Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

7 geniálnych tipov na prípravu toho NAJ rizota, bude chutnejšie ako z talianskej reštaurácie

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock.com

Reklama

Zľahka al dente vo vnútri zrniek ryže a súčasne krémové – také má byť pravé talianske rizoto. Prezradíme vám zopár tipov, ktoré z vašej ryže spravia pokrm hodný michelinskej hviezdy.

1 Hľadajte v obchodoch ryžu Carnaroli. Tento druh sa postará o najlepšiu krému vášho rizota. Vhodné sú aj druhy Arborio alebo Vialonee.

Rizoto dochutíte aj nízkotučným čerstvým syrom.

Zdroj: Shutterstock

Rizoto dochutíte aj nízkotučným čerstvým syrom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako očistiť mrkvu bez strúhania

    2 Ryžu pred prípravou nepreplachujte vodou. Škrob na ryži viaže vývar a tým sa postará o hladkú krémovú konzistenciu.

    Zdroj: Shutterstock.com

    Rizoto s hráškom

    3 Množstvo tekutiny použitej na varenie závisí od ryže. Čím je ryža staršia, tým viac tekutiny potrebuje.

    4 Miešanie je pri varení rizota alfou a omegou. Vhodné je aj panvicou len tak pohojdávať a tak zabrániť ryži prihorieť.

    Zdroj: Dušan Krišek

    Rizoto s hľuzovkou a s čili šalátom

    5 Na podlievanie používajte vývar, ideálne domáci a vždy vriaci, aby sa proces varenia ryže neprerušil.

    6 Do rizota použite suché biele víno, ktoré nie je priveľmi kyslé. Inak by mohlo značne ovplyvniť chuť celého výsledku.

    Zdroj: Shutterstock

    Rizoto z hnedej ryže s hubami

    7 Ku koncu pridajte nastrúhaný parmezán alebo Grana Padano. Dodá jedlu skvelú chuť a arómu.

    Zdroj: Shutterstock

    Ako uvariť dokonalé rizoto?

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Pečienkové rizoto s cestovinovou ryžou

    Zdroj: Shutterstock

    Hubové rizoto

    Vyberáme pre vás niečo PLUS