Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tajomstvo šťavnatého rizota: 5 šikovných trikov, s ktorými bude lepšie ako od mamy

Ako uvariť dokonalé rizoto?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Premýšľate, čo na obed alebo večeru? Chutným rizotom nič nepokazíte. Máme pre vás tipy, ako dosiahnuť, aby bolo dokonalé.

1.

Vyberte si vhodný druh ryže. Ideálna je talianska guľatozrnná (Vialone, Arborio alebo Carnaroli), pretože dokáže nasať viac tekutiny a obsahuje aj viac škrobu.

2.

Pokiaľ chcete dosiahnuť krásne krémovú konzistenciu, nezabudnite ryžu neustále miešať.

3.

Šťavnatejšie bude rizoto, keď na začiatku spolu s nakrájanou cibuľou podusíte aj trocha nakrájaného jablka a až potom pridáte ryžu. Tento postup je vhodný najmä pri príprave karí ryže.

Zdroj: Shutterstock.com

Ilustračné foto

4.

Len podlievajte a to výlučne horúcou tekutinou. Podľa potreby stále dolievajte. Ryža sa má dusiť, nie variť.

5.

Nakoniec zamiešajte trochu parmezánu a masla a nechajte chvíľku pod pokrievkou odstáť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS