6 NAJ rýchlych zlepšovákov do kuchyne: Tieto rady oceníte, až keď ich vyskúšate
23. 9. 2015, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:17)

Zdroj: Shutterstock
Ak chcete vyčarovať chutné jedlo, nemusíte v kuchyni tráviť celé hodiny. Pomôžu vám aj tieto rýchle zlepšováky, ktoré určite oceníte. Veď vyskúšajte!
1. Zjednodušte si prácu – keď pečiete v rúre, ohrejte si v nej napríklad aj zeleninu alebo upečte jedlo rovno s prílohou.
2. Varíte hovädzie mäso, ktoré je stále tuhé? Lyžička prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny pomôže mäsu pomerne rýchlo zmäknúť.
3. Ak varíte zeleninu a chcete, aby bola mäkká ale aj dobre vyzerala, nikdy ju nevarte dlho a pozvoľna. Vždy ju dajte priamo do vriacej vody a po uvarení sceďte a schlaďte v ľadovej vode.
4. Pripálili ste guláš? Ihneď ho prelejte do čistého hrnca a môžete pokračovať. Každý profesionál vám aj tak potvrdí, že správny guláš by sa mal aspoň trochu pripáliť, aby mal chuť.
5. Uvarený vývar, z ktorého chcete pripraviť napríklad nedeľnú polievku, nechajte vychladnúť na sporáku alebo hrniec podložte varechou, aby pod ním mohol prúdiť vzduch. Po vychladnutí ho dajte do chladničky alebo iba položte na kachličky.
6. Kúpili ste viac mäsa, než naraz zjete? Nevadí. Pripravte si ho ako základ na soté prípadne guláš a dôkladne ho orestujte. Takýto základ po vychladnutí vložte dobre uzavretý do chladničky, vydrží 2 až 3 dni bez toho, aby sa pokazil.