Chrumkavá reďkovka: Ideálna pri chudnutí
3. 5. 2008, 8:03 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:04)

Zdroj: Profimedia
Ak ste si ju nevypestovali vlastnoručne, neváhajte a vyberte sa po ňu na trh. Táto chrumkavá červená, červeno-biela, biela alebo čierna zelenina bola kedysi odmenou za prácu v starom Egypte. Možno aj vďaka jej sile dokázali robotníci pri stavbe pyramíd hotové zázraky.
Obsahuje draslík, sodík, železo, horčík a veľa vitamínu C. Pre obsah kyseliny listovej by ju mali konzumovať aj tehotné ženy alebo ženy, ktoré plánujú mať dieťatko. Reďkovka je aj ideálnou potravinou pri chudnutí. Má málo tuku a kilojoulov. Najlepšie je konzumovať ju čerstvú a surovú.
Liečivé účinky
Reďkovka je správnou voľbou pri držaní diéty a navyše má aj niekoľko priaznivých účinkov na vaše zdravie:
Vyskúšajte
Ak nerada hryziete reďkovku na desiatu alebo večer pri televízii, skúste ju nakrájať na plátky a obložiť nimi krajec celozrnného chlebíka. Reďkovka je výborná aj do zeleninových šalátov. Ak máte problémy s pracovaním vášho žlčníka, pomôže vám zase čerstvá reďkovková šťava pred hlavným jedlom dňa. Výborná je aj reďkovková nátierka s mladou cibuľkou a s trochou nízkotučného jogurtu.
Jednoduchý trik
Niektorí ľudia nemajú radi jej vôňu, ostrejšiu chuť a mierny zápach v ústach, ktorý po nej ostáva. Ak medzi nich patríte, skúste reďkovku nakrájať, posoliť a nechať chvíľku odležať.