Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

3 šaláty s mäsom, ktoré zahrejú: Takto ste zeleninu možno ešte nejedli, ochutnajte a uvidíte!

Cestovinový s kuracím mäsom

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Počas chladných mesiacov nemávame veľkú chuť na chrumkavú zeleninu. Ak ju však skombinujeme s tepelne upravenými prílohami, budeme sa zalizovať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Doniesli ste si z lesa košík plný húb? Vyskúšajte tento famózny HUBOVNÍK!

    Brokolicový so slaninkou

    4 porcie

    230 g prerastenej slaninky ● 115 g šalotky ● 60 ml jablčného octu ● 2 brokolice ● 70 g vlašských orechov ● soľ ● mleté čierne korenie ● 2 PL olivového oleja

    Slaninku nakrájame na tenké kúsky, ktoré opečieme nachrumkavo na suchej panvici. Brokolicu opláchneme a natrháme na menšie ružičky. Varíme nad parou asi 10 minút. V mise zmiešame nakrájanú šalotku, ocot, soľ a čierne korenie a necháme 10 minút odležať. Pridáme brokolicu a slaninku a nakoniec aj olivový olej. Orechy nasekáme nahrubo a krátko opečieme na suchej panvici. Nasypeme na šalát.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Brokolicový so slaninkou

    Cestovinový s kuracím mäsom

    4 porcie

    200 g menších cestovín ● 1 PL olivového oleja ● 250 g kuracieho mäsa ● 150 g šalátovej uhorky ● 150 g farebných paprík ● 200 g cherry paradajok ● 80 g orieškov kešu ● 2 PL sójovej omáčky ● 20 g píniových orieškov ● 1 PL olivového oleja

    Dresing: 150 g bieleho jogurtu ● 1 PL nasekaných byliniek (bazalka, petržlenová vňať, koriander) ● šťava z 1 citróna ● tabasco ● worcesterská omáčka ● soľ ● mleté čierne korenie

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Scedíme, zmiešame s olejom a necháme vychladnúť. Kuracie mäso nakrájame na plátky. Uhorku ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Papriky umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame. Paradajky umyjeme a podľa veľkosti nakrájame na polovice. V miske dôkladne zmiešame jogurt s nasekanými bylinkami. Dochutíme citrónovou šťavou, tabascom, worcesterskou omáčkou, soľou a korením. Mäso nakrájame na menšie kúsky, zľahka osolíme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme a odstavíme. Na suchej panvici opečieme oriešky kešu a píniové oriešky. Na taniere rozdelíme zeleninu, na ňu poukladáme mäso. Zalejeme dresingom a nakoniec posypeme opečenými orieškami.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas varenia: 20 minút

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Cestovinový s kuracím mäsom

    Hrejivý s hovädzinou

    4 porcie

    250 g mrkvy ● 1 veľká červená paprika ● 1 cuketa ● 2 strúčiky cesnaku ● 1 vetvička rozmarínu ● olivový alebo kokosový olej na opekanie ● soľ ● mleté čierne korenie ● šťava z 1 citróna ● 200 g rukoly ● 2 väčšie chudé hovädzie rezne (zo stehna)

    Mrkvu očistíme a nakrájame na rezančeky, papriku zbavíme jadrovníka a tiež nakrájame na rezance. Cuketu dobre umyjeme, nešúpeme, prekrojíme po dĺžke a nakrájame na polkolieska. Cesnak olúpeme. Na rozpálenom oleji opekáme asi 4 minúty najprv mrkvu s vetvičkou rozmarínu, potom pridáme papriku, cuketu a cesnak vcelku. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Opekáme tak dlho, aby zelenina ostala chrumkavá. Potom odstavíme, odstránime rozmarín aj cesnak. Hovädzie rezne opekáme asi 4 minú-
    ty z každej strany na oleji (závisí od hrúbky) a potom osolíme, okoreníme a nakrájame na rezance. Na taniere rozdelíme umytú rukolu, na ňu navrstvíme opečenú zeleninu, hovädzie rezance a hneď podávame.

    Čas prípravy: 10 minút
    Čas varenia: 20 minút

    Náš tip: K zelenine môžete pridať cherry paradajky, prípadne šampiňóny či baklažán. Opečený cesnak prelisujte a zmiešajte
    s jogurtom alebo kvalitnou majonézou a máte skvelý dresing k šalátu.

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Hrejivý s hovädzinou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.