Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mrkvový koláč

Nový Čas pre ženy

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Prísady (na 8 porcií): Cesto: 350 g hladkej múky, 375 g práškového cukru, 1 PL mletej škorice, 1/2 ČL prášku do pečiva, 3 vajcia, 250 ml oleja, 3 kusy veľkej očistenej a nastrúhanej mrkvy, 170 g posekaných vlašských orechov, maslo na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy; Mascarpone krém: 250 g mascarpone, 50 g práškového cukru, 1/2 ČL prášku do pečiva, dreň z 1 struku vanilky, šťava a kôra z 1 citróna

1. Rúru vyhrejeme na 170 °C. Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, múku s práškom do pečiva a so škoricou. Ďalej do cesta vareškou vmiešame nastrúhanú mrkvu a posekané orechy.

2. Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou a nalejeme do nej cesto. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Zatiaľ si v miske zmiešame mascarpone s cukrom, vanilkovou dužinou, kôrou a šťavou z citróna. Keď koláč vychladne, potrieme ho krémom mascarpone, nakrájame a podávame.

ČAS PRÍPRAVY: 30 min., ČAS PEČENIA: 30 min.

Vyberáme pre vás niečo PLUS