Tajomstvo šťavnatého rizota: 5 šikovných trikov, s ktorými bude lepšie ako od mamy
22. 6. 2016, 12:35 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:55)

Zdroj: Shutterstock
Premýšľate, čo na obed alebo večeru? Chutným rizotom nič nepokazíte. Máme pre vás tipy, ako dosiahnuť, aby bolo dokonalé.
1.
Vyberte si vhodný druh ryže. Ideálna je talianska guľatozrnná (Vialone, Arborio alebo Carnaroli), pretože dokáže nasať viac tekutiny a obsahuje aj viac škrobu.
2.
Pokiaľ chcete dosiahnuť krásne krémovú konzistenciu, nezabudnite ryžu neustále miešať.
3.
Šťavnatejšie bude rizoto, keď na začiatku spolu s nakrájanou cibuľou podusíte aj trocha nakrájaného jablka a až potom pridáte ryžu. Tento postup je vhodný najmä pri príprave karí ryže.
Zdroj: Shutterstock.com
Ilustračné foto
4.
Len podlievajte a to výlučne horúcou tekutinou. Podľa potreby stále dolievajte. Ryža sa má dusiť, nie variť.
Zdroj: Dušan Křístek
Kelové rizoto
5.
Nakoniec zamiešajte trochu parmezánu a masla a nechajte chvíľku pod pokrievkou odstáť.