Na Vianoce si síce táto herečka od úst odtrhnúť nedá, ale vie, čo má robiť, ak nechce prijať až toľko kalórií. Ako príklad uviedla kapustnicu. Tá pravá, poctivá, je plná hríbov, klobás, údeného mäsa, sliviek… Čiže bohatá na tuky. A niektorí ľudia si na ňu ešte pridávajú kyslú smotanu. Tak to je „zabijak“! Diana preto od kyslej smotany upúšťa a ku kapustnici nejedáva ani chlieb. Do zdravšej náhrady klasickej kapustnice však odporúča dať namiesto mastných údených rebierok alebo kolena údené kuracie prsia a klobások dať menej, ale nakrájať ich na štvorčeky, aby to v kapustnici vyzeralo, že ich tam je aj tak veľa.
Bývalá miss, ktorá má stále tip-top postavičku, vedome neje vysmážané jedlá. A teda aj keď sa na jej štedrovečernom stole objaví vysmážaný kapor alebo rybie filé, ona ukuchtí ešte aj pečeného lososa. Je síce tiež plný tukov, ale tých zdravých! Samozrejme, šalát k nemu nejedáva majonézový, ale buď listový, alebo zemiakový bez majonézy.
A čo teda? Ak dostane vyšportovaná fitneska chuť na rezeň, vypráža ho na kokosovom oleji. Dáva prednosť kuraciemu a úplne vylúči zo stravy zemiaky a ryžu. Pridá si k nemu teda už len listový šalátik s rajčinami a uhorkou. Výnimkou sú len tri vianočné dni, keď si dopraje bravčový rezeň, a navyše vypražený na klasickej poctivej bravčovej masti.
Aj táto herečka si stráži svoju hmotnosť. Pomáha jej v tom nielen šport, ale aj stravovanie. Nielen na Vianoce, ale po celý rok preto do pečenia či varenia používa špaldovú múku. Robí z nej všetko. A teda aj medovníčky na jej štedrovečernom stole budú špaldové, s medom a orieškami – bez bieleho cukru. Je na ne taká zvyknutá, že tie klasické by jej už ani nechutili. Alebo sa múke vyhne úplne a radšej ako dezert urobí ovocný jogurtový pohár, do ktorého dá med, škoricu, oriešky, prípadne kokos, ozdobí jablkami a mandarínkami – aby to malo vianočný šmrnc a vôňu.
Toto je recept, ktorý používa hlavne na silvestrovskú oslavu. Ide o skvelý proteínový šalát, ktorý si okamžite zamilovala, keď ho ochutnala. A pritom je veľmi podobný tomu zemiakovému majonézovému. Základ tvorí uvarený zeler, cottage syr, vajíčka natvrdo a biely jogurt s horčicou. Pokojne môžete pridať aj hrášok, kukuricu, kyslé uhorky… Všetko zmiešajte, osoľte a okoreňte podľa chuti a jedzte buď samostatne, alebo ako prílohu zvoľte napríklad lososa. Je to fantastická pochúťka na oslavy konca roka. Taktiež sa z nej dajú urobiť lákavé „obložené“ poháre.
Táto moderátorka dbá na štíhlu líniu, a preto veľmi dobre vie, že keď si chce pochutiť, no nepribrať, namiesto ťažkej majonézy treba zemiaky, hrach, mrkvu, uhorky a vajíčko zaliať bielym jogurtom zmiešaným s trochou horčice. Alebo si dopriať iba „holý“ zemiakový šalát s cibuľkou a so sladkokyslou zálievkou bez majonézy. Ale pozor! Namiesto cukru treba dať do zálievky radšej stéviu.