Reklama

Cestoviny so smotanovou omáčkou s hubami a mletým mäskom

Silvia Vlašičová

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Milé čitateľky! Ešte minulý týždeň sme boli v lese a nazbierali sme zopár malých suchohríbov.

Väčšinou ich len podusím na cibuľke a potom z nich pripravím praženicu, alebo ich dám zamraziť, veď cez zimu sa isto ešte zídu. Vyskúšala som z nich recept, ktorý vám zaručene zachutí. Cestoviny so smotanovou omáčkou s hubami a mletým mäskom. Boli vynikajúce.

Na 2 porcie budete potrebovať:

5 čerstvých húb (alebo hrsť sušených), 250 ml hubového vývaru, 2 cibule, 2 PL oleja, 500 g miešaného mletého mäsa (bravčové a hovädzie), 200 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, 200 g cestovín (fusilli), 1/2 viazaničky petržlenovej vňate

Takto sa to podarí:

Čerstvé huby očistíme vlhkou utierkou, nakrájame na plátky a krátko podusíme na cibuľke. Sušené zalejeme 250 ml teplej vody a necháme odležať. Cibuľu nasekáme nadrobno. Vo veľkej panvici zohrejeme 1 PL oleja. Mäso rozdelíme na dve časti, prvú časť opečieme na rozpálenom oleji, vyberieme a na zvyšnom oleji opečieme druhú časť mäsa. Opečené mleté mäso premiešame so sekanou cibuľou, vrátime do panvice a krátko opečieme. Do panvice pridáme dusené huby (ak sme použili sušené huby, vyžmýkame ich, nasekáme a pridáme k mäsu). Prilejeme smotanu, 250 ml hubového vývaru, premiešame a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Privedieme do varu a na strednej teplote 5 až 6 minút povaríme. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, zlejeme a necháme odkvapkať. Petržlenovú vňať nasekáme a premiešame s mäsom. Cestoviny rozdelíme do tanierov a navrch dáme hubovo-smotanovú omáčku.