Reklama

Zbaviť sa 3 kg bez hladovania, a to navždy? Vďaka týmto chutným jedlám to pôjde rýchlo a ľahko

Schudnite bleskovo s delenou stravou

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Zbaviť sa 3 kg, a to navždy?! A k tomu úplne bez hladovania? Áno! Vďaka týmto chutným jedlám to tentoraz pôjde rýchlo a jednoducho.

Ako to funguje

Táto diéta vám urobí dobre. Na tanieri dostanete pestrú stravu, a to v naozaj bohatom množstve. Princíp je pritom úplne jednoduchý. Ako hlavné jedlo podávajte kopu zeleniny a k tomu ešte niečo bielkovinové ako mäso, ryby, vajcia, mliečne a sójové produkty alebo niečo sacharidové ako cestoviny, ryžu, zemiaky a müsli. Ovocné raňajky vás naštartujú a posilnia telo množstvom vitamínov. A už večer prvého dňa uvidíte plochejšie bruško a aj váha bude ukazovať o pol kilogramu menej. Podľa princípu delenej stravy sa môžete stravovať tak dlho, kým nezhodíte, koľko potrebujete. Pokojne tri dni aj tri mesiace. Vydržať vďaka fantastickým a rýchlym jedlám nie je žiadny problém. Dobrú chuť!

Ako na to?

Ráno vás čaká čerstvé alebo sušené ovocie, orechy a avokádo, pretože raňajky vás musia nabiť energiou a vitamínmi. K tomu si s pokojným svedomím môžete dopriať aj menšie množstvo celozrnných obilnín.
Na obed a večeru platí, že nikdy nekombinujte bielkoviny so sacharidmi. V praxi to znamená, že cestoviny si doprajete len s paradajkovou omáčkou bez mäsa a ku kuraciemu steaku si dáte veľký šalát namiesto zemiakovej kaše.

Prečo táto diéta

Zeleninové jedlá s niečím navyše hotové do 20 minút, jednoduchšie to už hádam ani nejde. A takmer žiadne obmedzenia, čo sa týka výberu potravín! Môžete si dopriať, čo vám chutí. A vďaka striedavému vypusteniu mäsa alebo prílohy zasa ušetríte množstvo kalórií, čo sa ihneď prejaví aj na vašej postave. Nebudete mať pocit prekyslenia, a to najmä vďaka vysokému podielu rastlinných potravín. Takto pripravené môže telo ľahko premieňať tuk zo zásob na energiu. To je presne ten dôvod, prečo sa počas delenej stravy cítite vitálnejšie ako pri iných diétach, kde často nastupuje únava, nervozita a zlá nálada.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Týchto 5 tipov na chudnutie si musíte vytlačiť a zavesiť na chladničku!

    Raz, dva, tri a môžeme jesť

    Pôjde to ako po masle. Príprava jedla vám zaberie minimum času a pritom budete jesť chutne, výdatne a zdravo. A kilá sa budú roztápať jedna
    radosť!

    Raňajky

    Vitamínová bomba

    1 porcia

    Rozmixujeme polovicu avokáda, 50 g kelu, 1 menší banán, 2 datle, 1 ČL mandľového masla a 200 ml vody na hladké pyré a nalejeme do misky. Ozdobíme 1 kivi, polovicou jablka a 1 PL ovocného müsli.
    190 kcal, B: 7 g, T: 15 g, S: 61 g

    Zdroj: shutterstock

    Raňajky: Vitamínová bomba

    Obed a večera

    Paradajkový burger

    1 porcia

    Zmiešame 50 g vegetariánskeho mäsa so 100 ml vriacej vody. Rozpolíme dve veľké paradajky. V mise zmiešame 2 PL kukurice, 1 PL pomarančovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, štipku cukru a trocha limetovej šťavy. Paradajky vložíme do rúry a 5 minút grilujeme. Z vegetariánskej zmesi vyformujeme 2 fašírky a opečieme ich z oboch strán na 1 ČL oleja. Vložíme do paradajok, posypeme kukuricou a bazalkou a môžeme podávať.
    350 kcal, B: 8 g, T: 10 g, S: 49 g

    Zdroj: shutterstock

    Paradajkový burger

    Kuracia bruschetta

    1 porcia

    Filetu z kuracích pŕs (asi 175 g) opekáme na 1 ČL oleja asi 10 minút. Osolíme, okoreníme. V miske vymiešame 125 g nízkotučného jogurtu, 1 ČL horčice, 1 PL miešaných byliniek a 1 PL citrónovej šťavy. Dochutíme soľou a korením. Nakrájame 1 paradajku na kocky, pridáme nasekanú šalotku a polovicu cesnakového strúčika. Dochutíme. Natrieme na mäso a podávame so šalátom, s jogurtovým dresingom a 1 PL balzamového octu.
    340 kcal, B: 47 g, T: 9 g, S: 12 g

    Zdroj: shutterstock

    Kuracia bruschetta

    Rybacie ragú so špargľou

    1 porcia

    Očistíme 250 g zelenej špargle, drevnaté konce odrežeme. Spolu s 2 mrkvami a 1 jarnou cibuľkou nasekáme nadrobno. Očistíme polovicu papričky čili a nasekáme nadrobno. Nakrájame 200 g bieleho rybacieho mäsa na kocky a pokvapkáme 1 PL limetovej šťavy. Na 1 ČL oleja opečieme mrkvu a špargľu. Pridáme rybku, papričku čili, 1 ČL korenia karí, 100 ml zeleninového vývaru a spolu dusíme asi 5 minút. Osolíme.
    320 kcal, B: 41 g, T: 9 g, S: 14 g

    Zdroj: shutterstock

    Rybacie ragú so špargľou

    Cestovinový šalát s portulakou

    1 porcia

    Uvaríme špenátové tortellini (100 g) podľa návodu na obale. Ošúpeme 1 pomaranč a nakrájame dužinu na plátky. Zo zvyšku pomaranča vytlačíme šťavu a zmiešame s 1 PL octu, 1 PL olivového oleja, 1 ČL javorového sirupu, 1 ČL mandľového masla a 1 ČL pažítky. Osolíme a premiešame s cestovinami, 50 g portulaky, pomarančovými plátkami a 1 PL žeruchy.
    480 kcal, B: 29 g, T: 14 g, S: 51 g

    Zdroj: shutterstock

    Cestovinový šalát s portulakou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.