Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vyznáte sa v potravinách? Radíme, čo jesť a čo nie

Byť štíhla je také príjemné!

Zdroj: archív

Reklama

Viete, ktoré potraviny by mali tvoriť základ vášho jedálneho lístka a ktorým by ste sa mali vyvarovať? Takisto sa dozviete, ktoré je lepšie úplne vynechať.

Chcete chudnúť s Novým Časom a nadobro zatočiť s kilogramami navyše? Prihláste sa na mailovú adresu chudneme@novycas.sk

Okrem motivačného listu s odpoveďou na otázku PREČO CHCEM SCHUDNÚŤ priložte aj fotografiu celej postavy, uveďte vek, hmotnosť, vašu výšku a telefónne číslo. Vybraní záujemcovia budú zhadzovať kilá pod dohľadom a za pomoci známych trénerov. Na víťazov čakajú exkluzívne ceny. Prihlásiť sa môžete do 27. januára 2011.

Viete, ktoré potraviny pomáhajú pri chudnutí a na ktoré je najlepšie zabudnúť?

Tieto by mali tvoriť základ vášho jedálneho lístka: tofu, cottage 20 percentný, jogurt, mlieko, ryby, kuracie prsia, morcie mäso, ovocie: jablko, hruška, slivky, hrozno, mandarínky, pomaranče, kiwi, ananás, zelenina: cuketa, mrkva, paradajky, karfiol, hlávkový šalát, uhorky, červená a zelená paprika, redkvičky

Tieto zaraďte do jedálneho lístka, ale s mierou: kečup, cukríky bez cukru, kukurica v konzerve, zemiaky, ryža, tmavé pečivo, varené strukoviny, cestoviny, sardinky v paradajkovej šťave, jogurtové nápoje, plátkový syr 30 percent, tvrdý tvaroh, vajcia

Tieto potraviny sú pri chudnutí tabu: paštéty, údeniny, saláma, plátkový syr 45 percentný, parený syr 50 percentný, kyslá smotana, tučný tvaroh, jogurty ako Pribináčik, puding či mliečna ryža, párky, slanina, tlačenka, klobása, hranolčeky, knedľa, svetlé pečivo, vianočka, pizza, langoš, koláče, slané tyčinky, čokoládová zmrzlina, maslo, majonéza

794359:gallery:true:true:trueTrénerka Lucia Medeková minuloročnému víťazovi odporučila dodržiavať nasledovný jedálny lístok. Výsledok? Spolu s cvičením išlo dolu celých 22 kilogramov.

Varianty raňajok

A - celozrnný rožok s Ramou a dusenou šunkou

B - celozrnný chlieb s cottage syrom

C - celozrnný chlieb s Ramou a džemom

D - chlieb natenko natretý nátierkou z nízkotučného syra a Ramy

E - vajce natvrdo

F - cereálie, müsli s jogurtom, nízkotučné mlieko, 100 percentný džús

Ku všetkému sú možné zelenina a ovocie v ľubovolnom množstve. Čerstvé ovocie: ovocie - 2 až tri kúsky

Pravidlá pre obedy

Dodržať delenie stravy: mäso bez prílohy so zeleninou, prípadne prílohu so zeleninou. Vynechať vyprážané, smažené, údené, knedle, hranolčeky. Uprednostniť rybu, kurča, morku, hovädzie + zeleninu čerstvú, dusenú, grilovanú. Cestoviny nekombinovať so smotanovými omáčkami.

Olovrant

Na olovrant si doprajte čerstvú zeleninu.

Varianty večere

A - dusená ryža so zeleninou

B - dusená zelenina

C - 1 ks kuracích prs so zeleninou

D - malý plátok ryby so zeleninou

E - citrusové ovocie - mandarínky, pomaranče, pomelo – 1 ks, ananás a iné - 2 ks F - malé množstvo ryžových chlebíkov prípadne možno zameniť za cereálne sušienky

Vyberáme pre vás niečo PLUS