Zbaviť sa 3 kg bez hladovania, a to navždy? Vďaka týmto chutným jedlám to pôjde rýchlo a ľahko
3. 7. 2020, 6:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 15:26)

Zdroj: shutterstock
Zbaviť sa 3 kg, a to navždy?! A k tomu úplne bez hladovania? Áno! Vďaka týmto chutným jedlám to tentoraz pôjde rýchlo a jednoducho.

Zdroj: shutterstock

Zdroj: shutterstock

Zdroj: shutterstock
Galéria k článku
Ako to funguje
Táto diéta vám urobí dobre. Na tanieri dostanete pestrú stravu, a to v naozaj bohatom množstve. Princíp je pritom úplne jednoduchý. Ako hlavné jedlo podávajte kopu zeleniny a k tomu ešte niečo bielkovinové ako mäso, ryby, vajcia, mliečne a sójové produkty alebo niečo sacharidové ako cestoviny, ryžu, zemiaky a müsli. Ovocné raňajky vás naštartujú a posilnia telo množstvom vitamínov. A už večer prvého dňa uvidíte plochejšie bruško a aj váha bude ukazovať o pol kilogramu menej. Podľa princípu delenej stravy sa môžete stravovať tak dlho, kým nezhodíte, koľko potrebujete. Pokojne tri dni aj tri mesiace. Vydržať vďaka fantastickým a rýchlym jedlám nie je žiadny problém. Dobrú chuť!
Ako na to?
Ráno vás čaká čerstvé alebo sušené ovocie, orechy a avokádo, pretože raňajky vás musia nabiť energiou a vitamínmi. K tomu si s pokojným svedomím môžete dopriať aj menšie množstvo celozrnných obilnín.
Na obed a večeru platí, že nikdy nekombinujte bielkoviny so sacharidmi. V praxi to znamená, že cestoviny si doprajete len s paradajkovou omáčkou bez mäsa a ku kuraciemu steaku si dáte veľký šalát namiesto zemiakovej kaše.
Prečo táto diéta
Zeleninové jedlá s niečím navyše hotové do 20 minút, jednoduchšie to už hádam ani nejde. A takmer žiadne obmedzenia, čo sa týka výberu potravín! Môžete si dopriať, čo vám chutí. A vďaka striedavému vypusteniu mäsa alebo prílohy zasa ušetríte množstvo kalórií, čo sa ihneď prejaví aj na vašej postave. Nebudete mať pocit prekyslenia, a to najmä vďaka vysokému podielu rastlinných potravín. Takto pripravené môže telo ľahko premieňať tuk zo zásob na energiu. To je presne ten dôvod, prečo sa počas delenej stravy cítite vitálnejšie ako pri iných diétach, kde často nastupuje únava, nervozita a zlá nálada.

Raz, dva, tri a môžeme jesť
Pôjde to ako po masle. Príprava jedla vám zaberie minimum času a pritom budete jesť chutne, výdatne a zdravo. A kilá sa budú roztápať jedna
radosť!
Raňajky
Vitamínová bomba
1 porcia
Rozmixujeme polovicu avokáda, 50 g kelu, 1 menší banán, 2 datle, 1 ČL mandľového masla a 200 ml vody na hladké pyré a nalejeme do misky. Ozdobíme 1 kivi, polovicou jablka a 1 PL ovocného müsli.
190 kcal, B: 7 g, T: 15 g, S: 61 g
Zdroj: shutterstock
Raňajky: Vitamínová bomba
Obed a večera
Paradajkový burger
1 porcia
Zmiešame 50 g vegetariánskeho mäsa so 100 ml vriacej vody. Rozpolíme dve veľké paradajky. V mise zmiešame 2 PL kukurice, 1 PL pomarančovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, štipku cukru a trocha limetovej šťavy. Paradajky vložíme do rúry a 5 minút grilujeme. Z vegetariánskej zmesi vyformujeme 2 fašírky a opečieme ich z oboch strán na 1 ČL oleja. Vložíme do paradajok, posypeme kukuricou a bazalkou a môžeme podávať.
350 kcal, B: 8 g, T: 10 g, S: 49 g
Zdroj: shutterstock
Paradajkový burger
Kuracia bruschetta
1 porcia
Filetu z kuracích pŕs (asi 175 g) opekáme na 1 ČL oleja asi 10 minút. Osolíme, okoreníme. V miske vymiešame 125 g nízkotučného jogurtu, 1 ČL horčice, 1 PL miešaných byliniek a 1 PL citrónovej šťavy. Dochutíme soľou a korením. Nakrájame 1 paradajku na kocky, pridáme nasekanú šalotku a polovicu cesnakového strúčika. Dochutíme. Natrieme na mäso a podávame so šalátom, s jogurtovým dresingom a 1 PL balzamového octu.
340 kcal, B: 47 g, T: 9 g, S: 12 g
Zdroj: shutterstock
Kuracia bruschetta
Rybacie ragú so špargľou
1 porcia
Očistíme 250 g zelenej špargle, drevnaté konce odrežeme. Spolu s 2 mrkvami a 1 jarnou cibuľkou nasekáme nadrobno. Očistíme polovicu papričky čili a nasekáme nadrobno. Nakrájame 200 g bieleho rybacieho mäsa na kocky a pokvapkáme 1 PL limetovej šťavy. Na 1 ČL oleja opečieme mrkvu a špargľu. Pridáme rybku, papričku čili, 1 ČL korenia karí, 100 ml zeleninového vývaru a spolu dusíme asi 5 minút. Osolíme.
320 kcal, B: 41 g, T: 9 g, S: 14 g
Zdroj: shutterstock
Rybacie ragú so špargľou
Cestovinový šalát s portulakou
1 porcia
Uvaríme špenátové tortellini (100 g) podľa návodu na obale. Ošúpeme 1 pomaranč a nakrájame dužinu na plátky. Zo zvyšku pomaranča vytlačíme šťavu a zmiešame s 1 PL octu, 1 PL olivového oleja, 1 ČL javorového sirupu, 1 ČL mandľového masla a 1 ČL pažítky. Osolíme a premiešame s cestovinami, 50 g portulaky, pomarančovými plátkami a 1 PL žeruchy.
480 kcal, B: 29 g, T: 14 g, S: 51 g
Zdroj: shutterstock
Cestovinový šalát s portulakou