Obed: Paštrnákové karí

    Očistíme 250 g paštrnáka a nakrájame na kocky. Nakrájame 100 g kuracích pŕs na rezance a opečieme na 1 ČL horúceho oleja. Pridáme polovicu nasekanej cibule a trochu cesnaku. Opečieme a zalejeme 150 ml vody. Vmiešame paštrnák, 40 g červenej šošovice a 2 až 3 ČL citrónovej šťavy. Osolíme, okoreníme a varíme pod pokrievkou asi 10 minút. Podávame posypané koriandrom. 420 kcal, T: 7 g

    Večera: Lososový šalát

    Nasekáme 2 jarné cibuľky a opečieme na 1 ČL masla. Vmiešame 60 g ryže a zalejeme 150 ml vývaru. Varíme asi 20 minút. Dochutíme a premiešame s 50 g rukoly, 50 g údeného lososa a trochou citrónovej šťavy. 400 kcal, T: 13 g

    Zdroj: shutterstock

    Lososový šalát

    3. deň

    Raňajky: Chrumkavé müsli

    Opečieme 20 g nasekaných mandlí s trochou kardamómu na troche oleja. Premiešame s 1/2 ČL medu, 10 g pufovaného amarantu, so 100 g sezónneho ovocia a s 200 g cmaru. 300 kcal, T: 14 g

    Obed: Pak Choi s hovädzími rezančekmi

    Pripravíme 50 g sójových rezancov podľa návodu na obale. Umyjeme 200 g kapusty pak choi, nasekáme nahrubo a opekáme na 1 ČL oleja 5 až 6 minút. Dochutíme sójovou omáčkou a udržujeme v teple. Opekáme 75 g hovädzích rezančekov na horúcom výpeku z kapusty asi 1 minútu. Pridáme trocha nasekaného cesnaku a 100 g strúhanej mrkvy a dusíme do polomäkka. Zamiešame rezance a kapustu. 415 kcal, T: 13 g

    Večera: Reďkovkový dip

    Očistíme polovicu zväzku reďkoviek a rozštvrtíme. Spolu so 100 g fety rozmixujeme. Osolíme a okoreníme. Podávame s 2 plátkami bielkovinového chleba a 200 g nakrájanej zeleniny. 420 kcal, T: 10 g

    Zdroj: shutterstock

    Reďkovkový dip

    4. deň

    Raňajky: Ovocný chlebík

    Rozmixujeme 50 g jahôd s trochou vanilky. Vmiešame 10 g kuskusu a necháme 10 minút odležať. Vmiešame 1/2 ČL mandľového masla a natrieme na 2 plátky bielkovinového chleba. 270 kcal, T: 3 g

    Obed: Špargľové ragú

    Očistíme 500 g bielej špargle a nakrájame. Varíme v osolenej vode 10 minút. Vyberieme dve tretiny špargle, zvyšok varíme ešte 5 minút a následne rozmixujeme. Zamiešame 100 g čerstvého bylinkového syra. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Pridáme odloženú špargľu a trochu nasekanej bazalky. Podávame s 300 g varených zemiakov. 405 kcal, T: 21 g

    Zdroj: shutterstock

    Špargľové ragú

    Večera: Zeleninový burger

    Očistíme 1 menší kaleráb a nakrájame na 4 plátky. Krátko povaríme vo vývare. Na 2 plátky bielkovinového chleba natrieme 2 PL čerstvého bylinkového syra, obložíme 2 plátkami dusenej šunky, ako aj kalerábom. Spojíme a rozrežeme na 2 burgery. 550 kcal, T: 7 g

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.