Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Aj mama Mareka Orta varí lepšie ako tvoja!

Porotca Marek Ort pochádza z Prahy,

Zdroj: Tv JOJ

Reklama

Porotca Marek Ort pochádza z Prahy, ale na Slovensku žije dlhé roky. Pracoval v tých najlepších kuchyniach a reštauráciách v Česku i na Slovensku.

Môžete ho vidieť v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja! Pre naše čitateľky vybral dva skvelé recepty!

Kde môžete nájsť Mareka Orta

V súčasnosti má na starosti kuchyňu v reštaurácii Altitude na bratislavskom Kamzíku. Získal množstvo medailí na svetových kulinárskych súťažiach a účinkoval vo viacerých televíznych reláciách. Ak máte chuť, môžete sa prihlásiť aj do nejakého kurzu varenia pod jeho vedením, keďže ich sám organizuje. Pre naše čitateľky vybral dva skvelé recepty!

Porotca Marek Ort pochádza z Prahy,

Zdroj: Tv JOJ

Porotca Marek Ort pochádza z Prahy,

Marinovaný tuniak na pomarančoch a zázvore

Pre 4 osoby

Suroviny:

400 g filiet z tuniaka

2 pomaranče

20 g zázvoru

sójová omáčka Kikkoman

soľ

olivový olej

Zdroj: Tv JOJ

Marinovaný tuniak

Tuniaka osolíme a opečieme zo všetkých strán na oleji, ale len tak, aby sa zatiahol jeho povrch. Pomaranče umyjeme a vyžmýkame z nich šťavu, zvyšok kôry pokrájame na menšie kúsky a vložíme do šťavy, do ktorej pridáme najemno pokrájaný zázvor a sójovú omáčku. Do takto pripravenej marinády vložíme tuniaka a 1 deň ho necháme marinovať. Potom krájame na tenké plátky a servírujeme. Do marinády môžeme pridať i pomarančový likér.

Špenátový krém (bez múky)

Pre 4 osoby

Suroviny:

100 g masla

1 cibuľa

2 (väčšie) zemiaky

400 ml zeleninového vývaru

50 g plochej petržlenovej vňate

3 strúčiky cesnak300 ml 33% smotany

500 g čerstvého špenátu

soľ

čierne korenie

Zdroj: Tv JOJ

Špenátový krém

Postup:

Na masle orestujeme jemne pokrájanú cibuľku, pridáme zemiaky nakrájané na menšie kocky, zalejeme vývarom a osolíme. Pridáme vňať, cesnak a necháme zemiaky rozvariť, aby zahustili polievku. Potom základ rozmixujeme dohladka a pridáme smotanu, takto si pripravíme hustý základ na polievku. V nádobe rozmixujeme špenát a vložíme ho do základu. Polievku už nevaríme, zostane nám krásne zelená. Poprípade ju len dochutíme. Do špenátovej polievky môžeme ešte uvariť na malé kocky pokrájané zemiaky alebo prichystať stratené vajce.

Vyberáme pre vás niečo PLUS