Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chrumkavá reďkovka: Ideálna pri chudnutí

Profimedia

Zdroj: Profimedia

Reklama

Ak ste si ju nevypestovali vlastnoručne, neváhajte a vyberte sa po ňu na trh. Táto chrumkavá červená, červeno-biela, biela alebo čierna zelenina bola kedysi odmenou za prácu v starom Egypte. Možno aj vďaka jej sile dokázali robotníci pri stavbe pyramíd hotové zázraky.

Obsahuje draslík, sodík, železo, horčík a veľa vitamínu C. Pre obsah kyseliny listovej by ju mali konzumovať aj tehotné ženy alebo ženy, ktoré plánujú mať dieťatko. Reďkovka je aj ideálnou potravinou pri chudnutí. Má málo tuku a kilojoulov. Najlepšie je konzumovať ju čerstvú a surovú.

Liečivé účinky

Reďkovka je správnou voľbou pri držaní diéty a navyše má aj niekoľko priaznivých účinkov na vaše zdravie:

  • ničí baktérie,
  • uvoľňuje hlieny,
  • mierni kašeľ,
  • zmierňuje pálenie záhy,
  • odstraňuje zápchu a plynatosť, čistí obličky a močové cesty.
  • Vyskúšajte

    Ak nerada hryziete reďkovku na desiatu alebo večer pri televízii, skúste ju nakrájať na plátky a obložiť nimi krajec celozrnného chlebíka. Reďkovka je výborná aj do zeleninových šalátov. Ak máte problémy s pracovaním vášho žlčníka, pomôže vám zase čerstvá reďkovková šťava pred hlavným jedlom dňa. Výborná je aj reďkovková nátierka s mladou cibuľkou a s trochou nízkotučného jogurtu.

    Jednoduchý trik

    Niektorí ľudia nemajú radi jej vôňu, ostrejšiu chuť a mierny zápach v ústach, ktorý po nej ostáva. Ak medzi nich patríte, skúste reďkovku nakrájať, posoliť a nechať chvíľku odležať.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS