Reklama

Toto do úst NEVLOŽÍ... Šéfkuchár Martin Novák sa dal na DIÉTU! Z jedálnička vyradil... Čože?!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ukázala DETI aj manžela: Herečka Zuzka Porubjaková má doma takúto "škôlku"! Aha...

    Čo jedávate, keď chcete zhodiť zopár kíl? Držali ste niekedy prísnu diétu?

    Pred operáciou žlčníka som držal diétu, aby sa mi trochu upokojil, a po operácii som sa musel dlho prísne stravovať. Pre mňa, ako pre človeka, ktorý má rád dobré jedlo, to bolo trýznivé. A po čase mi potom aj ten varený zemiak so soľou chutil ako špecialita. (Smiech.) Momentálne si však dobrovoľne dávam očistu od mäsa. Celý február ho nechcem jesť. Všeobecne sa snažím vyhýbať sacharidom. A, samozrejme, športujem. Keď nenakrúcame, na šport si nájdem čas aj štyrikrát do týždňa.

    Je známe, že meriate až 204 centimetrov. Prezradíte, koľko vážite? (Úsmev.)

    Nevážim sa, ale odhadujem, že možno takých 115 kíl. Cítim to, keď sa obliekam do nohavíc. Momentálne sú mi voľnejšie. Keď sú tesnejšie, určite mám vtedy aj 118 alebo 120 kíl.

    Ste známy šéfkuchár, ale ste aj manžel a otec rodiny. Ako to vyzerá u vás v kuchyni? Varíte aj doma, alebo tam je šéfkuchárkou manželka?

    Moja žena varí jedlá, ktoré už máme „vychytané“ a do náročnejších sa sama nepúšťa. Ale aj tak o tom, čo sa bude variť, väčšinou rozhodujú naši chlapci. Záleží nám na tom, aby sa dobre a chutne najedli. Chodievame často na obedy aj k svokrovcom, k mojim rodičom alebo máme ešte aj babku, ku ktorej sa vyberieme, aby sme boli spolu. Mám rád, keď sa takto rodina stretáva.

    Zdroj: archív M.N.

    Martin Novák doma vyvára svojej milovanej manželke. Ale aj ona jemu varí dobroty. Jedávajú však hlavne to, čo si vypýtajú ich deti.

    Ktoré jedlá u vás doma vedú?

    Stará dobrá klasika – plnená paprika, segedínsky guláš, francúzske zemiaky, perkelt, kuracie na mede a horčici, „knedlo vepřo zelo“… A ešte jedlá z diviny.

    Anketa

    Tiež u vás doma "vedú" klasické jedlá?

    • ÁNO95%
    • NIE4%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Počuli ste už náš podcast?

    Manželka vám niekedy kritizuje jedlo?

    Nie, nekritizuje, ale stáva sa, že keď varím napríklad divinu, dávam do nej veľa korenia a soli, lebo mám rád výrazné chute. A vtedy ma upozorní, že sa mám krotiť, lebo to nebudem jesť len ja. (Úsmev.) Tak sa snažím dávať na to pozor a radšej si to potom „vybombujem“ iba na svojom tanieri.

    Zdroj: archív M.N.

    Martin je nielen šikovný šéfkuchár, ale aj priateľ zvierat.

    Ak by ste mali porovnať prácu šéfkuchára v reštaurácii s „prácou“ otca dvoch malých detí, čo je náročnejšie? (Smiech.)

    Deti sú radosť, to je niečo iné ako práca. Podľa mňa sa to nedá porovnať. Ale je to, samozrejme, veľmi náročné, klobúk dole pred ženami – matkami, ktoré s deťmi trávia poväčšine oveľa viac času ako otcovia. Ja sa rád s chlapcami zabávam a vymýšľame rôzne aktivity. Je to pre mňa naozaj radosť. A radosť mám aj z práce. Baví ma. Táto práca ani nie je vhodná pre niekoho, komu by šlo len o to, aby dostal výplatu. Šéfkuchára musíte robiť srdcom.

    Čo by podľa Martina mali slovenské reštaurácie vyškrtnúť z jedálneho lístka? Dozviete sa už o chvíľu...

    Strana

    2/3

    Autor článku

    Ivana Dragúňová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Do redakcie Nový Čas pre ženy som nastúpila v máji 2023. Venujem sa primárne slovenskému šoubiznisu, ale píšem aj články o zdraví, kráse, vzťahoch či príbehy. V médiách sa pohybujem od roku 1998. Začínala som v regionálnych novinách, môj hlas ste mohli zachytiť aj z rádií, a je možné, že ste ma zaregistrovali aj na televíznej obrazovke ako moderátorku a reportérku. Práca v médiách je mojím splneným snom.
    Reklama